X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Padre
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 29

Zamieszczone przez sid
    Dostałem linka od żony, zobaczyłem i stwierdziłem, że muszę szerzej podzielić się tą ofertą na profesjonalną obróbkę fotografii. Zwracam uwagę szczególnie na efekt wygładzenia sóry, z resztą, co tu dużo gadać, to trzeba zobaczyć. Mam nadzieję, że jeszcze nie było...
    http://allegro.pl/item521054368_foto...na_zobacz.html
    nie no, to chyba żart, dajcie spokój, to nie jest możliwe, ktos nas nieźle wkręca.

Komentarz

• airhead
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2495

Zamieszczone przez arturs
      Albo Swarożyca , ale to szkiełko wokół Obamy parę cm grubości to ma.. ciekawe czym to robione.. a snajperów jakoś nie wypatrzyłem.. ale popatrzcie na te "armaty" u tych kolesi na tej platformie reporterskiej na wprost Obamy
      nigdy nie słyszałem, żeby Swarożyc miał więcej niż jedną głowę... ale w mitach to wszystko możliwe :P
      ps. pewnie chodziło Ci o Świętowita?
      Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
      Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• Slider
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1052

Zamieszczone przez Padre
        nie no, to chyba żart, dajcie spokój, to nie jest możliwe, ktos nas nieźle wkręca.
        Kicz Project sie przy tym nie umywa!
        Co gorsza, wydaje mi się, że to prawda i nikt nas nie wkręca, a co jeszcze gorsze, jak xxkomarxx zauważył, ten gość juz ma klientki..
        Najbardziej zaciekawił mnie tekst:

Pragnę zaprezentować państwu moje możliwoSci w dziedzinie obróbki grafiki cyfrowej
        po czym to gośc wymienia rzeczy, które to on potrafi zrobić w tym swoim "Photoshopie CS8"..

A tak na serio to żal..

Komentarz

• Padre
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 29

Zamieszczone przez Slider
          Kicz Project sie przy tym nie umywa!
          Co gorsza, wydaje mi się, że to prawda i nikt nas nie wkręca, a co jeszcze gorsze,....
          komentarz z allegro: ..." Ten Alegrowicz to po prostu ARCYMISTRZ!!!!!. Obróbka zdjeć jest po prostu BOSKA!!!!!!! A po za tym expresowa realizacja zamówienia i osoba bardzo uczciwa. Bardzo ale to bardzo gorąco POLECAM!!!!!!"
          )
          A może to jest stronka dyktatora Arcadiusa???))

Komentarz

• Slider
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1052

Zamieszczone przez Padre
            A może to jest stronka dyktatora Arcadiusa???))
            Tak na serio i całkiem bez jaj, to przed zbluzganiem faceta za obróbkę, warto trzeźwo spojrzeć na zdjecia, ktore klien(tki) mu przysyłają Gdybym ja miał coś z nimi zrobic to najpierw bym się zachlastał, potem nieśmiało wziąłbym jakiś pędzel i usunąl czerwone oczy. potem nie wiem.. Fakt faktem, że jesli chcemy zrobic tego typu fotomontaz to zarowno model jak i tlo powinny być z góry obmyślane i obrobione w kierunku ich dalszego połączenia. Oczywiscie mowie tu o przypadku kiedy ma to mieć faktycznie dobry efekt, a takie tam wklejanie zdjęc to sobie można w d... wsadzić..:-)

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

Dajcie człowiekowi zarabiać. Klientom się podoba? Płacą? To najważniejsze.

Komentarz

• Padre
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 29

micles ma rację, gdyby nie miałby klientów, pewnie nie byłoby gadki, zresztą magików jest wielu...
                Grywam na weselach i tego typu imprezach, spotykam na nich solidnych rzemieślników jak i całą rzesze pospolitych szopenfeldziarzy Jesteśmy na stronie "Dowcipy o fotografii, więc pozwole sobie przytoczyć pewną anegdotkę, z życia wziętą
                Gramy wesółko, fotograf strzela foty uzbrojony w Canona 350d+kit+wbudowana lampa, no ale nic, jego brocha. Przed kolejnym setem, dałem mu swój aparat(wtedy jeszcze jakiś klasyczny kompakt z obiektywem optycznym), z prośbą o zrobienie kilku zdjeć zespołowi, zaczynamy grać, kolo strzela nam foty moim aparatem, strzela, strzela, nagle, w trakcie kawałka podchodzi do mnie i mówi że chyba mam zepsuty aparat bo wszystkie zdjecia są jakieś takie czarne... Wtedy powiedziałem mu, aby zdjął osłonę z obiektywu i spróbował jeszcze raz...
                W przerwie pozwoliłem sobie na żarcik Wziąłem jego aparat, aby zobaczyć, co tam nafocił, przeważnie plecy, ale spoko, oglądam, oglądam, nagle robię poważną minę i mówię, o w mordę, wiesz co, chyba przez przypadek sformatowałem Ci kartę....) Kolo zbladł, w zasadzie to zaczął zmieniać kolory, uspokoiłem go-"żartowałem", odebrał mi aparat Widać było, że nie czuł sie dobrze w tej roli.
                W każdym razie finał był taki, że w pewnym momencie na wesele wpadła jego szefowa, uzbrojona w C 5d, 580ex, zrobiła gościom i młodym szybką sesję, opowiedziała swojemu pracownikowi, że jeszcze będzie tort i oczepiny heh, i pojechała dalej, pewnie na kolejne wesele, odwiedzić kolejny statyw...

Komentarz

• arturs
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4196

Zamieszczone przez airhead
                  nigdy nie słyszałem, żeby Swarożyc miał więcej niż jedną głowę... ale w mitach to wszystko możliwe :P
                  ps. pewnie chodziło Ci o Świętowita?
                  Tak ale.. http://pl.wikipedia.org/wiki/Swaro%C5%BCyc : "Opisy świątyni Swarożyca, jego kompetencji jako boga i symboliki, wskazują również, że najprawdopodobniej był on inaczej nazwaną postacią Świętowita, czczonego w Arkonie na Rugii." ale dosyć dyskusji o mitologii
                  5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• piotrusb
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 127

Tak wygląda żywy LOL

www.piotrusb.fotolog.pl
                    www.piotrbednarek.pl
                    Edytor.net

Komentarz

• pani_od_kotów
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 45

Świetna historyjka. Padre

A tu coś co ostatnio znalazłam:

Bo grunt to dobrze dobrane tło i fotografia oddająca charakter modela

Może to już toś zna:
                      Człowiek, jak wiadomo, kupuje przede wszystkim wzrokiem. Na Allegro obrazki stanowią esencję aukcji. Czasem dość mocną esencję. Obrazki zostały zabrane bez pozwolenia, a pewnie i za sprzeciwem autorów. PO CO POWSTAŁ TEN BLOG?
                      "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Komentarz

• aptur
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3837

Zamieszczone przez pani_od_kotów
                        Może to już toś zna:
                        http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/
                        Fantastyczne Dodaję do ulubionych

Komentarz

• senner
                          Początki nałogu