X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zysk
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 1120

Odp: Menu w body -błąd w pisowni

Zamieszczone przez RobertON
    Świadczy to o Twoim, moim, stosunku do Naszego języka
    Uważam,że w przypadku komunikacji internetowej nie ma sie co upierać na jakaś super poprawność językową(pisaną).
    Nawet niesprawność klawiatury lub używanie mało wygodnych narzędzi skutkuje różnymi błedami w pisowni.
    Jakiś czas temu byłem skazany ka klawiaturę wyłącznie hiszpańską i od razu znalazł sie purysta
    i napisał mi na czerwonoiszę poprawnie po polsku.(nie na tym forum).
    Mnie nie przeszkadza jeśli ktos pisze bez polskich znaków lub nieortograficznie.Ważne aby miało sens.
    Co innego w rozmowie na żywo.Wtedy wiadomo kto jak mówi i jak poprawnie.
    Ale mam nadzieję ,że to nie forum poprawnej polszczyzny .

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez MC_
    Czyli za darmo można pisać jak analfabeta, a dopiero za wynagrodzeniem się postarać? Ciekawe podejście
    Niektórzy zarabiają na tym ,uwierzysz ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• Domcia
      Dopiero zaczyna
      • 2012
      • 29

Zamieszczone przez zysk
      Uważam,że w przypadku komunikacji internetowej nie ma sie co upierać na jakaś super poprawność językową(pisaną).
      Nawet niesprawność klawiatury lub używanie mało wygodnych narzędzi skutkuje różnymi błedami w pisowni.
      Jakiś czas temu byłem skazany ka klawiaturę wyłącznie hiszpańską i od razu znalazł sie purysta
      i napisał mi na czerwonoiszę poprawnie po polsku.(nie na tym forum).
      Mnie nie przeszkadza jeśli ktos pisze bez polskich znaków lub nieortograficznie.Ważne aby miało sens.
      Co innego w rozmowie na żywo.Wtedy wiadomo kto jak mówi i jak poprawnie.
      Ale mam nadzieję ,że to nie forum poprawnej polszczyzny .
      Pisanie poprawnie jest dobrym nawykiem z dwóch powodów:
      1) utrwalamy w głowie poprawną pisownię (i kiedy piszesz pismo urzędowe lub podanie o pracę to nie walisz byków)
      2) uczymy innych poprawnej pisowni (czyli "świecenie" przykładem)

Jak się człowiek naogląda w necie cudów typu "tym kobietą" (zamiast "kobietom") to po jakimś czasie sam zaczyna sie zastanawiać jak to właściwie powinno się pisać.

Bardzo to widzę w pracy, gdzie językiem komunikacyjnym jest angielski. Ludzie tak strasznie kaleczą język, mieszają czasy i formy, że to mój angielski uwstecznia zamiast rozwijać.

Komentarz

• zysk
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 1120

Zamieszczone przez Domcia
        widzę w pracy, gdzie językiem komunikacyjnym jest angielski
        Szanuję ludzi mówiących poprawnie po polsku i angielsku,
        ale tu wypadałoby zacząć od tych ,których słuchają miliony ,czyli dziennikarzy:sepleniących,mamrolących ,używajacych wyrazów:AREOKLUB" lub "CZYSTA" (chodziło o 300).
        W przypadku komunikacji internetowej ,dałbym dyspensę na większość błędów.
        Pół świata mówi byle jak po angielsku ,ale się skutecznie porozumiewają ,a efekt końcowy jest najważniejszy.
        Nie chcę przez to powiedzieć ,że namawiam do mówienia byle jak,ale osobiście wolę,jeśli ktoś mówi byle jak niż zachowuje się byle jak.
        "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
        7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• Can_on

Staram się pisać bez błędów.Jeśli będą błędy niezamierzone, trudno. Wynikające natomiast z niechlujstwa, rażą mnie.

Komentarz

Pracuję...