X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2195

rozbrajające wyznanie, a to tego skrucha... zaczynam Mu wspólczuć
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• MC_
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3444

Urzekła mnie ta historia...

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

"Jestem złodziejem, ale są inni gorsi ode mnie"... żałosne.
        Mam nadzieję że wylądujesz tam, gdzie twoje miejsce.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Ja tylko współczuję człowiekowi, który zgubił ten dowód. O ile to oczywiście prawda.

Komentarz

• jurek2112
            Zablokowany
            • 2010
            • 23

Zamieszczone przez kubus82
            Prosze mnie nie laczyc z innymi oszustwami, bo ja ich nie popelnilem. przypisywanie mi kazdego jest nie fair.
            miłośnik gry fair, hehehe

Komentarz

• pan.kolega
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2817

Witam, przepraszam ze oszukalem pare z was, ale nie mialem wyboru. Prosze mnie nie laczyc z innymi oszustwami, bo ja ich nie popelnilem. przypisywanie mi kazdego jest nie fair.
              Nie tylko nie fair, ale powinno być karalne, bo to oczernianie. Dostałeś nauczkę jacy ludzie są niesprawiedliwi i skłonni do sądzenia bliźnich. A gdyby jeden z drugim przeszli się w Twoich butach, to może okazaliby trochę zrozumienia. Ale nie przejmuj się. Jeśli ciągle masz problemy z cash flow, napisz na PW, może pomogę i kupię coś.
              I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• czornyj
                Zasłużeni
                • 2006
                • 2626

Ja tylko nieśmiało przypomnę o prośbie, by zgłaszać wyłudzenia i próby oszustw w sąsiednim wątku:

Oczywiście łzy wzruszenia zalały mi oczy po przeczytaniu wyznania kubus82, ale mimo wszystko nieźle by było uwolnić forum od działalności przyjemniaczków tego autoramentu.
                Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Em Es
                  Zablokowany
                  • 2011
                  • 394

o ile prawdą jest że konto bankowe jest założone na "lewy" dowód to kasę z konta trzeba jeszcze wypłacić - przelewem (może na prawdziwe konto?), w okienku banku (nagra się gęba na monitoring), w bankomacie (też może się nagrać) czy też wydać w sklepie płacąc kartą do konta (tu też może się nagrać)

pozorny brak śladów (lub segestia o ich braku) wcale nie oznacza że śladów nie ma...

szukajcie i drążyjcie, zgłaszajcie do prokuratury, oszustwa są fuj

Komentarz

• MC_
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3444

Stanowczo przecenia się jakość takich nagrań.

Komentarz

• Hubi78
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 152

Że też ziemia nosi takich ludzi. Są osoby które ledwo wiążą koniec z końcem i nie kradną.
                      Celowo działał na szkode innych. Mam nadzieję że jego też ktoś kiedyś oszuka. Ciekawe co by powiedział np swojemu małemu synowi "Synku wybacz ale nie mam na chleb dla ciebie bo zostałem oszukany"
                      Znajomemu ukradli telefon z szafki na siłowni a że chłopak pracował w Orange to miał znajomości i dojścia ale tylko w tej sieci. Złodziej wkładał do telefonu inną karte i dzwonił do swojego znajomego. Pewnego dnia owy znajomy otrzymał tel od pokrzywdzonego i usłyszał w słuchawce " Tego dnia i o tej godzinie z takiego nr dzwoniła do ciebie osoba z kradzionego telefonu. Albo podajesz dane tej osoby ale bedziesz odpowiadał jako świadek w sprawie kradzieży telefonu"
                      Na drugi dzień pokrzywdzony dostał telefon z siłowni że telefon się znalazł.
                      Mam nadzieję że i ciebie złodzieju ktoś dorwie bo takie insekty trzeba tępić w społeczeństwie

Komentarz

• Janusz Body
                        Moderator
                        • 2004
                        • 5757

Nieśmiało zauważę, że żeby czytać ten wątek trzeba być zalogowanym więc kubus82 go czytać nie może bo dostał bana. Chyba, że się zalogował pod jakimś klonem. Tak czy inaczej pisanie "do niego" nie ma sensu. Podejrzewam, że doskonale wie co oszukani o nim myślą.

Janusz,
                        Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Bangi
                          Moderator
                          • 2010
                          • 5117

Witam, przepraszam ze oszukalem pare z was, ale nie mialem wyboru. Prosze mnie nie laczyc z innymi oszustwami, bo ja ich nie popelnilem. przypisywanie mi kazdego jest nie fair. polecam przeczytac ten watek

oni oszukali ludzi na grubo 200 tysiecy... byc moze tez niektorych z was. maile ktore podaliscie jako typowo moje nie naleza do mnie. jedyne jakie sa moje to [email protected] i [email protected], zadnych innych maili nie uzywalem. internet z jakiego korzystam to tzw hotspot, czyli wi-fi sie laczylem na miescie, a nie z domu. mam nadzieje, ze pieniadze odzyskacie ze skarbu panstwa. ja wyjezdzam z miasta i jeszcze raz bardzo was przepraszam, ale nie mialem wyjscia. gdybyscie znali moja sytuacje nie dziwilibyscie sie. konto bankowe jest zarejestrowane na falszywe dane goscia z katowic, ktorego dowod znalazlem. i on nie ma z tym nic wspolnego. to wszystko co mam do powiedzenia, przekazcie to forum nikona, pozdrawiam
                          nie chce mi się wierzyć, że to ten gościu napisał...
                          SAMOLOTY CB
                          SAMOLOTY lotnictwo.net
                          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• janmar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3468

Zostawmy ten wątek bez OT.IMHO

Komentarz

• grzechol54
                              Dopiero zaczyna
                              • 2010
                              • 33

Mimo ostrzezen ludzie daja sie nabrac,moze to latwowiernosc bierze gore nad rozsadkiem.Ale oszustow nalezy scigac i ujawniac. Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Komentarz

• Darx
                                Uzależniony
                                • 2011
                                • 725

Witam, przepraszam ze oszukalem pare z was, ale nie mialem wyboru. Prosze mnie nie laczyc z innymi oszustwami, bo ja ich nie popelnilem. przypisywanie mi kazdego jest nie fair.
                                gdybyscie znali moja sytuacje nie dziwilibyscie sie. konto bankowe jest zarejestrowane na falszywe dane goscia z katowic, ktorego dowod znalazlem. i on nie ma z tym nic wspolnego. to wszystko co mam do powiedzenia, przekazcie to forum nikona, pozdrawiam
                                Przeczytałem ten tekst dwa razy. Pierwsze stwierdzenie, napisała go osoba zupełnie inna niżeli ten OSZUST. Kolejne spostrzeżenie, to fakt w jakim tonie pisze ta osoba. Poczucie winy? Słyszałem o wielu kryminalistach, ale nie o takich, co tłumaczą się Ukradłem, ale są gorsi więc mi wybaczcie. No i kolejne spostrzeżenie. Wcześniej ten pan Arekkkk, bronił się. Nagle zmienił zdanie.

Liczę na to, że pośród tych którzy pieniądze odzyskają znajdzie się osoba, która Ci nogi z .... powyrywa.

Są inne sposoby na trudną sytuację niżeli oszukiwanie biednych ludzi, którzy te pieniądze zbierali przez dłuższy czas.
                                |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

Pracuję...