X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Janek1977
    Bywalec
    • 2011
    • 121

Ha ha - myślałem, że nie da się jej skrzywdzić bardziej niż oryginał, a jednak udało mi się :-)

Pół żartem dodałem swoją propozycję "uatrakcyjnienia" tego zdjęcia na szybko. Nie jestem biegły w obróbce zdjęć, dlatego zapodaj swoją wersję tej fotki, a może się czegoś (chętnie) nauczę.

Pozdro
    Ostatnio edytowany przez Janek1977; 38576.
    D3

Komentarz

• KubaZowsik
      Zablokowany
      • 2006
      • 103

a co do ceny odbitki to nie wiem jak można za ten format tyle płacić. Ja płącę za kodak endura proffesional 89 groszy /plus 12 zł wysyłka bo zamawiam odbitki w Krakowie/ i to uważam za przyzwoitą cenę chociaż u mnie w mieście są szpece które za odbitki na tym papierze liczą 2,5 - ja tam wolę 2 dni poczekać i zapłacić 40% z tej ceny. aaa i lab w którym to robię zajął 3 miejsce w rankingu ZOOM więc nie jest to jakaś firma kogucik która nie wie co robi.
      Oj kolego Bart3K, jakieś fanaberie opowiadasz ... przecież nie od dziś wiadomo, że kluczowym czynnikiem w ocenie jakości odbitek jest oczywiście wysoka cena... Słyszałem o tym (o zaufanych osób) że istnieje specjalny przelicznik w dłupio-dioptrio-decybelach, wedle którego przy cenie odbitki 15x21 powyżej 2,5 zł - jakość jest już bardzo dobra, a gdy przekraczasz 3 zł to jakość masz full wypas... A odbitki 15x23 są do bani już z samego założenia - bo nie przycinają kadru... Niestety mój lab daje mi bardzo dobre ceny (poniżej 1,5 zł za 15x23), bardzo dobrą jakość (papier kodak endura proffesional) no i z uwagi na to że tylko ceny powyżej 3 zł za 15x21 gwarantują zawodową jakość zdjęć, będę musiał zmienić całą swoją filozofię realizacji odbitek. I Tobie też to radzę ;-) hehehehhee. Żarty żartami ale z którego labu korzystasz w Krakowie ? Pozdrawiam.

Komentarz

• Bart3k
        Początki nałogu
        • 2008
        • 316

Zamieszczone przez KubaZowsik
        Żarty żartami ale z którego labu korzystasz w Krakowie ?
        Korzystam z firmy Diprint i muszę przyznać od 3 lat ponad mnie nie zawiedli. (oczywiście też ten sam papier kodaka PRO - jakoś nie przekonałem się do tej pory fo fuji... chociaż znam ludzi którzy go chwalą)

Pozdrawiam kolegę... kurde też partaninę zamawiasz skoro taka cena :P
        Ostatnio edytowany przez Bart3k; 21824.
        Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• KubaZowsik
          Zablokowany
          • 2006
          • 103

dzięki za info Bart3k ;-) Pozdrawiam

Komentarz

• dreamstorm
            Uzależniony
            • 2009
            • 642

UPS...chyba zaczyna się wątek pt. "jak zmasakrować zdjęcie"
            Wracając do odbitek. Warto zapytać o zniżki dla fotografów. Ceny w okolicach 2zł za 15x23 uważam za lekkie przegięcie, jeśli oddaje się zdjęć dużo i często.
            Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Komentarz

• Axel
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 31

Od czterech lat wykonuję odbitki w Diprincie i jestem niesamowicie zadowolony z jakości oraz z ceny. Obsługa na najwyższym poziomie, ale Bart3k już tu wszystko napisał
              system EOS z eLizabeth

Komentarz

• manfred1
                Uzależniony
                • 2007
                • 842

Fotografuje na dwa systemy ot tak jakoś wyszło. Przy sobie w jednej kieszonce mam wszystkie karty do obu systemów i od czasu do czasu spoglądam ile zdjęć jeszcze pozostało. Tak jak pisał dinderi gdy liczba niebezpiecznie zbliża się do 20 najspokojniej w świecie z profesjonalnym opanowaniem i z uśmiechem na twarzy wymieniam kartę zapełnioną na pustą. Pełną oczywiście wkładam do specjalnie przygotowanej kieszonki. Gdy ktoś z ciekawością na mnie przy tym jakże arcy trudnym przedsięwzięciu spogląda z powagą odpowiadam "krucy fiks klisa sie skoońcyła" ;-)
                Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• jaroslaw.majcher
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 272

Zamieszczone przez Bart3k
                  zdradź mi co się stało z suknią pani młodej.... dałbym głowę że powinna być biała a nie niebieska... pomijam inne krzywdy jakie zrobiłeś tej fotce
                  Na jakim monitorze masz niebieską tą suknie? Pytam zupełnie poważnie i bez zgryźliwości.
                  6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Komentarz

• 2em
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 58

U mnie suknia idzie w szarości nie niebieskości a mam całkiem przyzwoicie skalibrowany monitor.
                    Autorze wątku daj więcej fotek - np. taką którą uznasz za najbardziej przyzwoitą (nie chcę szydzić, czy się nabijać - czysta ciekawość).

Komentarz

• Bart3k
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 316

Zamieszczone przez jaroslaw.majcher
                      Na jakim monitorze masz niebieską tą suknie? Pytam zupełnie poważnie i bez zgryźliwości.
                      faktem jest że na laptopie więc matryca bez szału a kalibracja wyłacznie na oko... ale inne suknie mam białe - specjalnie zerknąłem na ślubn fotki w necie a tu mi bije na taki szaroniebieski... powiedziałbym coś w stylu nowego malowania forda kuga... niby to białe ale takie bardzo zimne
                      Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• jaroslaw.majcher
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 272

U mnie ani na laptopie ani na eizo (s1921 czyli bez szału) nie widzę niebieskości. Całe zdjęcie jest ciepłe, ale nie za ciepłe.
                        A w czym to przeglądasz? W przeglądarce z włączonym zarządzaniem barwą? Bo zdjecie jest w AdobeRGB a niektóre przeglądarki interpretują to jako sRGB więc może stąd rozbieżność?
                        6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Komentarz

• zareczeni

polecam jednak jakieś warsztaty...

Komentarz

• Strebor
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 242

ooo archeolog no ale od czegoś trzeba zacząć nabijanie licznika
                            Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Komentarz

• xsardas
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 731

A już myślałem, że kolejny myślący że fotografia ślubna to bułka z masłem obudził się z ręką w nocniku i pyta o rade

Komentarz

• Sikora
                                • 2010
                                • 8

pozyskiwaneie klientów - fotografia ślubna - praktycznie i teoretycznie

Witam
                                Chciałbym poruszyć temat pozyskiwania klientów. Oczywiście rozumiem że każdy ma swój indywidualny sposób podejścia, techniki których nie chciałby zdradzić. Ale może podstawy jak dobrze się zaprezentować? Czego nie robić na spotkaniu? Jak pokazywać zdjęcia? Co oprócz zdjęć się liczy?
                                Z góry dzięki.
                                Piotr

Komentarz

Pracuję...