X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • YaneC
    Początki nałogu
    • 2009
    • 367

Odp: WTF? Czy to co robi ten ksiadz, to czesty przypadek?

Sądziłem, że na tym forum "obchodzi" się bez jazdy na KK...
    Cóż... jak widać tubylcy nie różnią się niczym od tych ostatnich "modnych" (inaczej) z Bozej łaski kabareciarzy.
    Centur, dobra rada... nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz bladego pojęcia.

Wytalkowane z GT-I9100
    BYKOM STOP

Komentarz

• RobertON
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 2190

Zamieszczone przez YaneC
      Uważam, że nikt po nikim nie jedzie, a zwłaszcza po KK. Jako katolik nie poczułem się zjechany.
      Forum CB, w porównaniu z innymi jednak trzyma dobry poziom, takie jest moje zdanie.

Centur napisał przecież "...o wodzie z kropielnic/chrzcielnic się nie wypowiadam bo nie znam tematu...".
      I na tym można zakończyć.
      Ostatnio edytowany przez RobertON; 47552.
      https://500px.com/robowert26

Komentarz

• jacek_73
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 2587

Zamieszczone przez th0mas
        Spotkaliscie sie z takim "laniem wody swieconej"?
        Nie, ale spotkałem się z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych, z dnia 4 lutego 1994.
        Jestę fotografę
        miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• kaindox
          Uzależniony
          • 2009
          • 598

Zamieszczone przez RobertON

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
          Uważam, że nikt po nikim nie jedzie, a zwłaszcza po KK.

Centur napisał przecież "...o wodzie z kropielnic/chrzcielnic się nie wypowiadam bo nie znam tematu...".
          I na tym można zakończyć.
          Dokładnie, gdyby Pan YaneC łaskawie przeczytał wszystko do końca, to by zobaczył że w linkowanych artykułach podawane są przykłady jak władze KK rozsądnie podchodzą do problemu.

Komentarz

• Zowa
            Bywalec
            • 2013
            • 120

W obronie Centura powiem, ze cala moja rodzina ma zakaz wpychania lapek przy wejsciu do kosciola, odkad mi z takiej misy zaje..chalo szczochem! Oczywiscie nie sadze, ze ta sama woda jest brana do chrztu, natomiast poza niemyciem rak jak widac zdarzaja sie tez glupie dowcipy...
            Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
            c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
            mój FB
            mój Flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Zamieszczone przez YaneC
              Cóż... jak widać tubylcy nie różnią się niczym od tych ostatnich "modnych" (inaczej) z Bozej łaski kabareciarzy.
              Centur, dobra rada... nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz bladego pojęcia.
              Żadnej "jazdy" tu nie ma, bardzo proszę bezpotrzebnie nie zaostrzać dyskusji.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• 7four
                Uzależniony
                • 2009
                • 850

Ludzie, tylko nie wychodźcie na dwór bo choroby,bakterie, i wszystko co w powietrzu was poskłada od razu.
                Macie więcej bakterii na klawiaturze komputera niż było w tej wodzie ze zdjęcia.

Komentarz

• Fotopstryczek
                  Uzależniony
                  • 2013
                  • 653

Zamieszczone przez 7four
                  Macie więcej bakterii na klawiaturze komputera niż było w tej wodzie ze zdjęcia.
                  Nie dezynfekujesz klawiatury po każdym użyciu?
                  Myjesz ręce przed każdym użyciem?

Komentarz

• pan.kolega
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2817

Ja bym tylko był ostrożny z podżeganiem przeciwko słynnym "bakteriom kałowym" bo w dzisiejszych czasach może to być odczytane jako delikatnie mówiac politycznie niepoprawne i irracjonalne fobie.

Bakterie kałowe sa przereklamowane, i tak na rozum ( i z doświadczenia) wyglada na to, że nie sa chyba takie groźne jakimi się je maluje
                    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• centur
                      Uzależniony
                      • 2011
                      • 766

Zamieszczone przez pan.kolega
                      bo w dzisiejszych czasach może to być odczytane jako delikatnie mówiac politycznie niepoprawne i irracjonalne fobie.
                      w dzisiejszych, porąbanych czasach mało co jest 'poprawnie politycznie'. Gdyby w dzisiejszej rzeczywistości umiejscowić społeczeństwo sprzed 50 czy 100 lat to z pewnością uznaliby że dzisiejsza 'zgenderowana' rzeczywistość jest zdrowo trzepnięta a większość społeczeństwa po prostu chora psychicznie...
                      http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                      http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                      Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• wang3r
                        • 2011
                        • 5

A diagnoza ta wcale nie byłaby daleka od obiektywnej rzeczywistości...

//...telefonowane...//

Komentarz

• RHF
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 125

Wiem że to takie małe wykopki sprzed miesiąca, ale zaciekawiony dyskusją uprzejmie informuję, że bakterie kałowe których tak niektórzy się tu boją zamieszkują nasze wspaniałe domy. Są nie tylko obecne w toalecie, ale i w każdym pomieszczeniu łącznie z kuchnią. Jeśli ktoś panicznie się ich boi, to dodatkowa informacja o bakteriach znajdujących się na szczoteczkach do zębów - nawet tych zamykanych w pudełeczkach - powinna skutecznie zminimalizować strach.
                          Tak naprawdę ważna jest ich ilość i "odmienność" od tych, z którymi spotykamy się na co dzień.
                          Smacznego ;-)
                          5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT

Komentarz

• trothlik
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 782

Zamieszczone przez janhalb
                            czy jak jadę autobusem z małym dzieckiem, trzymając się poręczy, a potem chcę dziecku poprawić czapeczkę, to muszę wozić w kieszeni spray odkażający?
                            .
                            Wskazane by było.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez YaneC
                            Wytalkowane z GT-I9100
                            A gdzie ty widzisz jazdę na kk?
                            Może nie zauważyłeś ale temat kręci się wokół czystości wody, a nie o zgrozo doktryn czy postępowania księży.
                            trothlik
                            "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• centur
                              Uzależniony
                              • 2011
                              • 766

Yanec po prostu prezentuje logikę rozumowania kleru, którzy to personalny atak na jednostki - księży pedofilów odczytują jako atak na samego Boga i cały KK...
                              http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                              http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                              Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• cobalt
                                Pełne uzależnienie
                                • 2012
                                • 1513

Wracając do księdza, to nie przyłożył się do "polewania". Może "dobrowolny datek" na opłacenie sakramentu był zbyt mały .
                                Ojciec mógł zareagować i cofnąć malucha tak, żeby strumień wody nie spływał do oka. A tu widzimy jak śmieje się w najlepsze.
                                C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
                                www.cobalt.fr.pl

Komentarz

Pracuję...