X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pan.kolega
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2817

Odp: staliśmy się siłą w sporcie zimowym

Ja bym nie przesadzał z dziękowaniem "zdeterminowanym jednostkom".

Jak się odpowiednio sport zorganizuje, zareklamuje, zwerbuje i ułatwi , to jednostki się zawsze znajda i łaski nie robia.
    Przykład - Indie i Chiny. Zapewniam, że Hindusi potrafia być zdeterminowani jak ktokolwiek inny, ale obecnie w sporcie nie istnieja. A jest ich tyle co Chińczyków. Sukcesy sportowe w skali światowej zaleźa od zorganizowanego systemu selekcjonowania i wyszukiwania talentöw.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Zamieszczone przez Witek.K
      I co wg. Ciebie jestesmy potega?
      Wyżej była odpowiedź, nie nie jesteśmy .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12158

Zamieszczone przez pan.kolega
        Ja bym nie przesadzał z dziękowaniem "zdeterminowanym jednostkom".
        ja podam jednak przyklad, ze zdeterminowanie jednostki moze miec wieksze znaczenie niz cala organizacja

ten ziomek po lewej mial sport zorganizowany i zareklamowany. w taki sposob, ze ten w srodku nawet by nie mogl pomarzyc...

w zaleznosci od dyscypliny rola tego indywiduum jest wieksza (sporty indywidualne/wyczynowe) lub mniejsza (zespolowe),
        ale jednak nie jest ono bez znaczenia. tak sam utalentowany zawodnik, jak i ludzie go wspierajacy od dziecka, po narodowe
        zwiazki zapewniajace osrodki, kase i innych ludzi...
        www albo tez flickr

Komentarz

• pan.kolega
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2817

Zamieszczone przez akustyk
          ja podam jednak przyklad, ze zdeterminowanie jednostki moze miec wieksze znaczenie niz cala organizacja

ten ziomek po lewej mial sport zorganizowany i zareklamowany. w taki sposob, ze ten w srodku nawet by nie mogl pomarzyc...

Ziomkowi z lewej można różne rzeczy zarzucić, ale chyba nie to, że jest leniwy i się nie starał....dał z siebie wszystko chłopina. I ten po prawej tak samo. Nawet zaręczyć mogę za naszego człowieka Shani Davisa co się ścigał z mistrzem Bródka, że dał, co miał. Po prostu, jak się to ładnie mówi "your best was not good enough". A facet, który prześcignałby może i Bródkę i Wyrwija (który nie wyrwał tym razem) pewnie siedzi gdześ w więźniu za kokaine.

Kiedy już się te talenty znajda i zakwalifikuja na zawody, to nikt wiele nie pomoże. Nie chodzi mi o to, że nie mam uznania dla ich determinacji, po prostu uważam ja za oczywista u każdego, kto zaszedł tak daleko.
          I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• cobalt
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 1513

...ten ziomek po lewej mial sport zorganizowany i zareklamowany. w taki sposob, ze ten w srodku nawet by nie mogl pomarzyc...
            Dokładnie.
            Nasz rodak (jeszcze 2 miesiące przed startem w Soczi) zbierał kasę na odzywki i jeździł sobie na torze "krytym bez lodu" - z tego co pamiętam , to jakaś płyta z tworzywa sztucznego i bambosze babci.
            A konkretnie W wełnianych kapciach, od deski do deski. Tak trenuje Zbigniew Bródka (wideo) - Soczi 2014 - SportoweFakty.pl
            C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
            www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• grzegorzki
              Początki nałogu
              • 2009
              • 369

mówisz o tym gościu co spuścił psa i włączył stoper, gdy mu sąsiad chciał opędzlować jabłonkę 100 m od płotu ?
              6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
              Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• pan.kolega
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2817

Pytanie za 1000 centów:

Majac następujace dane:

1. USA sa potęga w sportach letnich i zimowych i maja wielkie ambicje żeby pokonać Rosję w liczbie medali;
                2. USA maja ponad 8 razy tyle ludności co Polska;
                3. Dochód narodowy na twarz jest wedle statystyk "tylko" 2,5 raza większy w USA niż w Polsce, ale wiadomo, że w Polsce jest ogólnie bieda, wszystkego brak i wszyscy sa leniwi;

i wiedzac, że Polacy ugrali 6 medali na ostatnich ZIO, w tym 4 złote, z ilu medali powinny być zadowolone USA w porównaniu z Polska

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Tak generalizując to można dojść do zupełnie absurdalnych wniosków.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• grzegorzki
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 369

