X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jellyeater
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 1631

Odp: Aukcja o bardzo wymownym opisie - seria mistrzowie marketingu

Jak dla mnie rysa to przynajmniej z -1000 do szkła. Chyba, że to jakiś tani obiektyw.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• jinks
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2178

Zamieszczone przez jaś
      Rysy które nie wpływają na zdjęcie to mit powielany przez każdego kto chce się wyzbyć chłamu, niech zrobi parę zdjęć pod światło.
      Dokładnie.

Kiedyś jako argument na tą teorię krążył mały test polegający na przyklejeniu kropki z papieru o średnicy ok. 5mm do przedniej soczewki. Faktycznie na zdjęciu tego nie widać - więc teoretycznie rys też nie powinno być widać. Niestety rzeczywistość jest brutalna. Jeśli złapiemy blik światła to już nie jest tak różowo jak w przypadku kropki, czy paprocha
      Miłego dnia
      moja www

Komentarz

• sebfoto
        Początki nałogu
        • 2009
        • 380

Sprzet mozna podobno odebrac w chorzowie
        Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• Bolek02
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 3225

Sprzedającemu się tak "serce k...a kroiło" że zakończył aukcję i nie sprzedał
          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Bogdan56_Ch
            Początki nałogu
            • 2007
            • 377

Rys nie widać na zdjęciu, ale każda skaza na soczewce w jakimś stopniu powoduje pogorszenie jakości produktu końcowego, Dlaczego, rysy nie widać ale zdjęcie jest w jakimś stopniu rozmazane, nawet jak tego nie widzimy to tak jest.

Komentarz

• sebfoto
              Początki nałogu
              • 2009
              • 380

Zamieszczone przez Bolek02
              Sprzedającemu się tak "serce k...a kroiło" że zakończył aukcję i nie sprzedał
              Moze poszlo poza aukcją.
              Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• becekpl
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 4304

e,dlaczego dziadowskiego?
                opis jest , cena ciekawa, do 2k taki obiektyw to darmo mimo tych rys
                co komu potrzeba
                Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• DarekB
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 182

IMHO jeśli cena jest w granicach 50-60% niezniszczonej używki, to warto się zastanowić. Takie do lasu albo na mecz przy kiepskiej pogodzie ;-)
                  Jakoś nie przekonuje mnie stwierdzenie, że obraz jest gorszy nawet jak nie widzimy, że jest gorszy.

Komentarz

• szunaj
                    Coś już napisał
                    • 2010
                    • 57

Już jest wylicytowane 1725zł a do końca aukcji jeszcze 5 dni i stawiam że mocno przekroczy 2 tys. Jak pisałem tu w jednym z wcześniejszych postów ci co licytują dobrze wiedzą co to za obiektyw i wiedzą że porysowane szkło można wymienić. Koszt tej naprawy wliczają w to co wylicytują.
                    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Komentarz

• Cichy9
                      Coś już napisał
                      • 2012
                      • 63

Sam kupiłem 70-200 2.8 z mikroskopijnymi ryskami na przedniej soczewce. Nie zauważyłem żadnych odchyleń przy normalnym fotografowaniu ani przy robieniu zdjęć pod słońce. Fakt, aktem, że są bardzo małe. Kupiłem w bardzo dobrej cenie, nie było jednak aż tak tanio, jak tutaj

Swoją drogą nigdy nie mogę ogarnąć co skłania ludzi do takich opisów, jak w pierwszej wersji. Chcą być śmieszni? Zabawni? Co innego, wierszyki, rymowanki, naprawdę zabawne opisy (chociażby jak ten słynny z przyczepą kempingową) - z nich można wywnioskować, że sprzedający ma jakąś klasę. Tutaj wychodzi czyste buractwo. Dodatkowo moim zdaniem jest strasznie podejrzane.

PS: czerwona nakrętka od słoika (?) daje obiektywowi większą wartość, niż ten czerwony pasek

Komentarz

• szunaj
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 57

Zauważyłem że na poprzedniej aukcji z tym obiektywem były zdjęcia na których dość dobrze był pokazany stan obiektywu a zwłaszcza dużych rys na przednim szkle oraz stan dość mocno wyeksploatowanego mocowania obiektywu i styków: Canon EF 70-200mm 2.8 L USM (3641467995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                        W nowej aukcji tych dwóch zdjęć już nie ma, a to jest już konkretna manipulacja i ukrywanie faktycznego stanu tego obiektywu, porównajcie sobie:
                        Canon EF 70-200mm 2.8 L USM (3649892283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                        mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Komentarz

• tomphoto
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 428

Stan obiektywu oceniam na "redakcyjny", zapinany do wielu przez wielu, swego czasu miałem kilka obiektywów w takim stanie w swoich rękach. Mało kto szanuje jak nie jego. Czasem w redakcjach sprzęt można odkupić za śmieszne pieniądze, ale najczęściej jest to sprzęt wysłużony. Ciekawe jak ten obiektyw pracuje, czy wszystkie styki pięknie przenoszą wszystko.
                          Jakby to była aukcja z Łodzi to mógłbym strzelać kto to sprzedaje
                          http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Zamieszczone przez Cichy9

Swoją drogą nigdy nie mogę ogarnąć co skłania ludzi do takich opisów, jak w pierwszej wersji. Chcą być śmieszni? Zabawni? Co innego, wierszyki, rymowanki, naprawdę zabawne opisy (chociażby jak ten słynny z przyczepą kempingową) - z nich można wywnioskować, że sprzedający ma jakąś klasę. Tutaj wychodzi czyste buractwo.
                            Bo to jest czyste "buractwo" , ale jak widać młodzieży z pewnych kręgów się podoba. Zabawne ani śmieszne IMHO nie jest
                            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• FOTO-PAN
                              Uzależniony
                              • 2013
                              • 513

Obiektyw Samyang 14mm f/2.8 ED AF IS (3636461999) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

kategoria obiektywy-canon ale tak jak dobrze przyjrzałem się zdjęciom do aukcji na pokrętle do wartości przysłony jest logo sony alfa a powinno być napisane EOS, bagnetu nie widać pytałem jakie mocowanie zero odpowiedzi wiec ja dałem na "wstrzymanie" z zakupem ciekawe co potem jak ktoś kupi do canona są jakieś przejściówki

Komentarz

• zoomi
                                Uzależniony
                                • 2012
                                • 551

może to składak

Komentarz

Pracuję...