X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamk1971
    • 2026

staliśmy się siłą w sporcie zimowym

zdobyliśmy więcej złota niż na olimpiadzie letniej, zostałem fanem sportów zimowych
  • blackninja
    Początki nałogu
    • 2007
    • 378

Odp: staliśmy się siłą w sporcie zimowym

Na igrzyskach, nie na olimpiadzie Mamy trójkę wybitnych zawodników i o ile w skokach poza Stochem jeszcze inni są, tak w innych dyscyplinach bieda totalna.
    Marki trzy.

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

staliśmy się siłą w sporcie zimowym
      Nie jest tak różowo. Mamy kilka nazwisk i tyle.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Witek.K
        Bywalec
        • 2013
        • 229

Sila to sa kraje, ktore od wiekow znajduja sie w czolowce,. Liczy sie ciaglosc sukcesow, jedna jaskolka wiosny nie czyni.
        Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Zamieszczone przez blackninja
          ... tak w innych dyscyplinach bieda totalna.
          Zamieszczone przez Witek.K
          Sila to sa kraje, ktore od wiekow znajduja sie w czolowce,. Liczy sie ciaglosc sukcesow, jedna jaskolka wiosny nie czyni.
          no to ja z lokalnego podworka pozwole sobie zaczepic

Holendrzy istnieja tylko i wylacznie w jednej dyscyplinie: lyzwiarstwie.
          (tutaj w TV nie istnieje inny sport na igrzyskach. zreszta, tu cala zime maja w TV sa transmisje trwajacych godzine i najwyrazniej trzymajacych autochtonow w napieciu wyscigow lyzwiarskich)

kosza medale z lyzwiarstwa na kazdych igrzyskach. ale w zadnej innej dyscyplinie nie istnieja.

sa potega w mysl definicji Witka, ale nie wg blackninjy...

krajem zimowym absolutnie nie sa, tutaj w tym roku nawet platek sniegu nie spadl i poza lyzwiarstwem nic sie tu nie uprawia, poza tym, ze przecietny Wim i jego Sanne w lutym wsiadaja w swoje kombi i smigaja na tydzien rekreacyjnie do "Oostenrijk"...

dla mnie potega w sportach (zimowych) sa Czesi. medali moga i nie zdobywac, ale tam byle Vaclav ze swoja Hanka w weekend wsiadaja w swoja Skode i smigaja w byle Krkonose, zeby polazic po gorkach, pojezdzic na nartach, dzieciaki na sankach puscic, itd. itp. Vaclav co rano smiga pobiegac kilka kilometrow, a we wtorki wieczorem z kumplami z czasow szkolnych pyka amatorsko w hokeja. w lecie jezdzi na rowerze, kopie szmacianke, itd. itp. a w miescie wielkosci Klodzka jest 10 krytych hal sportowych, 3 plywalnie, 2 lodowiska (jedno kryte), 5 boisk pilkarskich...
          w Holandii poniekad ped do ruszania sie jest podobny, tyle ze wyobraznia przecietnego autochtona konczy sie na bieganiu, szmaciance, pedalowaniu i ew. hokeju (tym dziwnym, na trawie). innych dyscyplin nie bylo, nie ma i nigdy nie beda potrzebne...
          w Polsce, tak jak ja pamietam sprzed 6 lat (bo moglo sie zmienic) istnialy zawsze dwa ukochane sporty przecietnego Janka: Eurosport i Polsat Sport...
          Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
          www albo tez flickr

Komentarz

• Witek.K
            Bywalec
            • 2013
            • 229

Zamieszczone przez akustyk
            no to ja z lokalnego podworka pozwole sobie zaczepic

Holendrzy istnieja tylko i wylacznie w jednej dyscyplinie: lyzwiarstwie.
            (tutaj w TV nie istnieje inny sport na igrzyskach. zreszta, tu cala zime maja w TV sa transmisje trwajacych godzine i najwyrazniej trzymajacych autochtonow w napieciu wyscigow lyzwiarskich)

kosza medale z lyzwiarstwa na kazdych igrzyskach. ale w zadnej innej dyscyplinie nie istnieja.

sa potega w mysl definicji Witka, ale nie wg blackninjy...

krajem zimowym absolutnie nie sa, tutaj w tym roku nawet platek sniegu nie spadl i poza lyzwiarstwem nic sie tu nie uprawia, poza tym, ze przecietny Wim i jego Sanne w lutym wsiadaja w swoje kombi i smigaja na tydzien rekreacyjnie do "Oostenrijk"...

dla mnie potega w sportach (zimowych) sa Czesi. medali moga i nie zdobywac, ale tam byle Vaclav ze swoja Hanka w weekend wsiadaja w swoja Skode i smigaja w byle Krkonose, zeby polazic po gorkach, pojezdzic na nartach, dzieciaki na sankach puscic, itd. itp. Vaclav co rano smiga pobiegac kilka kilometrow, a we wtorki wieczorem z kumplami z czasow szkolnych pyka amatorsko w hokeja. w lecie jezdzi na rowerze, kopie szmacianke, itd. itp. a w miescie wielkosci Klodzka jest 10 krytych hal sportowych, 3 plywalnie, 2 lodowiska (jedno kryte), 5 boisk pilkarskich...
            w Holandii poniekad ped do ruszania sie jest podobny, tyle ze wyobraznia przecietnego autochtona konczy sie na bieganiu, szmaciance, pedalowaniu i ew. hokeju (tym dziwnym, na trawie). innych dyscyplin nie bylo, nie ma i nigdy nie beda potrzebne...
            w Polsce, tak jak ja pamietam sprzed 6 lat (bo moglo sie zmienic) istnialy zawsze dwa ukochane sporty przecietnego Janka: Eurosport i Polsat Sport...
            Moze sie niezbyt precyzyjnie wyrazilem, ale wg. mojej definicji potega w sportach zimowych nie moze byc kraj, ktory dominuje tylko w jednej dyscyplinie. Zgadzam sie z Twoja definicja.
            Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Tutaj chyba była mowa o igrzyskach, a nie ile razy kto biega dookoła domu
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Witek.K
                Bywalec
                • 2013
                • 229

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                Tutaj chyba była mowa o igrzyskach, a nie ile razy kto biega dookoła domu
                I co wg. Ciebie jestesmy potega?

