X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • amroz
    Uzależniony
    • 2006
    • 772

Odp: Plener ślubny nad morzem - gdzie?

Zamieszczone przez blackninja
    Opłaty są dwie. Pierwsza obowiązkowa, to wstęp do Parku Narodowego. Druga zależy od tego czy chcecie w obie strony iść pieszo. Ja zawsze w jedna stroną (tam) jadę melexem. Powrót jest uzależniony od pary. Jeżeli chcą zahaczyć zachód słońca, to nie ma innej opcji jak powrót na piechotę (ok. 7km). Jeżeli nie, to można wrócić melexem. Jeżdżą do ok. 20 w sezonie letnim (ale to się zmienia i lepiej zadzwonić). Koszt 15zł od osoby w jedną stronę.
    Co do chodzenia poza wyznaczonym szlakiem, to jest oczywiście taki zakaz, bo to Park Narodowy. Można spotkać strażników i wyjście poza wyznaczony teren może kosztować nieco.
    Jeden z moich plenerów na wydmach (mam nadzieję, że można wstawić linka do strony) sesja na wydmach
    Link do firmy przewozowej na wydmy szczegóły i cennik
    Jakby co służę pomocą
    Dzięki

Komentarz

• cieszywid
      Dopiero zaczyna
      • 2010
      • 22

Kiedyś posłużyłem się Google Earth dla rozpoznania terenu, terenów nadmorskich tym nie ogarnie, ale czasami może się przydać. Zresztą zwykły rzut widoku z satelity może dać wskazówkę gdzie może być spoko. Pozdrawiam

Komentarz

• blackninja
        Początki nałogu
        • 2007
        • 378

Zdziwiłby się jak wyglądają wydmy, kiedy porównałbyś obraz Google Eatrh z rzeczywistością. One się zmieniają z roku na rok
        Marki trzy.

Komentarz

• cieszywid
          Dopiero zaczyna
          • 2010
          • 22

Tak jak pisałem - to może być ewentualna wskazówka. Mnie pracuje się lepiej, kiedy działam od zera w terenie, który znam tylko trochę. Zbyt szczegółowa wiedza może przeszkadzać i hamować inwencje.

Komentarz

• blackninja
            Początki nałogu
            • 2007
            • 378

Bardzo ciekawe podejście. Ja miejscówkę wolę znać, żeby się nie zastanawiać, co jest za kolejnym zakrętem i czy aby nie ma tam czegoś na wypasie.
            Marki trzy.

Komentarz

• af-p
              Bywalec
              • 2009
              • 109

moim zdaniem znając teren, zwykle podchodzi się do zdjęć bardzo rutynowo i w zasadzie powstają za każdym razem takie same ujęcia, nowe miejsce zmusza do myślenia...

Komentarz

• cieszywid
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 22

Reasumując; dobrze wypracować swoją drogę między intuicją, wyobraźnią i wiedzą. Wiedzieć tyle ile trzeba, ani mniej, ani więcej, ale jednocześnie mieć otwarty umysł. Kierowanie się jedną informacją typu "dobre zdjęcia wychodzą nad miejscowością "X" koło molo, nieopodal dużego kamienia" może być zgubne

Komentarz

• karp29
                  Dopiero zaczyna
                  • 2013
                  • 43

Łeba swietne miejsce, naprawde cudnie piekne, ale oklepane ale co z tego ,
                  A ja polecam zamiast Google maps, Panoramio tam znajdziesz mase fot z danego miejsca (oczywiście nie z każdego). Mozna sie zorientowac co jest, jak jest, zawsze tam zaglądam. To tylko pomaga - profesjonalnie podejscie, pomysly zaczynają sie kłebić juz na etapie Panoramio
                  Ostatnio edytowany przez karp29; 48845.

Komentarz

• ciociaklocia
                    • 2014
                    • 3

Polecam wydmy w Łebie. Sama robiłam tam kiedyś sesje, wprawdzie nie ślubną, ale wyszło znakomicie. Innych miejscówek niestety nie znam, bo jestem z drugiego końca Polski.

Komentarz

Pracuję...