X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • namoamo
    Uzależniony
    • 2009
    • 928

Wydzielone z wątku "Dowcipy o/na fotografii" nie dowcipy.

Pewnie powstanie osobny temat, dam jako zapowiedź.
    Justyna Steczkowska będzie robiła zdjęcia na ślubach w nowym, autorskim programie TV :grin:
    Flickr
  • Goomis
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1893

Zamieszczone przez namoamo
    Pewnie powstanie osobny temat, dam jako zapowiedź.
    Justyna Steczkowska będzie robiła zdjęcia na ślubach w nowym, autorskim programie TV :grin:
    No nie wierze.
    To tylko pokazuje, że w tym kraju byle kto się może tym zająć.
    Świetnie, niech rośnie w narodzie świadomość, że fotografią ślubną może zająć się każdy jak mu nie wyjdzie w dotychczasowej pracy: kasjerka z supermarketu, były mechanik czy kiepska piosenkarka
    Ciekawe ilu księży się zgodzi na taką szopkę w ich kościele.
    Przecież jak to ma iść do TV to oprócz samej "pani fotograf" będzie musiało być na miejscu kilka kamer żeby ten szoł nakręcić.
    Nie raz się już spotkałem z księdzem który najchętniej by mi nie pozwolił robić zdjęć a co dopiero jak byłem ja i kamerzysta...
    Chociaż w sumie położą kasę na stół, "na remont kościoła" to się taki złamie jeden z drugim...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• namoamo
      Uzależniony
      • 2009
      • 928

Goomis jeśli dobrze kojarzę to fotografia jest jednym z hobby Steczkowskiej.
      O, nawet z forum znalazłem link: http://justynasteczkowska.pl/pl/galerie/Okiem_Justyny
      Wiadomo, chodzi o show, ale z ciekawości obejrze pierwszy odcinek :-)
      Flickr

Komentarz

• gadget_zary
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1046

namoamo ciekawe jaki tak naprawdę był jej wkład w te zdjęcia

Komentarz

• allxages
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2549

Zamieszczone przez Goomis
          Nie mając nikogo na myśli, ale odkąd czytam to forum to mam już takie wrażenie.

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

fotografia jest jednym z hobby Steczkowskiej.
            ----------

Komentarz

• Goomis
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1893

O, nawet z forum znalazłem link: http://justynasteczkowska.pl/pl/galerie/Okiem_Justyny
              Cudownie, znaczy, że jeżeli moim hobby jest anatomia człowieka to mogę iść do polsatu i zorganizują mi program w którym będę przeprowadzał skomplikowane zabiegi chirurgiczne? CZAD! Zaraz napiszę mail
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              P.S.

zdjęcie nr.2 - ejj ustawi mi to duże to, żeby robiło dobre focie
              Ostatnio edytowany przez Goomis; 6015. Powód: Automerged Doublepost
              5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• wawak
                Coś już napisał
                • 2007
                • 66

Niestety każdy może

Zamieszczone przez Goomis
                No nie wierze.
                Świetnie, niech rośnie w narodzie świadomość, że fotografią ślubną może zająć się każdy jak mu nie wyjdzie w dotychczasowej pracy: kasjerka z supermarketu, były mechanik czy kiepska piosenkarka
                Ci sa najlepszymi fotografami slubnymi. Sam znam wielu niedocenionych reporterow, elektrykow, strazakow, sprzedawcow, ktorzy tluka sluby na potege. Oni tez sla bluzgi w kierunku konkurencji.

Komentarz

• sebol1204
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 89

1 wydzielone Dowcipy o/na fotografii

namoamo ciekawe jaki tak naprawdę był jej wkład w te zdjęcia
                  Wydaje mi się że niewielki, nie sądzę by była pro w photoshopie, strobingu i radzeniu sobie w warunkach ekstremalnych. Chyba że jej ekipa rozstawi w ciemnym kościele lampy 1200Ws i odrazu stanie się najlepszą panią fotograf w polsce
                  2 amatorskie puszki, 2 i pół słoika i jakieś badziewia do zabawy światłem
                  Galeria na CB
                  Blog

Komentarz

• drsemen
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 79

e tam 5Dmk2 w kościele da radę, a na plener bodaj Mamyja czy coś ze średniego
                    5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
                    Pozdrawiam Szymon

Komentarz

• Goomis
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1893

Zamieszczone przez wawak
                      Ci sa najlepszymi fotografami slubnymi. Sam znam wielu niedocenionych reporterow, elektrykow, strazakow, sprzedawcow, ktorzy tluka sluby na potege. Oni tez sla bluzgi w kierunku konkurencji.
                      Żeby była jasność.
                      Nie mówię o ludziach którzy naprawdę odkrywają w sobie wrażliwość, poczucie estetyki i pasję do fotografii i chcą to odzwierciedlić w pracy jako fotograf ślubny. Tacy są naprawdę dobrzy i z czasem coraz lepsi.
                      Mówię o tych co to pewnego dnia się budzą i postanawiają kupić w MM czy innym takim "luszczanke" i nawalać śluby bo można na tym nieźle zarobić.