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Tak generalizując to można dojść do zupełnie absurdalnych wniosków.
                    albo nawet dalej
                    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
                    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• cobalt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2012
                      • 1513

Siłą czy potęgą w sportach zimowych nigdy nie byliśmy, ale występ polskich olimpijczyków w Soczi jest bardzo udany.
                      Wyprzedziliśmy np: Chiny, Finlandię, Norwegię i Włochy. Ilość obiektów i infrastruktura pod kątem sportów zimowych w tych krajach i w PL to dwa światy.
                      www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12158

Zamieszczone przez cobalt
                        Siłą czy potęgą w sportach zimowych nigdy nie byliśmy, ale występ polskich olimpijczyków w Soczi jest bardzo udany.
                        Wyprzedziliśmy np: Chiny, Finlandię, Norwegię i Włochy. Ilość obiektów i infrastruktura pod kątem sportów zimowych w tych krajach i w PL to dwa światy.
                        no ale idac tym tokiem rozumowania to ja nadal upieram sie, ze Holandia bije wszelkie rekordy

ale w tym kraju ogolnie zimy nie uraczysz. o infrastrukturze do sportow zimowych nie wspominajac.
                        jedyne co jest to kryte hale do jazdy "wieziennej" na lyzwach (i zadnej innej formy lyzwiarstwa!) i ten mily splot wydarzen,
                        ze na igrzyskach zimowych jest pierdylion konkurencji pod tytulem "jezdzimy w kolko na lodzie" - od nudnych przez bardzo
                        nudne po sakramencko nudne (jak szmacianka - inny ukochany sport autochtonow).

nie kupuje tej definicji "potegi"
                        www albo tez flickr

Komentarz

• cobalt
                          Pełne uzależnienie
                          • 2012
                          • 1513

...ale w tym kraju ogolnie zimy nie uraczysz.
                          ? A czym chcesz zimę uraczyć (bez względu na położenie geograficzne) ?
                          Jak kiełbasy, browary i inne towary to tylko PL.

Może chodziło Ci o "uświadczysz". W sumie wszystko jedno.

"Jeden medal olimpijski Bródki jest więcej warty niż wszystkie holenderskie". To wypowiedź Holendra, który w tym siedzi.

A złoty medal w hokeju to największe trofeum od lat.
                          Ostatnio edytowany przez cobalt; 44932.
                          www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• pan.kolega
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2817

no ale idac tym tokiem rozumowania to ja nadal upieram sie, ze Holandia bije wszelkie rekordy

....
                            nie kupuje tej definicji "potegi"
                            A ja kupuję i wychodzi na to, że Holandia faktycznie jest potęgą, bo mówimy o igrzyskach takich jakie są, anie takich jakich każdy z osobna by sobie życzył.

Np. ja w ogóle nie uznaję dyscyplin takich jak np. zjeżdżanie z górki i akrobacje na pokrywce od śmietnika, ale - czy sie to komu podoba czy nie - takie dyscypliny przegłosowali ci, co mieli wpływ. Z 9 złotych medali USA 6 było w jakichś slopystylach i pipach, i jeden w "ballroom dancing" na lodzie, który w ogóle nie jest sportem. Tylko dwa "prawdziwe"- w godnych szacunku sportach. (Dyscyplin, w których po zakończeniu występu należy obowiazkowo wywalić język do kamery i pokazać diabełka palcami, z zasady nie toleruję.)

Tymczasem w skokach narciarskich USA ugrały tylko jeden brązowy medal w historii, bo skakanie im jakoś nie pasuje.

A w letnich igrzyskach USA i parę innych nacji kosi medale np. w pływaniu, bo akurat lubią pływać a medali jest od groma - na plecach, na brzuchu, na boku, pieskiem, żabką, na 100metrów, 150 metrów, 200 metrów.....

Komentarz

• 7four
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 850

Zamieszczone przez cobalt
                              Dokładnie.
                              Nasz rodak (jeszcze 2 miesiące przed startem w Soczi) zbierał kasę na odzywki i jeździł sobie na torze "krytym bez lodu" - z tego co pamiętam , to jakaś płyta z tworzywa sztucznego i bambosze babci.
                              A konkretnie W wełnianych kapciach, od deski do deski. Tak trenuje Zbigniew Bródka (wideo) - Soczi 2014 - SportoweFakty.pl
                              Tak jakby można porównać

Rocky IV - Training Styles - YouTube

Komentarz

Pracuję...