X
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
-
Teraz to ja już nic z tego nie rozumiem.Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
-
W EU jest jeszcze coś takiego jak WDT - wewnątrzwspnólnotowa dostawa towarów, czyli sprzedawca nie płaci VAT w swoim państwie ale odbiorca w kraju dostawy. Tylko że to jest skierowane do firm, a jak mała firma to kto znajdzie, że była taka dostawa ;-)
Cła w wewnątrz UE oczywiście nie ma :smile:CMEHA - reszta to upgradeKomentarz
-
Za ARN: do Kolekcjonera trzeba doliczyć koszty transportu (ze Stanów ~ $130 kurierem).
Przepisy przepisami a życie życiem - 128 rządzi!the silence is deafeningKomentarz
-
Jeśli fedexem to mogę ci sprawdzić dokładnie. Fedex ma fajne narzędzia online do sprawdzenia tego.Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Kolega napisał:
Jako prosty chłop ze wsi rozumiem, że kwota obejmuje już wysyłkę
.
BTW: co do wysyłki to cena w dużym stopniu zależy co i jak się wysyła."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
the silence is deafeningKomentarz
-
Wypowiem sie, bo moze kogos to zaintersuje - a mam doswiadczenie, wysylalem ze Stanow rozne roznosci, takze sprzet fotograficzny i nigdy nikt nie zaplacil zlotowki za clo - a mowimy tutaj o ...nastu latach. Natomiast podawanie do wiadomosci publicznej nazwy firm wysylkowych, to strzelanie sobie w kolano - to primo, a nastepne primo, to nikt nie placi mi za robienie im reklamy.;-)
Ps. ..i zeby niebylo, udziele informacji - ale tyko tyle, nie jestem zaintresowany w robieniu wysylkowych business'ow .Komentarz
-
the silence is deafeningKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz