Tak swoją drogą to myślę, żę w związku z niedawnym odejściem do Krainy Telewizji Sterowanej Myślą, twórcy pilota bezprzewodowego, powinna pojawić się jakaś nowa technika sterowania telewizorem. Wielu z nas pamięta czasy, gdy jakość obrazu regulowało się pięścią. Może wzorem któregoś kompaktu Olympusa, dałoby się wykorzystać tą technologię do sterowania LCD-kami, czy plazmami nowej generacji? Rzucasz kapciem - zmienia się kanał, rzucasz Ku...wą - robi się głośniej, rzucasz pantoflem - telewizor się wyłącza...
X
-
-
Fakt ja mieszkam wysoko co akurat sprzyja. W sumie to nie wiem czy TV analogowa ma nadajniki na PKiN tak jak DVB-T a PKiN mam w zasiegu wzroku
Podejrzewam,ze numer z drutem ciezko bedzie powtorzyc
Zreszta i taka lada moment nie bedzie wyboru i trzeba bedzie kupic dekoder...
Tak swoją drogą to myślę, żę w związku z niedawnym odejściem do Krainy Telewizji Sterowanej Myślą, twórcy pilota bezprzewodowego, powinna pojawić się jakaś nowa technika sterowania telewizorem. Wielu z nas pamięta czasy, gdy jakość obrazu regulowało się pięścią. Może wzorem któregoś kompaktu Olympusa, dałoby się wykorzystać tą technologię do sterowania LCD-kami, czy plazmami nowej generacji? Rzucasz kapciem - zmienia się kanał, rzucasz Ku...wą - robi się głośniej, rzucasz pantoflem - telewizor się wyłącza...
Komentarz
-
Przerobiłem to w pewnym hotelu Orbisu w Krakowie. Telewizor a właściwie jego głośność regulowało się telefonicznie przez recepcję. Na telewizorze była kartka z napisem: Prosimy samodzielnie nie regulować głośności odbiornika i nr telefonu. Dzwoniło się na recepcję i przychodziła pani i puszczała ciszej albo głośniej.Tak swoją drogą to myślę, żę w związku z niedawnym odejściem do Krainy Telewizji Sterowanej Myślą, twórcy pilota bezprzewodowego, powinna pojawić się jakaś nowa technika sterowania telewizorem. Wielu z nas pamięta czasy, gdy jakość obrazu regulowało się pięścią. Może wzorem któregoś kompaktu Olympusa, dałoby się wykorzystać tą technologię do sterowania LCD-kami, czy plazmami nowej generacji? Rzucasz kapciem - zmienia się kanał, rzucasz Ku...wą - robi się głośniej, rzucasz pantoflem - telewizor się wyłącza...Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Pani była urodziwa w miarę? (...to nie to forum, ale spróbuję
)
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Była aż za bardzo. A do tego pyskata. Za którymś razem puściła wiąchę w temacie regulacji odbiornika zabrała kartkę, pogniotła i schowała do kieszeni. Wychodząc tak trzasnęła drzwiami, że aż szyby zadźwięczały. Potem okazało się, że to przez windę. Popsuła się.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
wyrzuć telewizor. proste i skuteczne.
zrobiłem tak ponad rok temu.
człowiek ma od razu więcej czasu.
radia posłucha.
dzieci z tobą wciąż rozmawiają.
teraz tylko z internetem trzeba coś zrobić.
oj, to masz blisko nadajnik.
w Poznaniu tak dobrze nie ma niestety.
jest tylko jeden nadajnik (w Śremie), lekko licząc 40 km, bez dobrej anteny nic nie odbierzesz.
no właśnie, dwumetrowy badyl jest niezbędny przy takich odległościach. no może metrowy dobrze ustawiony też wystarczy.
kupiłem niedawno nowego laptopa, był do niego dołączony "gratis" tuner DVB-T. oczywiście na fabrycznej antence (patyk 10 cm) nic nie można odebrać. ale już na zwykłej analogowej nawet pokojowej tak (ze wzmacniaczem).
więc bywa różnie.
ale jedno jest pewne: jak teraz (na tym lapku) czasami sobie podpinam telewizję, to jest szok - same reklamy! ciągle coś się reklamuje, masakra! nic normalnie nie da się obejrzeć. też tak macie??
przykładowo odcinki dr housa były rozpisane w programie tv na 1.5h.
kupiłem sobie sezon siódmy na dvd.
q*rde, każdy odcinek ma niecałe 45 minut!
jakieś wybrakowane mi dali!
telewizja to zuo!
pozdro.,
m.
Na PKiN był przez jakiś czas testowo odpalony jakiś nadajnik ale już go chyba zdjęli.Fakt ja mieszkam wysoko co akurat sprzyja. W sumie to nie wiem czy TV analogowa ma nadajniki na PKiN tak jak DVB-T a PKiN mam w zasiegu wzroku
Podejrzewam,ze numer z drutem ciezko bedzie powtorzyc
Zreszta i taka lada moment nie bedzie wyboru i trzeba bedzie kupic dekoder...
Albo idź na studia
Ja się tak właśnie oduczyłem oglądać TV 
Kumpel zrobił sobie antenę z kawałka drutu i stalowej płytki takiej 10x10x1cm i odbieraoj, to masz blisko nadajnik.
w Poznaniu tak dobrze nie ma niestety.
jest tylko jeden nadajnik (w Śremie), lekko licząc 40 km, bez dobrej anteny nic nie odbierzesz.
no właśnie, dwumetrowy badyl jest niezbędny przy takich odległościach. no może metrowy dobrze ustawiony też wystarczy.
kupiłem niedawno nowego laptopa, był do niego dołączony "gratis" tuner DVB-T. oczywiście na fabrycznej antence (patyk 10 cm) nic nie można odebrać. ale już na zwykłej analogowej nawet pokojowej tak (ze wzmacniaczem).
więc bywa różnie.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Właściwie to co jest złego w pilocie? Lepiej jak debil majtać łapami? Czy może chodzi o to by Ham_erykanom trochę ruchu dostarczyć?Komentarz
-
Przez kilkadziesiąt lat jedyny nadajnik dla Warszawy i okolic był tylko na PKiN. Teraz nadajnik też tam jest, ale ma śladową moc, bo przeznaczony jest tylko dla najbliższej okolicy ścisłego centrum.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
a ta śladowa moc objawia się tym, że w promieniu 300 m od PKiN sa takie zakłócenia w radio samochodowym, że lepiej je wyłaczyć.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
a przepraszam, źle zapamiętałem artykuł. Nadawali jakiś czas PolsatHD ale już skończyliPrzez kilkadziesiąt lat jedyny nadajnik dla Warszawy i okolic był tylko na PKiN. Teraz nadajnik też tam jest, ale ma śladową moc, bo przeznaczony jest tylko dla najbliższej okolicy ścisłego centrum.
http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html
mea culpa
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Jeżeli pozwolicie - Zieloni - na offtopa to chcialbym zapytać was, bardziej obeznanych w temacie, bo ja w ogole się na tym nie znam (TV służy mi do oglądania .mts'ów z GH2):
- jest nowy telewizor, ma wbudowane trzy tunery i podłączony to niego (przez EURO) jest jakiś Fergusson a na balkonie jest czacha.
Chciałbym pozbyć się tego Fergussona pod telewizorem, ale nie wiem tak naprawdę na co (co kupić) no i co z kartą, która jest włożona w obecny dekoder?
Jak podłączyć TV satelitarną pod wbudowany w telewizor tuner dvb-S no i co z kartą?the silence is deafeningKomentarz
-
Obecnie testowo leci chyba TVN HD. Z PKiN nie jest teraz już tak źle, jak kiedyś. Jeszcze ze trzy-cztery lata temu na iglicy były umieszczone nadajniki TV obsługujące cały rejon Mazowsza i kilkadziesiąt kilowatów szło w powietrze. Efekt był taki, że w okolicy zatykało kompletnie co słabsze odbiorniki, a na parkingu pod Pałacem ludzie gęsto-często mieli problemy z załączaniem/wyłączaniem alarmów w samochodzie. Jednakże wymagania środowiskowe oraz fakt powstania w najbliższej okolicy kilku nowych wieżowców, które zaczęły zasłaniać PKiN, spowodowało przeniesienie nadawania do RTCN Łazy (zwane czasami Raszynem). Tam anteny są wyżej o ok. 100 metrów i nadają ze znacznie wyższymi mocami - TVP2 analogowo leci nawet mocą 800kW. Na PKiN zostały tzw. nadajniki doświetlające, których moc nie przekracza 3kW - dawniej bywało nawet zdaje się i 50kW.Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz