Osobną sprawą jest to, że każde z tych sześciu zdjęć ma tak naprawdę 5 MPikseli, całe są ściągane i widziane przez przeglądarkę. "Zmniejszone" tylko do prezentacji przez przeglądarkę. (Kliknijcie prawym na obrazek i "Pokaż obrazek"). Jak przewijam stronę to mi się tnie... (mam C2D). To tak BTW. Musiałem napisać, bo mnie zabolało
.
X
-
-
jea, uwielbiam to. tak to jest jak ktoś się za dużo naczyta o HTMLu i o parametrach 'width' i 'height'
;]Komentarz
-
Komentarz
-
mierzysz centymetrem monitor? ja mierzę w pikselach i mam 1280 x 1024, dpi akurat mnie nie obchodzi na aukcji na allegro. chyba nie trzeba tu dawac koniecznie 300 dpi, to nie odbitki..
rozluźniamy atmosferę
Komentarz
-
Komentarz
-
Chyba czegoś nie dopowiedziałem.
"każde z tych sześciu zdjęć ma tak naprawdę 5 MPikseli, całe są ściągane i widziane przez przeglądarkę" - w przypadku "zdjęć" miałem na myśli miniaturki. (które de facto mają wymiary 2592×1944px, a nie 240x180).
To często popełniany błąd przez początkujących webmasterów, lub ludzi którzy nie znają się na htmlu. Niestety miniaturki trzeba robić w programie graficznym. W htmlu się nie da.Komentarz
-
Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."Komentarz
-
-
Komentarz
-
Ciekawa aukcja. Obiektyw z filtrem polaryzacyjnym 77 cm ale jak się później okazuje to jest lepsza UV-ka
bo pewnie ten mega wielki polar nie dał się wkręcić :P
Ostatnio edytowany przez xxkomarxx; 10391.Komentarz
-
Piosenka o adapterze z soczewką
Witam.
Piosenka nikoniarza o adapterze M42 z soczewką.
Dołącz do naszej paczki i pracuj w Furgonetka.pl na elastycznych zasadach. Zobacz aktualne oferty pracy i aplikuj na wymarzone stanowisko.
"dzieki tobie nie wszystko skończone ja
widzę ostrość na nieskończoności to
nieskończoność nabiera ostrości"Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. PłażewskiKomentarz
-
-
Jezu. Tylko nie Coma.Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."Komentarz
-
Komentarz
-
Zabrakło "moim zdaniem" - bez tego przeważnie zaczyna się długaśny offtop
Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.Komentarz

Komentarz