X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

G. prawda mnie w nowym albumie poldomu sama przekładka zaczeła odchodzic i podklejałem..!!! tpop, w takim razie Henzo to też gówno bo właśnie już w azji robią...;(. Owszem ponoc te z wyższej półki to jeszcze mają jakość zachowaną, ale dasz młodym album za 250zł jak za ślub bierzesz 1200...??

Komentarz

• Adam Kasprzak
      Początki nałogu
      • 2007
      • 278

Ja od jakiegoś czasu nie drukuje już odbitek
      Składam swoje zdjęcia w albumy na kompie, do pdfa - wysyłam do drukarni, potem koleś zawozi je do introligatora, a ja je odbieram

coś*podobnego: http://www.kasprzakleonard.home.pl/w...-juz-dostepny/

tylko,*że teraz już twarda kartonowa oprawa i bez spiralki tylko szyte

od razu się*przyznaję - nie czytałem całej dyskusji tylko 1 post.
      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

Adaś, a jak z jakością druku i jakie koszty...??

Komentarz

• Kabu
          Początki nałogu
          • 2007
          • 370

Nie wiem jak u Adama ale z tego co mi się udało widzieć te Fotoksiążki to nic rewelacyjnego, poza tym że nie ma możliwości aby zdjęcia Ci się odkleiły no i karty mocno się trzymają

Komentarz

• rysiaczek
            Uzależniony
            • 2005
            • 897

Zamieszczone przez Kabu
            Nie wiem jak u Adama ale z tego co mi się udało widzieć te Fotoksiążki to nic rewelacyjnego, poza tym że nie ma możliwości aby zdjęcia Ci się odkleiły no i karty mocno się trzymają
            a Ty na pewno na temat? Mowisz, ze widziales te wlasnie ksiazki, do ktorych linka podal Adam? Czy moze fotoksiazki made in fotojoker...?

Bo juz te skoroszytowe wygladaja fajnie, a klejone (jakie mialem okazje widziec na targach slubnych) to juz naprawde full wypas - fota na 60x30cm robi wrazenie.... Inna rzecz, ze oprawione w skore a i usluga sie zaczynala cos bodajze od 4 kola
            Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Kabu
              Początki nałogu
              • 2007
              • 370

Zamieszczone przez rysiaczek
              a Ty na pewno na temat? Mowisz, ze widziales te wlasnie ksiazki, do ktorych linka podal Adam? Czy moze fotoksiazki made in fotojoker...?

Bo juz te skoroszytowe wygladaja fajnie, a klejone (jakie mialem okazje widziec na targach slubnych) to juz naprawde full wypas - fota na 60x30cm robi wrazenie.... Inna rzecz, ze oprawione w skore a i usluga sie zaczynala cos bodajze od 4 kola
              No właśnie, są "fotoksiążki" i "Fotoksiążki". Te co cena zaczyna się od 4 koła mnie nie interesują bo nie mam takich klientów. Nie wiem czy mówimy o tym samy bo na tym zdjęciu w podanym linku nie widać jakiej jakości są te strony. To co udało mi się zobaczyć do tej pory jak na razie nie warte było uwagi. Co do fotojokera to omijam z daleka

Komentarz

• Adam Kasprzak
                Początki nałogu
                • 2007
                • 278

Więc... jakość taka, jakie dacie sobie zdjęcia, pdf może ważyć 200mb jak i 2gb - od was zależy. Jednak ostatnio jak składałem taki album z 500 zdjęciami (grubość wychodzi jakieś 1cm) wielkość pliku nie przekaracza 250mb.

Cena zależy od drukarni. "Mój zakład" - z którym współpracuję już od roku i wydrukowałem u nich kilkanaście albumów daje mi dużą zniżkę, która jest również, gdy zamawiam więcej niż 1 szt.

Ale do rzeczy: ten album z linku, tak jak napisałem: 130 zł, ale np. przy 5 szt. już 100 za szt. im więcej tym mniej (kasy za szt.). Album MA 150 zdjęć i 100 stron. Format: 11'' na 8,5'' (cale)

Te albumy z fotojokera to jakieś nieporozumienie :P do skladu albumów polecam iphoto (od apple) bądź jak ktoś ma czas to zabawa w photoshopie strona po stronie :P

P.S
                Jak wyjdzie na to, że napisałem bzdury i niwyraźnie, to sorry, ale przesadziłem dzisiaj z jakiem danielsem.... troche
                Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Kabu
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 370

Adaś, a powiedz no mi jeszcze jaki to jest druk? Co prawda nie znam się na tym czy jakiś ofset czy sitodruk ale chciał bym wiedzieć o czym rozmawiać z drukarnią skoro to tak można.

Komentarz

• Adam Kasprzak
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 278

Ten druk, co jest w linku wyżej to jest druk cyfrowy. Drukują też w offsecie, ale chyba nie chcielibyście mieć kropkowane zdjęcia (jak w gazetach). Pozatym offset od 1000 szt.

Szczerze mówiąc, jakbym miał*porównywać jakość wydruków, to odbitka 20x30 na papierze błyszczącym wygrywa z moim drukowanym albumem. Jednak państwo młodzi są*zdecydowanie zadowoleni z albumów a i cena ni jest wysoka (mogą zamówić kilka szt. więcej i dać np. rodzicom)

Wszystko zależy od klienta. Ile da kasy - taki dostanie produkt. Jakbym miał*1k na album - zrobiłbym go inaczej.
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    szczerze mówiąc troche nie zmartwiło... ten album z mojej studniówki (zamiast się*bawić, to najpierw wypstrykałem wszystkie karty) zamówiło tylko 5 osób :/ może słaby marketing...
                    Ostatnio edytowany przez Adam Kasprzak; 12065. Powód: Automerged Doublepost
                    Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Kabu
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 370

No tak to jest, zwłaszcza takie masowe imprezy, na samym początku jest masa chętnych a jak przychodzi co do czego to okazuje się że chętnych na palcach u jednej ręki można policzyć.

Komentarz

• Adam Kasprzak
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 278

nagrałem wszystkie zdjęcia na CD i każdego symbolicznie 5 skasowałem więc nie jest tak źle
                        Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Harnash
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 94

Ja osobiście do zastosowań bardziej amatorskich/osobistych wybrałem albumy Canson (dostępne w Empiku - przynajmniej u mnie). Albumy dość proste ale solidnie wykonane i mają właśnie taki wygląd (przyjemnie się trzyma coś takiego).

Najfajniejsze dla mnie jest to (poza marketingowymi tekstami o autentycznych właściwościach archiwalnych papieru/materiałów z którego są wykonane) że dany album można rozszerzyć o kolejne strony w dowolnym momencie poprzez rozkręcenie i dodanie nowych kart (które są dostępne w paczkach po 25 szt.). Całość jest solidnie wykończona. Cena jest nie najmniejsza - powyżej 50 PLN (teraz nie pamiętam dokładnie).

Komentarz

• schabu
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1352

tych fotojokerowych(czyli z CEWE) nie polecam - brzydka jakość druku, jakoś taka ziarnista.
                            Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Janusz Body
                              Moderator
                              • 2004
                              • 5757

Jakość tego: http://www.blurb.com/home/1/ jest bez zarzutu. Ostatnio wysyłają również do ducklandii.

EDIT: Aha i jest też na Maca
                              Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,
                              Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• ripek
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1486

Janusz : właśnie miałem testować wydruk z blurba - zamawiałeś już coś od nich? Chętnie bym pooglądał szczegółowe zdjęcia.
                                Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

Pracuję...