X
-
Tagi: Brak
-
Odp: Nikon wypina się na użytkowników obiektywów Sigma
1. news stary jak świat a po 2. to forum canona...http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro... -
Jak szybko się wypieli tak szybko się przeproszą.Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Zrobiłem mały upgrade w twoim poście
a do tematu, pewnie tak
Może nawet wypuszczą gołąbka z gałązką oliwną i napiszą pieśń pochwalną dla nowych produktów sigmy
.A tak ciut poważniej, decydując się na taki krok musieliby sami uzupełnić szklarnię, czyli to, co oferowała sigma, lub też stworzyć produkt konkurencyjny. Należy też pamiętać o cenach. Ale to nie nasz problem.
Komentarz
-
Nie sądzę żeby cokolwiek "musieli". To jest raczej duży problem dla Sigmy a nie odwrotnie."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Chodziło mi nie tyle o firmę, co o klientów "zabieramy wam sigmę, ale w zamian dajemy nowe szkła systemowe". Nikon bez sigmy sobie poradzi, sigma bez nikona...niby mają dla kogo produkować, dla siebie też, w końcu puszki sigmy też są,tyle że to mało popularny systemKomentarz
-
Heh. Dawno temu nie znając się totalnie na fotografii głównym powodem dla którego zdecydowałem się na Canona był system z silnikiem w obiektywie, nie chciałem się zagłębiać w kwestii śrubokrętu Nikona i szczegółach technicznych itp. Chciałem mieć działający bezproblemowo zestaw, więc wybrałem tanią puchę i Sigmę. Spore grono amatorów nie stać na drogie słoiki i również wybierają tanie rozwiązania, typu Nikon plus obiektyw Sigma lub Tamron. To nie Sigma ma problem, to Nikon będzie miał bo brak współpracy z obiektywami może być czynnikiem decydującym dla potencjalnych klientów.Komentarz
-
Ciekawe czy z tamronem i tokiną ten sam numer odwaliliKomentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Czy to ważne jaki system? To ogranicza, ja tak nie lubię ! Nie wyobrażam sobie brak wyboru z innych firm w systemie! Chce mieć wybór! Mieć cropa z Sigmą 18-35 f/1.8 , tanią macro stałkę, systemowe kosmiczne ceny mają, itd. Nie wspomnę o tele!70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
A100 | A700 | nex7 | i inne cccp
Komentarz
-
No ja też bym chciał wiele rzeczy np. 70-700/4 ważący 0.5 kg i kosztujacy 500 zeta
.
Kapitan Wagner
Komentarz
-
dlaczego ogranicza? system canona oferuje bardzo dużo szkieł
dla wielu osob oferta c wystarczyNie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
System jest ważny, bo np Sony produkuje aparaty ze stabilizacją matrycy, Ale Tamron, czy Sigma nie ma niektórych obiektywów dla tego systemu w ofercie. Podobnie jest z Pentaxem.
Co do teleobiektywów, to jednak ciężko jest kupić odpowiednik Canona 70-200/2,8 L USM w innej firmie niż Canon o takich właściwościach optycznych. A obiektyw jest stary jak świat. Podobnie sprawa się przedstawia ze stałką Canon 200/2,8 II L USM.C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.plKomentarz
-
Komentarz
Komentarz