X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tormentor
    Bywalec
    • 2007
    • 218

Zamieszczone przez Bangi
    http://www.google.com/search?hl=pl&[email protected]
    a tak na marginesie to może warto gdzieś ten wątek podpiąć, ku przestrodze,
    To świeżak widzę (ten e-mail), bo googlowałem 10 dni temu jak do mnie pisał i nic jeszcze nie było
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Komentarz

• nowart
      Uzależniony
      • 2007
      • 809

Zamieszczone przez tormentor
      Życie jednak pokazuje, że nie wszyscy oszuści (vide MonteChristo kiedyś) są aż tak przebiegli.
      to akurat polega na czym innym i niedługo będą płacze i zawodzenie po kolejnym sklepiku, który pobrał na konto grube setki tysięcy i nie zrealizował zamowień bo "zamiary miał dobre ale jakoś mu nie wyszło". odda w świetle kamer kilka tysiaków, każdemu po kilkadziesiąt złotych i jest ok - zamiary ma czyste.. temat rzeka i przybywać takich będzie nadal dopóki, dopóty jest masa naiwniaków, dla których priorytet to kilka złotówek oszczędności.

Komentarz

• amroz
        Uzależniony
        • 2006
        • 772

Zamieszczone przez nowart
        przybywać takich będzie nadal dopóki, dopóty jest masa naiwniaków, dla których priorytet to kilka złotówek oszczędności.
        dokładnie tak!

Komentarz

• Bangi
          Moderator
          • 2010
          • 5117

Zamieszczone przez amroz
          dokładnie tak!
          smutna prawda, ale prawda
          SAMOLOTY CB
          SAMOLOTY lotnictwo.net
          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• tormentor
            Bywalec
            • 2007
            • 218

Zamieszczone przez Kolaj
            Przenoszę do pralni.

Ponadto usunąłem dane osobowe. Jeżeli to jest użytkownik C-B, podaj jego nick. Wystarczy.
            Pisał bezpośrednio na maila - lepiej zatem wyłączać tą opcję...
            FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
            Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
            "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Komentarz

• meg83
              Coś już napisał
              • 2010
              • 65

Zamieszczone przez DarekB
              Chciałem kupić 85/1.8 zgłosił się koszalinekkkk przesyłając zdjęcia ściągnięte z netu, chciałem kupić 1Ds odezwał się rademedess przesyłając zdjęcia, które swego czasu były na allegro, itd...
              Konta na o2 oczywiście.
              do mnie też odezwał się ten koszalinekkkk jak kupowałam ostatnio C 17-40 - przysłał mi sample ściągnięte z neta /w exifie miałam że strony www.slrlensreview.com/ - mail ten sam jak u Darka - konto na o2.pl

ja już nie odpisywałam mu nawet, bo stwierdziłam że ktoś sobie jaja ze mnie robi
              Facebook | Instagram | Twitter

Komentarz

• tomfoot
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 2277

Otrzymałem mail z adresu [email protected] bodaj w kilka godzin po wystawieniu ogłoszenia na giełdzie o chęci zakupu C24-105. Koleś proponował zakup nowego obiektywu z fakturą za 2600 i jako swoje miejsce zamieszkania podawał Lublin. Jakoś życie mnie nauczyło, że okazyjnie to można dostać w paszczę, więc ten okazyjny zakup w ogóle pominąłem w rozważaniach.
                Dopłaciłem kilka stówek i w ciemno wysłałem kasę na konto do Krotoszyna do naszego forumowego Kolegi :-) W ciągu 24 godzin miałem na miejscu wyselekcjonowany egzemplarz obiektywu.
                Stąd morał jest prosty, każdy z nas ma swój rozum i sam decyduje gdzie i komu wysyła pieniądze. Okazja i głupota zaś czynią złodzieja.

Komentarz

• gregobb
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 45

Nie każdego stać na zakup nowego szkła ;/

Komentarz

• pe.en.de
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 321

Od czytania tego wątku powinien zaczynać każdy kupujący.
                    Choć dwa dni temu w EKG (Tok -fm) usłyszałem gorzką prawdę, że :

" nie ma lepszej redystrybucji dochodu narodowego jak od głupiego do mądrego"

Ale może to tu nie pasuje, bo wkońcu czy mądrym można nazwać oszusta?
                    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Komentarz

• amroz
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 772

Zamieszczone przez gregobb
                      to nie znaczy że trzeba komuś kase na konto wysyłać, jeszcze jeszcze odbiór osobisty a jak za daleko to chociażby kupno za pobraniem z możliwością oglądnięcia towaru przed zapłaceniem (poczta polska)

Komentarz

• tomfoot
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 2277

Zamieszczone przez gregobb
                        Mnie nie stac na zakup u szemranego dostawcy bez wiedzy czy kupuje sprzet sprawny, legalny i czy w ogole cos kupuje, czy tylko wysylam przelew. Za reszte moge zaplacic karta :-)
                        Mozliwosci pewnego zakupu sprzetu uzywanego sa setki, niekoniecznie na podstawie jednego maila wyslanego w odpowiedzi na ogloszenie na forum. Przeciez to proste jak budowa cepa. I niestety, ktos wysylajacy kase na konto kompletnie nieznanej osobie bez uprzedniego wyeliminowania przynajmniej wiekszosci zagrozen nie postepuje madrze. Pozniej sa lamenty i narzekania na np. allegro.

Komentarz

• Darx
                          Uzależniony
                          • 2011
                          • 725

Z innej strony można by pomyśleć o "pomocnej dłoni" było by fajnie gdyby ktoś z danej okolicy mógłby sprzedawcę sprawdzić...
                          |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• gregobb
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 45

dokładnie, np na digart.pl masz przy giełdzie polecanych sprzedawców.

Komentarz

• trolluch
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 100

Zamieszczone przez Darx
                              Z innej strony można by pomyśleć o "pomocnej dłoni" było by fajnie gdyby ktoś z danej okolicy mógłby sprzedawcę sprawdzić...
                              A proszę bardzo:
                              coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Komentarz

• gregobb
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 45

mogło by być bliżej giełdy

Komentarz

Pracuję...