X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marfot
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 4568

Odp: TV i internet od NETIA - szukam użytkowników i mam pytania

Na mojej wsi nie mam w czym wybierać.
    Po wielu latach Dialogu odziedziczyłem Netię i jest normalnie. Net, TV., telefon.
    Alternatywą jest tylko TPSA - po moim trupie
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Merde
      Grzeczny i układny podpis
      • 2008
      • 7756

Zamieszczone przez mariusz231
      Jak wypowie umowe to nie jest tak, ze ma sie bana na 3 miesiace? Takie zabiezpiecznie w vectre jest... kiedys mialem aster takze tak bylo...
      Termin wypowiedzenia to 1 pełny cykl rozliczeniowy (w moim przypadku byłoby to blisko dwa miesiące), to daje dosyć dużo czasu na podjęcie ostatecznej decyzji. A że będą dzwonić z lepszą ofertą - to pewne.
      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Bangi
        Moderator
        • 2010
        • 5117

Zamieszczone przez mariusz231
        Jak wypowie umowe to nie jest tak, ze ma sie bana na 3 miesiace? Takie zabiezpiecznie w vectre jest... kiedys mialem aster takze tak bylo...

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
        Ja będę miał, ale żona nie
        SAMOLOTY CB
        SAMOLOTY lotnictwo.net
        SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• Flotsam
          Dopiero zaczyna
          • 2011
          • 28

Mam Internet od Netii, kiedyś miałem telefon. Infolinia to porażka, wydzwaniają o dziwnych porach, wciskają usługi, których się nie zamiawiało (co trudno udowodnić, gdy kontaktowali się przez telefon) i trudno się ich pozbyć (wreszcie mi się udało). Kontakt mailowy - obsługa bardzo miła, szybka, udzielają odpowiedzi, które kompletnie nic nie dają. Wcześniej był problem z drastyczną nierownościa: by włączyli usługę, wystarczyła deklaracja ustna (lub ich przekonanie, ze takowa miała miejsce), by to odwołać, trzeba było wysyłać listy polecone. Czekam z utęsknieniem na koniec umowy. Wybiorę konkurencję, choćby była droższa.

Komentarz

• af-p
            Bywalec
            • 2009
            • 109

wypowiadaj umowę, zadzwonią na pewno, nie dogaduj się od razu, zadzwonią ponownie z lepszą ofertą...

Komentarz

• YaneC
              Początki nałogu
              • 2009
              • 367

Miałem stacjonarny tel. (z darmową godziną :eek i net od Netii. Wysłałem faksem wypowiedzenie w ostatni dzień stycznia (miałem potwierdzenie). Przez kolejne miesiące tą godzinę darmową traciłem na... słuchanie muzyki w oczekiwaniu na rozmowę z konsultantem (rekordowy czas oczekiwania miałem 21min).
              W połowie kwietnia wreszcie sygnał w telefonie przestał być słyszalny.
              Więcej rekomendacji chyba nie potrzeba?

SZEROKIM ŁUKIEM OMIJAĆ!

Wytalkowane z GT-I9100
              Ostatnio edytowany przez YaneC; 23575.
              BYKOM STOP

Komentarz

• Bangi
                Moderator
                • 2010
                • 5117

Większość z Was jedzie po tej jakości obsługi, itd. itp. Nie miałem Netii, ale wszędzie gdzie mam infolinię to akurat jest bardzo podobne, czy to jakiś operator, czy duży sklep internetowy...

Ponownie doprecyzuje pytanie - jak z jakością obrazu w technologii HFC???
                SAMOLOTY CB
                SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Bangi
                  Moderator
                  • 2010
                  • 5117

Witajcie,

więc tak...
                  po zmianie umowy z UPC, odstąpieniu do tej zmiany, zawarciu umowy z Netia, odstąpieniu od umowy z Netia, zawarciu znów umowy z UPC (ale na ofercie "utrzymaniowej"), tygodniowej przerwie od neta i TV, mam... UPC za 59,90 PLN miesięcznie, a w tym:
                  TV MAX HD z nagrywarką
                  Internet 30 Mb/s
                  Telefon 60 min
                  umowa na 2 lata
                  za powyższe dotychczas płaciłem 105 PLN (co prawda w telefonie było więcej minut, ale on mi i tak służy do odbierania rozmów z zagranicy tylko)
                  + w opcji HBO na miesiąc gratis, potem 25 PLN miesięcznie z możliwością rezygnacji kiedy chcę.

