X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mc_iek
    Uzależniony
    • 2008
    • 790

Tak swoją drogą to myślę, żę w związku z niedawnym odejściem do Krainy Telewizji Sterowanej Myślą, twórcy pilota bezprzewodowego, powinna pojawić się jakaś nowa technika sterowania telewizorem. Wielu z nas pamięta czasy, gdy jakość obrazu regulowało się pięścią. Może wzorem któregoś kompaktu Olympusa, dałoby się wykorzystać tą technologię do sterowania LCD-kami, czy plazmami nowej generacji? Rzucasz kapciem - zmienia się kanał, rzucasz Ku...wą - robi się głośniej, rzucasz pantoflem - telewizor się wyłącza...
    Ostatnio edytowany przez mc_iek; 15659.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• Tornvald
      Bywalec
      • 2012
      • 209

Fakt ja mieszkam wysoko co akurat sprzyja. W sumie to nie wiem czy TV analogowa ma nadajniki na PKiN tak jak DVB-T a PKiN mam w zasiegu wzroku Podejrzewam,ze numer z drutem ciezko bedzie powtorzyc Zreszta i taka lada moment nie bedzie wyboru i trzeba bedzie kupic dekoder...

Zamieszczone przez mc_iek
      Tak swoją drogą to myślę, żę w związku z niedawnym odejściem do Krainy Telewizji Sterowanej Myślą, twórcy pilota bezprzewodowego, powinna pojawić się jakaś nowa technika sterowania telewizorem. Wielu z nas pamięta czasy, gdy jakość obrazu regulowało się pięścią. Może wzorem któregoś kompaktu Olympusa, dałoby się wykorzystać tą technologię do sterowania LCD-kami, czy plazmami nowej generacji? Rzucasz kapciem - zmienia się kanał, rzucasz Ku...wą - robi się głośniej, rzucasz pantoflem - telewizor się wyłącza...

Ostatnio edytowany przez Tornvald; 43671. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Przerobiłem to w pewnym hotelu Orbisu w Krakowie. Telewizor a właściwie jego głośność regulowało się telefonicznie przez recepcję. Na telewizorze była kartka z napisem: Prosimy samodzielnie nie regulować głośności odbiornika i nr telefonu. Dzwoniło się na recepcję i przychodziła pani i puszczała ciszej albo głośniej.
        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• jacek_73
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2587

Pani była urodziwa w miarę? (...to nie to forum, ale spróbuję )
          Jestę fotografę
          miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

Była aż za bardzo. A do tego pyskata. Za którymś razem puściła wiąchę w temacie regulacji odbiornika zabrała kartkę, pogniotła i schowała do kieszeni. Wychodząc tak trzasnęła drzwiami, że aż szyby zadźwięczały. Potem okazało się, że to przez windę. Popsuła się.
            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• mxw
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2315

Zamieszczone przez Sergiusz
              A można tą antenę jakoś tak podgiąć aby nie działało? Chętnie bym to w domu zastosował.
              wyrzuć telewizor. proste i skuteczne.
              zrobiłem tak ponad rok temu.
              człowiek ma od razu więcej czasu.
              radia posłucha.
              dzieci z tobą wciąż rozmawiają.

teraz tylko z internetem trzeba coś zrobić.

Zamieszczone przez szambonur
              włożyłem zwykły widelec, który wcześniej posłużył mi do skonsumowania kolacji... Spadku jakości odbioru cyfrowej telewizji naziemnej nie odnotowałem...
              oj, to masz blisko nadajnik.
              w Poznaniu tak dobrze nie ma niestety.
              jest tylko jeden nadajnik (w Śremie), lekko licząc 40 km, bez dobrej anteny nic nie odbierzesz.

Obecnie mam jakąś super hiper antenę na dwu metrowym poziomym dylu i nadal marnie z analogową TVP1, ale wszystkie mux-y działają. Do Raszyna w linii prostej mam 37km i kilka górek po drodze...
              no właśnie, dwumetrowy badyl jest niezbędny przy takich odległościach. no może metrowy dobrze ustawiony też wystarczy.

kupiłem niedawno nowego laptopa, był do niego dołączony "gratis" tuner DVB-T. oczywiście na fabrycznej antence (patyk 10 cm) nic nie można odebrać. ale już na zwykłej analogowej nawet pokojowej tak (ze wzmacniaczem).

więc bywa różnie.

ale jedno jest pewne: jak teraz (na tym lapku) czasami sobie podpinam telewizję, to jest szok - same reklamy! ciągle coś się reklamuje, masakra! nic normalnie nie da się obejrzeć. też tak macie??

przykładowo odcinki dr housa były rozpisane w programie tv na 1.5h.
              kupiłem sobie sezon siódmy na dvd.
              q*rde, każdy odcinek ma niecałe 45 minut!
              jakieś wybrakowane mi dali!

telewizja to zuo!
              pozdro.,
              m.