Komentarz

• tomfoot
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 2277

Nie MY jesteśmy potęgą, tylko trójka naszych rodaków. Natomiast to, że ta trójka zdobyła złote medale świadczy nie o kondycji polskiego sportu, a o ich ciężkiej indywidualnej pracy i ambicji. Natomiast generalnie póki co Polacy w sumie zdobyli tylko cztery medale, co oznacza że daleko im do potęg. Tak jak całemu polskiemu sportowi.

Komentarz

• cobalt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2012
                    • 1513

Tak jak powiedział Tomasz Majewski: "pojedyncze sukcesy w sporcie zawdzięczamy tylko determinacji jednostek".
                    Dobrym przykładem jest również Robert Korzeniowski - 4 złote medale olimpijskie.
                    W sportach drużynowych niestety syf i malaria.
                    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
                    www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12158

Zamieszczone przez tomfoot
                      Nie MY jesteśmy potęgą, tylko trójka naszych rodaków. Natomiast to, że ta trójka zdobyła złote medale świadczy nie o kondycji polskiego sportu, a o ich ciężkiej indywidualnej pracy i ambicji. Natomiast generalnie póki co Polacy w sumie zdobyli tylko cztery medale, co oznacza że daleko im do potęg. Tak jak całemu polskiemu sportowi.
                      Zamieszczone przez cobalt
                      Tak jak powiedział Tomasz Majewski: "pojedyncze sukcesy w sporcie zawdzięczamy tylko determinacji jednostek".
                      Dobrym przykładem jest również Robert Korzeniowski - 4 złote medale olimpijskie.
                      no moze nie tyle indywiduum co zdolnych jednostek i jednak kilku osob dookola nich (trenerow, terapeutow, psychiatrow, ...), ktore tez wypluwaja z siebie zyly, zeby Stoch, Brodka czy Kowalczyk* mogli wystartowac najlepiej jak potrafia. dotyczy poniekad wszystkich sportowcow startujacych w takich zawodach, nie tylko tych wygrywajacych medale.

* - zwlaszcza w tym przypadku naleza sie oklaski dla sztabu wspierajacego, ktory z ta "baba" jest w stanie wytrzymac

Zamieszczone przez cobalt
                      W sportach drużynowych niestety syf i malaria.
                      ale moze przestanmy myslec o sportach druzynowych tylko w kontekscie szmacianki, bo to ludziom mocno przeslania oczy. siatkowka czy pilka reczna od lat stoja na swietnym poziomie w PL.
                      www albo tez flickr

Komentarz

• cobalt
                        Pełne uzależnienie
                        • 2012
                        • 1513

Zamieszczone przez akustyk
                        ..... siatkowka czy pilka reczna od lat stoja na swietnym poziomie w PL.
                        Nie stoją tylko stały!
                        - siatkówka kobiet: Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej Kobiet 2014 (eliminacje strefy CEV) o MŚ w 2014 już zapominamy.
                        - koszykówka męska: Mistrzostwa Świata w Koszykówce Mężczyzn 2014 na MŚ również brak kwalifikacji.
                        Serbia czy Chorwacja nie ma takich zmartwień.

Dobra liga to jeszcze nie oznacza, że reprezentacja będzie coś grać. Polacy siedzą na ławie, a obcokrajowcy zapewniają nam grę w pucharach. Na MŚ reprezentują swoje kraje, a my jesteśmy w czarnej dziurze - MŚ w siatkówce mężczyzn 2010 rok 13 miejsce razem z Kamerunem i Egiptem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...5%BCczyzn_2010.
                        Ostatnio edytowany przez cobalt; 44932.
                        www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• centur
                          Uzależniony
                          • 2011
                          • 766

potęgą w sporcie są USA, Chiny, Niemcy czy Rosja, my to 2-3 liga światowa... to że z prawie 40 mln państwa 'zamedalowały' raptem 3 osoby na IO nie świadczy o żadnej potędze sporowej ...
                          http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                          http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                          Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• cobalt
                            Pełne uzależnienie
                            • 2012
                            • 1513

Zamieszczone przez centur
                            potęgą w sporcie są USA, Chiny, Niemcy czy Rosja, my to 2-3 liga światowa... to że z prawie 40 mln państwa 'zamedalowały' raptem 3 osoby na IO nie świadczy o żadnej potędze sporowej ...
                            To wiedzą wszyscy, ale przyznasz, że pojedyncze perły klasy światowej w PL są.
                            www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• centur
                              Uzależniony
                              • 2011
                              • 766

to fakt, a równie dobrze możnaby było napisać że większą potęgą od nas są Białorusini bo zdobyli więcej medali czy Etiopczycy którzy mają świetnych długodystansowców że o Jamajczykach nie wspomnę...
                              http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                              http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                              Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

Pracuję...