X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crazyfoto
    Coś już napisał
    • 2012
    • 59

Wzór Umowy-czy ktoś się podzieli ?

Jestem w trakcie pisania nowej umowy.
    Zdaje sobie sprawę że dobre wzory umów które kryją na 100% fotografa nie krążą sobie tak po prostu w internecie i że trzeba za to zapłacić u prawnika albo dobrą wódkę wypić z kolegami.
    Już nie piję to mi nikt nie da
    Ale może jednak ma ktoś namiar na linka i udostępni choć wątpię że to zrobi bezinteresownie
  • crazyfoto
    Coś już napisał
    • 2012
    • 59

Odp: Wzór Umowy-czy ktoś się podzieli ?

No i co z tymi umowami?? Temat jak kamień w wodę

Komentarz

• manfred1
      Uzależniony
      • 2007
      • 842

Zamieszczone przez crazyfoto
      No i co z tymi umowami?? Temat jak kamień w wodę
      Generalnie jest tak że pokazujesz swoją lub jej fragmenty i prosisz aby Ci ktoś ją zweryfikował lub poprawił wprowadził poprawki. Nikt Ci ti nie da umowy na ławę bo niby czemu? A po drugie widać że z Ciebie straszny leń ot zwykły prosty wpis w google
      Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• crazyfoto
        Coś już napisał
        • 2012
        • 59

Zamieszczone przez manfred1
        Generalnie jest tak że pokazujesz swoją lub jej fragmenty i prosisz aby Ci ktoś ją zweryfikował lub poprawił wprowadził poprawki. Nikt Ci ti nie da umowy na ławę bo niby czemu? A po drugie widać że z Ciebie straszny leń ot zwykły prosty wpis w google
        Kliknąłem linka i taką umowę to ma każdy głupi.Kolega manfred1 nie zrozumiał zapytania-szukam umowy która kryje fotografa na 100%.Mam takową umowę i tylko chciałem porównać ale nie pokażę bo zapłaciłem

Komentarz

• briho
          Bywalec
          • 2010
          • 219

szukam umowy która kryje fotografa na 100%
          Rozwiń proszę tę myśl.

Komentarz

• crazyfoto
            Coś już napisał
            • 2012
            • 59

Zamieszczone przez briho
            Rozwiń proszę tę myśl.
            Dokopałem się-temat już był tu maglowany i ktoś całkiem niepotrzebnie się wygadał ucząc pół Polski jak się wykręcić sianem w razie problemów.
            Ostatnio edytowany przez crazyfoto; 46429.

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
              Pełne uzależnienie
              • 2011
              • 1329

Zdaje sobie sprawę że dobre wzory umów które kryją na 100% fotografa nie krążą sobie tak po prostu w internecie i że trzeba za to zapłacić u prawnika albo dobrą wódkę wypić z kolegami.
              a ty chcesz ją tutaj dostać za darmo ?
              Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Komentarz

• crazyfoto
                Coś już napisał
                • 2012
                • 59

Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo
                a ty chcesz ją tutaj dostać za darmo ?
                Temat uważam już za nieaktualny-w postach z poprzednich lat koledzy darmo sprzedali tajniki swoich umów,wystarczy pogrzebać

Komentarz

• manfred1
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 842

Kolega manfred1 nie zrozumiał zapytania-szukam umowy która kryje fotografa na 100%.Mam takową umowę i tylko chciałem porównać ale nie pokażę bo zapłaciłem
                  Czego to ja niby nie zrozumiałem? Weź przeczytaj swoje bazgroły w pierwszym poście i wskaż mi zdane z którego wynika, że zapłaciłeś za uzyskanie umowy?

Komentarz

• Tom77
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2874

Dokopałem się-temat już był tu maglowany i ktoś całkiem niepotrzebnie się wygadał ucząc pół Polski jak się wykręcić sianem w razie problemów.
                    Jednym słowem już na starcie kombinujesz jak się wywinąc w razie problemow pozostawiając zleceniodawce na lodzie

Komentarz

• crazyfoto
                      Coś już napisał
                      • 2012
                      • 59

Zamieszczone przez manfred1
                      Czego to ja niby nie zrozumiałem? Weź przeczytaj swoje bazgroły w pierwszym poście i wskaż mi zdane z którego wynika, że zapłaciłeś za uzyskanie umowy?
                      Że w temacie umowy nikt nie pomoże to już wiem.Wesel jest mało,klienci wyjechali za granicę,reszta nie chce się żenić bo po co ? A usługodawców jest jak mrówków.Natomiast klient jak się trafi to rządzi i robi co chce.Kto się w drogi sprzęt wpakował bo liczył na dobry interes łapę liże teraz i ewidentnie widać że jest w internecie walka o ogień-wydziwianie z pracochłonną obróbką,1000 zdjęć w pakiecie i takie tam byle się przebić.Dodatkowo latem się tym zajmuję i gdzieś już mam czy jest czy nie ma tej roboty

Komentarz

• manfred1
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 842

Tacy jak TY zawsze byli i będą i co chwile wymierają w branży jak dinozaury. Ja tam łap nie liże i mam się dobrze. Życzę powodzenia na zmywaku w Irlandii.

Komentarz

• crazyfoto
                          Coś już napisał
                          • 2012
                          • 59

Zamieszczone przez Tom77
                          Jednym słowem już na starcie kombinujesz jak się wywinąc w razie problemow pozostawiając zleceniodawce na lodzie
                          Jednym słowem klient sam wybiera kościół i widzi czy ma tam jasno czy ciemna **** jest.Ksiądz darmo ślubu nie daje a świeci tylko na siebie-więc do księdza żale niech mają że prąd oszczędza,nie mój problem.Na weselu też jak sobie światła pogaszą dla nastroju to mnie to nie rusza Nie widziałem nigdzie definicji że z ciemnego ma być jasne i dobrej jakości.

Komentarz

• tlustyx
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1304

...Wesel jest mało,...
                            Wynika to pewnie z Twojego podejścia do klienta, o czym świadczy poniższy Twój post:

Jednym słowem klient sam wybiera kościół i widzi czy ma tam jasno czy ciemna **** jest... ...Na weselu też jak sobie światła pogaszą dla nastroju to mnie to nie rusza Nie widziałem nigdzie definicji że z ciemnego ma być jasne i dobrej jakości.
                            Przy takim podejściu do klienta to rzeczywiście musisz szukać umowy która będzie Cię chronić w 100%
                            Ostatnio edytowany przez tlustyx; 17268.
                            6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
                            Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• Tom77
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2874

Jednym słowem klient sam wybiera kościół i widzi czy ma tam jasno czy ciemna **** jest.Ksiądz darmo ślubu nie daje a świeci tylko na siebie-więc do księdza żale niech mają że prąd oszczędza,nie mój problem.Na weselu też jak sobie światła pogaszą dla nastroju to mnie to nie rusza Nie widziałem nigdzie definicji że z ciemnego ma być jasne i dobrej jakości.
                              Kiedyś fotograf myślał o tym jak najlepiej wykonać swoją robotę, teraz zgarnąć kasę i zabezpieczyć się umową.
                              Dodaj w umowie klauzulę: jeżeli klient będzie niezadowolony ze zdjęć, zleceniobiorca ma prawo zaskarżyć zleceniodawcę za obrazę fotografa do wysokości 5tys euro

Komentarz

Pracuję...