X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Zamieszczone przez Goomis
    A nie sądzę, żeby taki oprych co robi włamy do mieszkań był przygotowany do rozpracowania takiej szafy. Zwykłym łomem nie da rady a 150kg szafy też nie wyniesie (sądzę, że nawet duet miałby problem a o tym, że łatwo ich wtedy zauważyć nie wspomnę ) Na pewno wspaniałe rozwiązanie do domku/biura/studia itd. w mieszkaniu może być gorzej no ale jeżeli ktoś chce super zadbać o bezpieczeństwo to da radę
    Co to jest 150 kg? Małą szafkę 300 kg (60x50x70 cm) wynosi dwóch gości na pasach... Oczywiście nie mówimy o zwykłych włamywaczach, tylko o ludziach którzy wiedzą po co przyszli.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Goomis
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1893

Zamieszczone przez Merde
      Co to jest 150 kg? Małą szafkę 300 kg (60x50x70 cm) wynosi dwóch gości na pasach... Oczywiście nie mówimy o zwykłych włamywaczach, tylko o ludziach którzy wiedzą po co przyszli.
      Na pasach? No nie ważne.
      Nawet jeżeli jak ktoś tu pisał ktoś nas będzie śledził do mieszkania albo nas znajdzie w internecie typowo z zamiarem zarąbania nam sprzętu to nie wiem czy przygotuje się na to, że zastanie w domu szafę pancerną
      A wiedział po co chce przyjść przecież...
      Jeżeli wiedział, że masz w domu szafę pancerną to skąd? Wywróżył sobie z fusów? To też zawsze zawęża grono podejrzanych.
      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• dinderi
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3028

Jeżeli wiedział, że masz w domu szafę pancerną to skąd? Wywróżył sobie z fusów? To też zawsze zawęża grono podejrzanych.
        Kupiłeś tę szafę, już?
        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• jacek_73
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2587

...To też zawsze zawęża grono podejrzanych.
          Do jakiś 15 000 użytkowników CB :-P
          Jestę fotografę
          miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Goomis
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1893

Zamieszczone przez dinderi
            Kupiłeś tę szafę, już?
            Nie muszę mam dużego i groźnego psa
            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• sebfoto
              Początki nałogu
              • 2009
              • 380

Nie muszę mam dużego i groźnego psa
              Na psa też są sposoby
              Nie mówiąc o możliwości zamówienia online takich cudów.
              Jeśli ktoś decyduje się wejść nam 'na kwadrat', to wie co robi. Rzadko będzie to byle gówniarz.
              Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• C80
                Uzależniony
                • 2007
                • 855

Wy tu jedziecie takim facetem co się zowie Arsene Lupin, a tak na prawdę to włamywacze ani nie mają czasu na grzebanie w zamkach, ani ze słuchawkami nie otwierają sejfów. To nie włamywacze w białych rękawiczkach, tylko proste w większości ćwoki robiące ordynarne włamania.

Ja póki co mam wartownika w domu, ale kto wie czy w w ciągu roku nie kupię jakiegoś sejfu.
                [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• Goomis
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1893

Zamieszczone przez C80
                  Wy tu jedziecie takim facetem co się zowie Arsene Lupin, a tak na prawdę to włamywacze ani nie mają czasu na grzebanie w zamkach, ani ze słuchawkami nie otwierają sejfów. To nie włamywacze w białych rękawiczkach, tylko proste w większości ćwoki robiące ordynarne włamania.

Ja póki co mam wartownika w domu, ale kto wie czy w w ciągu roku nie kupię jakiegoś sejfu.
                  No też mam takie zdanie, aczkolwiek wytrycha nie jest się ciężko nauczyć używać. Zwykłe zamki typu "wkładka" idzie szybko rozpracować. Znajomi mieli taką historię, że ich współlokator wrócił naprany do domu, zamknął się w łazience i nie odpowiadał jak go wołali. No to google, youtube, po 20min mieli prowizoryczny wytrych i po kolejnych 20 udało im się dostać do łazienki. Na szczęście koleś po prostu zasnął na klozecie
                  Teraz w necie jest wszystko.
                  Tak samo znajomy zapomniał kodu do swojej blokady rowerowej. Ten sam schemat google, youtube, piwko i blokada otwarta

Komentarz

• mc_iek
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 790

Moich znajomych obrobiono, gdy byli w domu. Żeby było śmieszniej mają dwa psy. Włamywacze użyli gazu usypiającego, wpuszczonego przez wywietrznik w oknie...

Kilka dni temu u mnie w pracy likwidowano stary sejf, z którego już dawno nie korzystano, bo nie wiadomo gdzie i kto posiał od niego klucze. Przed wywózką na złom podjęliśmy próbę dostania się do niego, w celu sprawdzenia, czy nie zawiera czegoś, co jest "na stanie" inwentarza. Sejf wyposażony w zamek cyfrowy i drzwi ryglowane ośmioma bolcami we wszystkie strony, oczywiście z atestem "Thief protected", szlifierce kątowej z supermarketu opierał się około 3 minut...
                    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• tombas
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2195

wychodzi na to, że zostają tylko modlitwy i wiara w to, że "mnie to nie spotka..."
                      Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• axk
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2027

Zamieszczone przez mc_iek
                        ...szlifierce kątowej z supermarketu opierał się około 3 minut...
                        Gdyby szafa była klasy VI to nawet porządną szlifierką kątową niewiele byś zdziałał.
                        EOS + Speedlite

Komentarz

• tomeh
                          Dopiero zaczyna
                          • 2011
                          • 37

Aparat to nie rower, skradzionego już praktycznie nie ma szans odzyskać. A sprzedają je nie na aukcjach ale z ręki do ręki. Jak ktoś ma dobrą maszynę i rzadką to jeszcze ale popularne modele to kamień w wodę.
                          Ciekawostki

Komentarz

• C80
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 855

Wiadomo, że w 100% nie da się uniknąć kradzieży, ale wypadałoby przynajmniej utrudnić złodziejom pracę. A że większość włamywaczy, nie będzie się spodziewać szejfu to jest duża szansa że pozostanie nietknięty.
                            [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• mc_iek
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 790

Zamieszczone przez axk
                              Gdyby szafa była klasy VI to nawet porządną szlifierką kątową niewiele byś zdziałał.
                              Rozumiem, że większość fotografów, których dane można łatwo znaleźć, ma sejfy klasy VI...
                              Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• axk
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2027

Zamieszczone przez mc_iek
                                Rozumiem, że większość fotografów, których dane można łatwo znaleźć, ma sejfy klasy VI...
                                Tego nie wiem, chociaż kto wie...
                                EOS + Speedlite

Komentarz

Pracuję...