X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • borkomar
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1083

widzialem u fotografa takie super albumy - nie ktore z drewnianymi oprawami ze skora itd.Drogie bo i po 400zl nie ktore i wiecej - wiecie coz to za firma i gdzie to dostac mozna??Moze on jeszcze obciagal klientow na albumie - tego nie wiem ale bylo co wziac w reke i na co popatrzec.
    Jeszcze jedno robila to jakas firma ktora nawet na zamowinie oferowala wpleienie welonu w okladke itd - cuda na kiju.Chetnie sie dowiem co to bylo.Pozdrawiam
    5D +

Komentarz

• donald7000
      Początki nałogu
      • 2004
      • 382

Fotoksiazka, czy jakos tak.

Witam.
      Widzialem ostatnio album ze zdjeciami w postaci grubej ksiazki, tzn. ksiazki z grubymi kartami, karty byly grube jak w ksiazeczkach dla malych dzieci. Zdjecia byly wydrukowane na tych kartach, wszystko wygladalo jak typowa ksiazka.
      Nie chodzi mi tutaj o fotoksiazke ktora mozna zamowic np na allegro, gdzie kartki sa typowej grubosci.

Czy Koledzy maja namiary na kogos kto robi takie rzeczy ?

Komentarz

• Tomasz1972
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3042

Fotoksiążki i fotoalbumy ślubne na każdą okazję, zamów przez internet swój niepowtarzalny fotoalbum na prawdziwym papierze fotograficznym

Komentarz

• donald7000
          Początki nałogu
          • 2004
          • 382

Dziekuje za informacje, rozumiem ze szczerze mi ich polecasz ?

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

Widziałem ich prace demo, oraz wysłałem pliki do zrobienia.Czekam na przesyłkę jak dotrze będę mógł napisać więcej.

Komentarz

• Redskull
              Coś już napisał
              • 2006
              • 95

Ja robie takie rzeczy!!! Razem z projektem, zapraszam do ogladania za zywo do Rzeszowa...
              stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Komentarz

• Tomasz1972
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3042

Zamieszczone przez Redskull
                Ja robie takie rzeczy!!! Razem z projektem, zapraszam do ogladania za zywo do Rzeszowa...
                Może przedstawisz ofertę na forum Myślę że byłoby zainteresowanie
                Nie tak dawno był podobny wątek , więc chętni czekają

Komentarz

• borkomar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1083

Zamieszczone przez Tomasz1972
                  Może przedstawisz ofertę na forum Myślę że byłoby zainteresowanie
                  Nie tak dawno był podobny wątek , więc chętni czekają
                  http://www.canon-board.info/showthread.php?t=18073
                  Dokładnie tak.Sam z chęcią zobaczę jak to wygląda .
                  5D +

Komentarz

• Tomasz1972
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3042

Właśnie otrzymałem przesyłkę z fotoksiążką z www.digitalalbum.pl . Jakość wykonania na bardzo wysokim poziomie , zgodnie z tym co widziałem jako Ich demo , oraz opisami na stronie .

Komentarz

• Redskull
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 95

Moje albumy sa na bardzo wysokim poziomie, oprawione w naturalna skore, na okladce moze byc zdjecie. Okladka moze tez byc naturalne plotno z nadrukowanym zdjeciem(odpowiednio zabezpieczone)

Format takiej ksiazki to (po otwarciu) 30x60cm. W jednej ksiazce do 20 kart 30x60.

Jesli dajesz zdjecia, ja projektuje to koszt 600zl, jesli sam zaprojektujesz to 450zl. Zapraszam na spotkanie, bo bez zobaczenia o co chodzi nie bardzo jest o czym rozmawiac...
                      stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Komentarz

• jacekxyz
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 105

Zamieszczone przez shaqi
                        a tak przy okazji czym wklejacie zdjecia do takich albumów??
                        Taśmą dwustronna czy moze na klej??
                        najpraktyczniejsze sa podklejki ja uzywam henzo pakowane po 500 albo 1000 sztuk (koszt to ok 17 zl za 1000 sztuk) przyklejam ich ok 5 -6 sztuk na fote formatu 15x21 trzymaja mocno
                        60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Komentarz

• Marcin Dryl
                          Dopiero zaczyna
                          • 2005
                          • 32

Zamieszczone przez Redskull
                          Moje albumy sa na bardzo wysokim poziomie, oprawione w naturalna skore, na okladce moze byc zdjecie. Okladka moze tez byc naturalne plotno z nadrukowanym zdjeciem(odpowiednio zabezpieczone)

Format takiej ksiazki to (po otwarciu) 30x60cm. W jednej ksiazce do 20 kart 30x60.

Jesli dajesz zdjecia, ja projektuje to koszt 600zl, jesli sam zaprojektujesz to 450zl. Zapraszam na spotkanie, bo bez zobaczenia o co chodzi nie bardzo jest o czym rozmawiac...
                          - jaki papier ?
                          - czy to rozwiazanie ala durst ?
                          - z jakiego materialu sa przekładki na które naklejone są zdjęcia ?

Komentarz

• Maxel
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 21

Otatnio widziałem w FOTOJOKERZE taką ofertę. Na stronie mają program na przygotowanie samodzielnie książki oddaje im sie płytę i drukują.
                            Nazywają to FOTOKSIAZKA. Co do jakości nie ma pojęcia. Zawsze można sprawdzić.

CEWE FOTOJOKER – wiodący sklep fotograficzny online. Najnowsze aparaty cyfrowe, akcesoria i profesjonalne usługi fotograficzne w całej Polsce. Zamawiaj przez Internet z dostawą do domu.
                            max

Komentarz

• Cwanon

Witam
                              Nie będę się przechwalał ale szanowni koledzy pomyślcie trochę:
                              Maszyna najczęściej Noritsu z formatem max 30x90. Koszt naświetlenia 30x60 to 9zł. Introligatornia zrobi taki skład za 200 zł a przesyłki to góra 45 zł.
                              Przy odrobinie wiedzy na temat warstw w PS-sie kniżkę można zrobić w parę godzin. Ja swoją pierwszą robiłem przez 2 dni. Następne nie zajmowały mi więcej niż 5-6 godzin. Fakt ,że z programem Digi albumu można zrobić to znacznie szybciej ale wykupienie go to drugi PS. Chyba jeszcze zostanie na małe co nieco.
                              Pozdrawiam i służę kontaktami.

Komentarz

• ripek
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1486

Cwanon - możesz pokazać efekty ? Chętnie zobacze.
                                Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

Pracuję...