X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Właśnie się przesiadłem na Androida i w związku z tym odkopię temat. Aplikacja natywna TapaTalk kosztuje coś bodaj 10zł. Nie pieniądz, ale jest też darmowa Convo. Możecie doradzić, czy jest jakaś korzyść z zainstalowania tej płatnej odmiany?

Nie mogę w necie dotrzeć do żadnego sensownego porównania tych dwóch klientów a kupić tylko po to, żeby się przekonać osobiście to trochę bez sensu, nawet jeśli to tylko 10zł.

Dzięki!

Komentarz

• gary
      Bywalec
      • 2007
      • 158

W markecie jest darmowy i działa świetnie. Nie wiem co ma płatny, ale do przeglądania forum i pytania darmowy wystarcza

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
      Sebastian Małachowski

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Spróbuję porównać w wolnej chwili, ale uprzedzam że Tapatalk używam sporadycznie, a tego drugiego jeszcze na oczy nie widziałem.

Tak na szybko parę różnic:
        Tapatalk:
        + posiada funkcje moderacyjne (ograniczone, ale zawsze)
        + możliwość raportowania postów
        + lepszy IMHO mechanizm oglądania linkowanych zdjęć
        + cytowanie, multiquote
        + dostęp do profili userów
        + raportowanie postów

Convo:
        - klikanie na linka do posta na forum powoduje jego otwarcie w... przeglądarce
        - brak cytowania (!)
        - dostęp do profili userów w wersji premium
        - brak możliwości wysyłania PW
        - wciśnięcie "wstecz" w trybie przeglądania nowych postów powoduje, że przed chwilą przeglądany post znika z listy

Jednym zdaniem: jeśli ma to służyć wyłącznie do czytania, to można zainstalować to Convo. Na pierwszy rzut oka jednak Tapatalk miażdży Convo bez dwóch zdań.
        Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Kolaj
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 3293

Zamieszczone przez gary
          W markecie jest darmowy i działa świetnie. Nie wiem co ma płatny, ale do przeglądania forum i pytania darmowy wystarcza

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
          Moze kiedys byl darmowy. Obecnie ten natywny jest platny, choc nie majatek. Po opisie Merde (dzieki) zdecydowalem sie lupic. To jest moj pierwszy post z niego.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Komentarz

• Merauder
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1092

Dokładnie jak napisał kolega wyżej, darmowego już nie ma.

Podstawową różnicą pomiędzy płatnym,a darmowym była możliwość pisania postów.

Jest jeszcze forum runner, którym trochę się bawiłem, ale już byłem przyzwyczajony do tapatalk i zrezygnowałem. Kiedyś na plus runnera był multiquote.

Wysłane z mojego GT-I9000
            Ostatnio edytowany przez Merauder; 18254.
            7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• gary
              Bywalec
              • 2007
              • 158

no to załapałem się na darmowy
              Sebastian Małachowski

Komentarz

• marfot
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 4568

Czy użytkownicy tego precjoza opanują umiejętność nie umieszczania w poście obciachowego podpisu jakim urządzeniem upichcono posta ?
                Użytkownicy innego sprzętu raczej nie umieszczają na końcu posta wypiski sprzętu na jakim go napisali i użytego oprogramowania np. nazwy przeglądarki internetowej.
                https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez marfot
                  Czy użytkownicy tego precjoza opanują umiejętność nie umieszczania w poście obciachowego podpisu jakim urządzeniem upichcono posta ?
                  Użytkownicy innego sprzętu raczej nie umieszczają na końcu posta wypiski sprzętu na jakim go napisali i użytego oprogramowania np. nazwy przeglądarki internetowej.
                  No widzisz a ja się zastanawiam czy nie umieszczać w podpisie:
                  wysłano ze starego rozlatującego się dell'a używając wieszającej się opery .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

Zamieszczone przez Kolaj
                    Moze kiedys byl darmowy. Obecnie ten natywny jest platny, choc nie majatek. Po opisie Merde (dzieki) zdecydowalem sie lupic. To jest moj pierwszy post z niego.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
                    Nadal jest darmowy w Android Market ściągnąłem dziś na Samsung Galaxy Tab.
                    Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
                    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• jacek_73
                      Pełne uzależnienie
                      • 2010
                      • 2587

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      No widzisz a ja się zastanawiam czy nie umieszczać w podpisie:
                      wysłano ze starego rozlatującego się dell'a używając wieszającej się opery .
                      A co stoi na przeszkodzie?

Wysłane z mojego lapka za pomocą gołębia pocztowego po drucie.
                      Jestę fotografę
                      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Darx
                        Uzależniony
                        • 2011
                        • 725

Od czasu zakupu ipada, często bywam na forum, czy to będąc na uczelni, w domu lub w pracy. Jak kupiłem owy program, to też przez kilka postów, to "cholerstwo" się pojawiało. Irytowało mnie, to niezmiernie. W końcu wywaliłem i zrobiło się bardziej przejrzyście. Lepiej by było gdyby inni użytkownicy także nie wrzucali smętnych opisów sprzętowych.

Jeszcze trochę, a zaczniecie się chwalić kto, co ma
                        |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• Kolaj
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3293

Zamieszczone przez Bolek02
                          Nadal jest darmowy w Android Market ściągnąłem dziś na Samsung Galaxy Tab.
                          Moze to zalezy od sprzetu... Dla mnie darmowy nie jest.

Podpis chyba wywaliliem. Zaraz sie okaze.

Komentarz

• Kolaj
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3293

Ps. Czy da sie z tego edytowac posta?

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

I tu się pod tym podpiszę. Jak ja się bawiłem Tapatalkiem to po 2-3 postach wywaliłem ten obciachowy podpis.

Zamieszczone przez Kolaj
                              I tu dochodzimy do sedna. Paru funkcjonalności mi brakuje w tej aplikacji i po kilku dniach testowania wolę jednak forum przeglądać w Skyfire. Nie wymienię dokładnie czego mi brakowało bo to było dawno. Tylko wspomnę że może warto najpierw potestować czy pasuje.

Firefoxnięto z mojego Windows 7 Home Premium 64bit Service Pack 1 PC (listę hardware se darujem :P )
                              Ostatnio edytowany przez Vitez; 18.

Komentarz

• Kolaj
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 3293

Zamieszczone przez Kolaj
                                Chyba jednak da sie. Troche dziwnie bo pod opcja Moderuj ale jest i chyba dostepne takze dla niemodow.

Edit: da sie.

Komentarz

Pracuję...