Komentarz

• Goomis
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1893

Zamieszczone przez Tornvald
                Fakt ja mieszkam wysoko co akurat sprzyja. W sumie to nie wiem czy TV analogowa ma nadajniki na PKiN tak jak DVB-T a PKiN mam w zasiegu wzroku Podejrzewam,ze numer z drutem ciezko bedzie powtorzyc Zreszta i taka lada moment nie bedzie wyboru i trzeba bedzie kupic dekoder...
                Na PKiN był przez jakiś czas testowo odpalony jakiś nadajnik ale już go chyba zdjęli.

Zamieszczone przez mxw
                wyrzuć telewizor. proste i skuteczne.
                zrobiłem tak ponad rok temu.
                człowiek ma od razu więcej czasu.
                radia posłucha.
                dzieci z tobą wciąż rozmawiają.

teraz tylko z internetem trzeba coś zrobić.
                Albo idź na studia Ja się tak właśnie oduczyłem oglądać TV

Zamieszczone przez mxw
                oj, to masz blisko nadajnik.
                w Poznaniu tak dobrze nie ma niestety.
                jest tylko jeden nadajnik (w Śremie), lekko licząc 40 km, bez dobrej anteny nic nie odbierzesz.

no właśnie, dwumetrowy badyl jest niezbędny przy takich odległościach. no może metrowy dobrze ustawiony też wystarczy.

kupiłem niedawno nowego laptopa, był do niego dołączony "gratis" tuner DVB-T. oczywiście na fabrycznej antence (patyk 10 cm) nic nie można odebrać. ale już na zwykłej analogowej nawet pokojowej tak (ze wzmacniaczem).

więc bywa różnie.
                Kumpel zrobił sobie antenę z kawałka drutu i stalowej płytki takiej 10x10x1cm i odbiera
                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• jellyeater
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 1631

Właściwie to co jest złego w pilocie? Lepiej jak debil majtać łapami? Czy może chodzi o to by Ham_erykanom trochę ruchu dostarczyć?

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• mc_iek
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 790

Zamieszczone przez Goomis
                    Na PKiN był przez jakiś czas testowo odpalony jakiś nadajnik ale już go chyba zdjęli.
                    Przez kilkadziesiąt lat jedyny nadajnik dla Warszawy i okolic był tylko na PKiN. Teraz nadajnik też tam jest, ale ma śladową moc, bo przeznaczony jest tylko dla najbliższej okolicy ścisłego centrum.

Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

a ta śladowa moc objawia się tym, że w promieniu 300 m od PKiN sa takie zakłócenia w radio samochodowym, że lepiej je wyłaczyć.
                      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Goomis
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1893

Przez kilkadziesiąt lat jedyny nadajnik dla Warszawy i okolic był tylko na PKiN. Teraz nadajnik też tam jest, ale ma śladową moc, bo przeznaczony jest tylko dla najbliższej okolicy ścisłego centrum.

http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html
                        a przepraszam, źle zapamiętałem artykuł. Nadawali jakiś czas PolsatHD ale już skończyli mea culpa
                        5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Jeżeli pozwolicie - Zieloni - na offtopa to chcialbym zapytać was, bardziej obeznanych w temacie, bo ja w ogole się na tym nie znam (TV służy mi do oglądania .mts'ów z GH2):

- jest nowy telewizor, ma wbudowane trzy tunery i podłączony to niego (przez EURO) jest jakiś Fergusson a na balkonie jest czacha.
                          Chciałbym pozbyć się tego Fergussona pod telewizorem, ale nie wiem tak naprawdę na co (co kupić) no i co z kartą, która jest włożona w obecny dekoder?

Jak podłączyć TV satelitarną pod wbudowany w telewizor tuner dvb-S no i co z kartą?
                          the silence is deafening

Komentarz

• shutter
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 123

Obecnie testowo leci chyba TVN HD. Z PKiN nie jest teraz już tak źle, jak kiedyś. Jeszcze ze trzy-cztery lata temu na iglicy były umieszczone nadajniki TV obsługujące cały rejon Mazowsza i kilkadziesiąt kilowatów szło w powietrze. Efekt był taki, że w okolicy zatykało kompletnie co słabsze odbiorniki, a na parkingu pod Pałacem ludzie gęsto-często mieli problemy z załączaniem/wyłączaniem alarmów w samochodzie. Jednakże wymagania środowiskowe oraz fakt powstania w najbliższej okolicy kilku nowych wieżowców, które zaczęły zasłaniać PKiN, spowodowało przeniesienie nadawania do RTCN Łazy (zwane czasami Raszynem). Tam anteny są wyżej o ok. 100 metrów i nadają ze znacznie wyższymi mocami - TVP2 analogowo leci nawet mocą 800kW. Na PKiN zostały tzw. nadajniki doświetlające, których moc nie przekracza 3kW - dawniej bywało nawet zdaje się i 50kW.
                            Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez gietrzy
                              Jeżeli pozwolicie - Zieloni - na offtopa
                              To Hydepark -nikt Cię tu za offtopy nie będzie ścigał :cool:.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• gietrzy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 5727

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                To Hydepark -nikt Cię tu za offtopy nie będzie ścigał :cool:.
                                Nie mów hop dopóki janmar nie wyskoczy
                                the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...