Zamieszczone przez janmar
                      Tak jak wyżej, to nigdy i o nikim IMHO.
                      no faktycznie może zbyt negatywny wydźwięk a nie o to mi chodziło.
                      Ktokolwiek, bardziej będzie odzwierciedlać mój pogląd.

Program Steczkowskiej jako fotografa kobiet już był mierny.
                      Zdjęcia co najmniej przeciętne, poza tym co to za sztuka jak się ma "od tak" całą ekipę jak PRO fotograf (make-up, fryzjer, stylista, pewnie nie jeden oświetleniowiec i nie jeden grafik)
                      Ludzie się uczą oświetlenia studyjnego i dobierania setupów latami.
                      A pani Justynka od hobbystycznego machania aparatem przeskakuje od razu do PRO studyjnego wymiatacza. Mhmm...

Nie wątpię, że będzie masa zgłoszeń do tego programu (darmowy make-up, fryzjer, stylista DLA CAŁEJ RODZINY + oczywiście fotograf) W zamian za pokazanie się w TV i na koniec pokazanie jak się jest oszczanym ze szczęścia? Pewnie wiele ludzi będzie chciało na to pójść.
                      Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądało.
                      Z pewnością obejrzę przynajmniej pierwszy odcinek...

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Czemu mam wrażenie że wyczuwam tu zazdrość .
                        Tak już jest że niektórym pewne rzeczy są dane, a inni muszą to zdobywać w pocie czoła. Chociaż Pani Justyna niejako konsumuje coś na co zapracowała sobie wcześniej więc to jest już tylko konsekwencja sławy i umiejętność wykorzystania wcześniej zdobytej pozycji .
                        Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• xsardas
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 731

Ciekaw jestem ilu osobom zepsuje pamiątki z jednego z ważniejszych dni w życiu...
                          Jak dla mnie to ta kobieta nie ma pojęcia o kadrowaniu bo większość fot które widziałem ma kadr centralny... A z badziewnym kadrem i słabym naświetleniem nawet najlepsza obróbka wybitnych grafików nic nie da.

Komentarz

• allxages
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2549

Mam nadzieje, że nikt z Was nie popsuł żadnego ślubu. Panowie specjaliści ;-)

Komentarz

• najeli
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 992

Zamieszczone przez xsardas
                              Ciekaw jestem ilu osobom zepsuje pamiątki z jednego z ważniejszych dni w życiu...
                              Jak dla mnie to ta kobieta nie ma pojęcia o kadrowaniu bo większość fot które widziałem ma kadr centralny... A z badziewnym kadrem i słabym naświetleniem nawet najlepsza obróbka wybitnych grafików nic nie da.
                              Ja bym wolała iść do Steczkowskiej niż do fotoziutka za 300zł ;-)
                              Tam jest cała ekipa, nie pozwolą na zepsucie tych zdjęć :P
                              Zresztą... jak masz ładnie wystylizowanych ludzi z dobrym makijażem, oświetlenie Ci ktoś ustawi, sprzęt masz najwyższej klasy (gdzieś ją widziałam z cyfrowym hasslem), i masz jeszcze minimalny zmysł estetyczny, to CIĘŻKO to zepsuć.

Biorąc cały przekrój fotografii ślubnej, która aktualnie jest dostępna na rynku, myślę, że te zdjęcia będą powyżej przeciętnej. Pomijając ile w tym jest zasługi samej Steczkowskiej.

Ale na jej miejscu zrobiłabym dokładnie to samo. Ona mocno się napracowała na samym początku żeby się przebić jako piosenkarka, udało jej się, nie wiem co by miało jej bronić odcinać kupony od tej sławy?!

PS. Może tez jak ludzie zobaczą, ile sprzętu, szpeju i przygotowań trzeba, to nie będą tak lecieć do ziutków z kitem ;-)
                              Ostatnio edytowany przez najeli; 21491.
                              www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                              C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

Pracuję...