Jeśli nie macie już zobowiązań, to wypowiadajcie umowy i walczcie

Tajna promocja, którą dają w ostateczności nazywa się Wielka Rewia Usług II
                  SAMOLOTY CB
                  SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Merde
                    • 2008
                    • 7756

Zamieszczone przez Bangi
                    po zmianie umowy z UPC, odstąpieniu do tej zmiany, zawarciu umowy z Netia, odstąpieniu od umowy z Netia, zawarciu znów umowy z UPC (ale na ofercie "utrzymaniowej"), tygodniowej przerwie od neta i TV, mam... UPC za 59,90 PLN miesięcznie, a w tym:
                    TV MAX HD z nagrywarką
                    Internet 30 Mb/s
                    Telefon 60 min
                    umowa na 2 lata
                    za powyższe dotychczas płaciłem 105 PLN (co prawda w telefonie było więcej minut, ale on mi i tak służy do odbierania rozmów z zagranicy tylko)
                    + w opcji HBO na miesiąc gratis, potem 25 PLN miesięcznie z możliwością rezygnacji kiedy chcę.

Jeśli nie macie już zobowiązań, to wypowiadajcie umowy i walczcie
                    No to całkiem niezły deal wyszedł, ale po co było to zamieszanie z Netią w ogóle?

Komentarz

• Bangi
                      Moderator
                      • 2010
                      • 5117

Zamieszczone przez Merde
                      No to całkiem niezły deal wyszedł, ale po co było to zamieszanie z Netią w ogóle?
                      No cena niezła, a co do pytania o Netię - bo zgłupiałem przez chwilę !?
                      Kusiło mnie coś nowego
                      SAMOLOTY CB
                      SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• bobi1326
                        Dopiero zaczyna
                        • 2014
                        • 17

Mam internet i telewizję od netii od pół roku. Do dziś zero problemów tak z internetem jak i z telewizją. Mogę polecić. Chociaż cena oferty utrzymaniowej wyżej podanej jest chyba bezkonkurencyjna

Komentarz

• mariusz231
                          Coś już napisał
                          • 2010
                          • 71

Przy pierwszej umowie tez mialem malo problemow, po przedluzeniu zaczely sie konkretne, bylem oskarazny i straszony komornikiem Sprawa rozbila sie o dyrekcje Netii, bo powiedzialem sobie, ze nie odpuszcze. Rok po zakonczeniu calej sprawy dzwonili i wramach przeprosin dawali super waruk...

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
                          C450D/T17-50 2.8/C70-210 3.5-4.5

Komentarz

• ATBFLASH
                            Bywalec
                            • 2015
                            • 134

Netia - never again! Próbowali kombinować ze ścinaniem łącza do 10% i udawali głupich parę dni. Dopiero jak udowodniłem screenami z testów to w ramach rekompensaty zrobili mi abonament za 1zł za miesiąc gdzie miałem kiepskie transfery. Ale to nie koniec, ich BOK to żenada i delikatnie mówiąc biegunowe odmienne od profesjonalizmu. Rozłożył mnie telefon pani z Netii, która chce mi zaoferować nowe warunki umowy (obecna się na szczęście kończy) - na moje słowa że nie jestem zainteresowany oburzony głos w słuchawce "no ale przecież się panu umowa kończy!".... koniec rozmowy nastąpił natychmiast z mojej strony.
                            Wg moich doświadczeń - kiszka,,, do tego na starej gazecie podana....
                            JEST: 1Dmk4, S50/1.4, C85/1.8 ,C17-40L/4 ,S70-200/2.8II
                            BYŁO: Smena8M,Kodak,C30D,C7D,C17-85/4-5.6 IS,T17-50/2.8 VC,C70-300/4-5.6 IS,C70-200L/4,C70-200L/2.8,S18-35/1.8 A,S100-300f/4,C24-105L/4, C200L/2.8 II
                            Szukasz opinii o sprzęcie jaki miałem/mam - śmiało, chętnie pomogę

Komentarz

• Merde
                              • 2008
                              • 7756

Zamieszczone przez Bangi
                              No cena niezła, a co do pytania o Netię - bo zgłupiałem przez chwilę !?
                              Kusiło mnie coś nowego
                              A propos UPC - po moich bojach poradziłem koledze żeby również złożył wypowiedzenie. Zgodnie z oczekiwaniami - poskutkowało to znacznie lepszymi warunkami.
                              I teraz najlepsze - może z miesiąc po podpisaniu nowej umowy dostał pismo, że podnoszą mu prędkość łącza do 120 Mbps i zarazem abonament o 7 zł.
                              Czyli dokładnie takie samo pismo, które było powodem wypowiedzenia umowy przeze mnie.
                              Nie wiem czy to jeszcze w ramach starej akcji, czy tam po prostu pracują idioci...

Komentarz

• Bangi
                                Moderator
                                • 2010
                                • 5117

Tam po prostu jest masówka i nie ogarniają tego czasem
                                SAMOLOTY CB
                                SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

Pracuję...