X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michalab
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1580

Odp: weselnie nierzeczywiste foty

Zerknij na "Z pamiętnika lampy błyskowej" - Joe McNally. Jeśli efekt jaki on osiąga Ci się podoba, to możesz spróbować poszerzyć swój warsztat o błyskanie - na pewno łatwiej będzie w zaplanowanych sesjach, nie reportażach.
    Zapraszam

Komentarz

• RobertON
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 2190

Zamieszczone przez lena
      Pragnę widzieć świat na fotografii takim jakim jest dla mnie w rzeczywistości.. mam wrażenie, że brązy i niejaskrawe zielenie przeważają.
      To jest Twoja "wizja świata" i jak zbiega się z oczekiwaniami innych, to jest świetnie i lepiej nie trzeba.
      Masz przyjemne w odbiorze zdjęcia, może czasami przesadzone z tym brązami, ale na zdjęcia patrzę "na całość", a nie na "destylację" kolorów jednego po drugim.

Rób co robisz, a będziesz zadowolona i znajdziesz odbiorców na swoją pracę. Lampami się nie przejmuj, nadejdzie taki czas, że jakoś je zastosujesz - Powodzenia.
      https://500px.com/robowert26

Komentarz

• af-p
        Bywalec
        • 2009
        • 109

Fajne zdjęcia, ale ta animacja gościa z torebką...rozwaliła mnie...wyobraziłem sobie że zamiast torebki trzyma coś innego...

Komentarz

• Barmanix
          Dopiero zaczyna
          • 2017
          • 19

"weselnie nierzeczywiste foty" - na Twojej stronienie widzę żadnych fotografii z wesela, a chętnie zobaczę jak Ci wychodzą bez używania lamp w warunkach sal weselnych.

Komentarz

• Darknoor
            • 2017
            • 3

Zamieszczone przez af-p
            Fajne zdjęcia, ale ta animacja gościa z torebką...rozwaliła mnie...wyobraziłem sobie że zamiast torebki trzyma coś innego...
            Miałem podobne odczucia

Komentarz

• Fotosz
              Coś już napisał
              • 2015
              • 90

Na wielu weselach klimat sal weselnych pozostawia raczej niesmak źle dobranych świateł przez orkiestrę / DJ. Miałem może kilka wesel fajnie oświetlonych (gdzie klimat był mega). Najczęściej jednak lepiej przebić błyski wszystkich kolorów tęczy błyskiem lampy. Da się tak poodbijać aby stworzyć klimat - nie koniecznie zielono, żółto, czerwonego dyskotekowego światła i laserów.

Pomijam fakt, że często zdarza się spotkać na weselach oświetlenie o takiej mocy, że spokojnie można to wystawić na scenę dla 40 000 ludzi i zabawy plenerowej. Wtedy - jeśli oczywiście klimatu sali wolimy nie oddawać - mamy mały problem bo canon speedlite 600 to przy oświetleniu scenicznym mała biduuula i jak tu sobie radzić:P...
              Fotografia ślubna Kraków - zajęcie zrodzone z pasji
              Mój blog - nie tylko tematy ślubne

Komentarz

• af-p
                Bywalec
                • 2009
                • 109

tak, z reguły wiele zespołów nadal uważa że im głośniej i więcej ledów, stroboskopów tym lepiej...wtedy tylko pod światło z lekkim dopaleniem i jest dobrze.

Komentarz

• robertskc7
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 1485

Dużo zespołów używa oświetlenia scenicznego do podkreślenia zespołu i ok 3 metrów przed sceną. Nie ma to nic wspólnego z oświetleniem parkietu/sali ale dumnie tłumaczą Parom młodym - tak mamy oświetlenie, będzie jak na dyskotece.
                  www.robertzbiec.pl

Komentarz

Pracuję...