X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xxkomarxx
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1456

Odp: Słoiki do ślubów

Zamieszczone przez cobalt
    Mam pytanie o Canona 85/1,8 USM. Mam to szkło i jest OK. Czy w Twoim przypadku to pozostałość po APS-C, czy świadomy wybór 85 + 135?
    Pytam, bo gdybym przechodził na FF to raczej sprzedałbym 85 i w to miejsce kupił 100mm.
    Nieprawda. 85 to inna ogniskowa. Lubie 100mm ale 85 nie sprzedam. Posiadam tez 135 ktora jest cudowna. Kazde z tych szkiel ma swoje przeznaczenie. Nie wyobrazam sobie zeby cos pogonic.

Komentarz

• tombas
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2195

tak, to szkło było ze mna od zawsze (crop) ale nawet jak przechodziłem na pierwsza piątke (a wtedy miałem 70-200 2.8) nawet do głowy mi nie przyszło,żeby sie go pozbywac (owszem, czytałem, że 100 ma mniejsze aberacje itd) ale 135 była gdzies z tyłu głowy, i chciałem miec troche wieksza przerwe i inne katy widzenia (100 do 135 troche blisko)

Mam pytanie o Canona 85/1,8 USM. Mam to szkło i jest OK. Czy w Twoim przypadku to pozostałość po APS-C, czy świadomy wybór 85 + 135?
      Pytam, bo gdybym przechodził na FF to raczej sprzedałbym 85 i w to miejsce kupił 100mm.
      Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• zanussi
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1696

Moje słoiki których używam w zasadzie wszystkich - każdy ma swój czas podczas zlecenia to: 16-35, 35, 50, 85, 100macro, 135 a czasem jeszcze pobawię się 24 ts-e I mnie to w zupełności wystarczy
        Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• cobalt
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 1513

Zamieszczone przez xxkomarxx
          Nieprawda. 85 to inna ogniskowa. Lubie 100mm ale 85 nie sprzedam. Posiadam tez 135 ktora jest cudowna. Kazde z tych szkiel ma swoje przeznaczenie. Nie wyobrazam sobie zeby cos pogonic.
          A ja prawie już sprzedałem Canona 85/1,8 USM, bo potrzebuję 24-70/2,8. I pewnie tak zrobię, to tylko kwestia czasu. W następnej kolejności zmienię puchę na FF i dokupię Canona 100mm.
          Oczywiście nie używam sprzętu do focenia ślubów i proszę ślubniaków o nie sugerowanie się takim wyborem. Po prostu podobają mi się portrety z Canonem 100mm i FF.
          C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
          www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• tombas
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2195

Oczywiście nie używam sprzętu do focenia ślubów i proszę ślubniaków o nie sugerowanie się takim wyborem.
            no to z całym szacunkiem, ale czemu wypowiadasz się (i polecasz konkretne szkło) w wątku o "słoikach do slubów) ? nie chce byc niemiły, ale mało jest innych wątków
            Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
            (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• merida
              Początki nałogu
              • 2010
              • 416

Witam, czy ktoś orientuje się*jaki symbol ma osłona przeciwsłoneczna do Canon 50mm 1.8 mk1 ? Czy jest to ta sama co w wersji mk2?
              Instagram

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
                Pełne uzależnienie
                • 2011
                • 1329

niewiem jaka srednice ma I ale z tego co widze w przypadku obu obiektywów musisz "nakręcać" taki adaptem a potem osłona ES-62 , taniej chyba wyjdzie kupić nakręcany zamiennik na średnice taka jak ma obiektyw (bodajże 52mm), i problem z czaszki
                Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Komentarz

Pracuję...