X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • capo-di_tutti-capi
    Uzależniony
    • 2017
    • 514

Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

Dużą wagę przywiązujesz do podkładu muzycznego?
    -Dajesz to co ci pasuje do zmontowanego materiału, czy jak?

-Bo szeroki ...wachlarz.
    [Nie lubię takiej jak w "R8 Łódź", a wiolonczela z innego R8 -owszem, ale pewnie innym mniej ]

Komentarz

• Hubert Multana
      Uzależniony
      • 2010
      • 640

Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi
      Dużą wagę przywiązujesz do podkładu muzycznego?
      -Dajesz to co ci pasuje do zmontowanego materiału, czy jak?

-Bo szeroki ...wachlarz.
      [Nie lubię takiej jak w "R8 Łódź", a wiolonczela z innego R8 -owszem, ale pewnie innym mniej ]
      1. Ogolny pomysl na film
      2. Nagranie
      3. Szukanie konkretnej piosenki do obranego stylu
      4. Montaz.

Czasami punkty 2 i 3 zamieniam miejscami i piosenke mam juz wybrana przed nagraniem. Natomiast zawsze montaz jest dopasowany juz pod wybrana muzyke.
      Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Komentarz

• cauchy
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2595

ja montaż robię zawsze tak na 90% bez podkładu, dopiero potem szukam muzy, i dopasowuję to co mam, to już zwykle kosmetyka
        zawsze z dźwiękiem jest największa szopka, nieraz mam już wszystko, a szukanie fajnego soundu zajmuje parę dni. No, może kiedyś tak było, teraz mam już jakąś bibliotekę i czasem tylko szukam czegoś innego.
        EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
        Flickr | YT

Komentarz

• capo-di_tutti-capi
          Uzależniony
          • 2017
          • 514

[MENTION=35927]Hubert Multana[/MENTION]

Jak masz dostęp do sprzętu, to dla zasięgów możesz zrobić porównanie R50 z R10.

Komentarz

• cauchy
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2595

Zamieszczone przez adawro
            Litania życzeń i częste zmiany systemu wskazują na znudzonego, bogatego emeryta, który nie wie co zrobić z wolnym czasem i pieniędzmi. W sumie "Kto bogatemu zabroni?"
            To, że nie wie do czego służą obiektywy typu 70-200 utwierdza mnie w przekonaniu, że czas przeleciał a niewiele się nauczył.
            trochę tak to wygląda..
            Flickr | YT

Komentarz

• marfot
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 4568

Zamieszczone przez adawro
              Obejrzałem oba filmy o zmianie systemu. Z poziomu prac które upublicznił wygląda, że lepiej by mu się przydał topowy smartfon (do okazjonalnych zdjęć i kręcenia filmów) oraz dowolny korpus APSC z długim obiektywem do ptaszarni.
              Zdecydowanie wolę prezentację ograniczeń sprzętowych w odniesieniu do konkretnego zamierzenia fotograficznego czy filmowego niż wyczytane w instrukcji limity czy specyfikacje.
              Gdy ktoś pisze, że nie zrobił reportażu z konkursu tańca w ciemnej piwnicy bo AF i ISO nie dały rady to jakoś to rozumiem. Jak poda jakie body i szkło to można mieć z tego info o sprzęcie.
              Jak pisze, że nie dał rady sfocić łabędzia szkłem 800mm z extenderem x2 to mamy info o fotografującym.
              https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
              EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Hubert Multana
                Uzależniony
                • 2010
                • 640

Zamieszczone przez marfot
                Zdecydowanie wolę prezentację ograniczeń sprzętowych w odniesieniu do konkretnego zamierzenia fotograficznego czy filmowego niż wyczytane w instrukcji limity czy specyfikacje.
                Duzo filmow na YouTube niestety opiera sie na specyfikacjach, bez mozliwosci realnego przetestowania. Z wielu roznych powodow. Nie mowie tego konkretnie w odniesieniu do kolegi, ale ogolnie. Jestem troche w tej branzy od srodka i tez mi sie wydawalo, ze pewne rzeczy sa latwiejsze do zrobienia i zalatwienia, a niestety nie sa.
                Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Komentarz

• Przemek_PC
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2456

Szczególnie testy sprzętu wykonywane przez firmy sprzedające tenże sprzęt są niewiarygodne. Same superlatywy a jak trafi się na bezinteresowny test prywatnego użytkownika to wtedy wyłażą kwiatki.

Komentarz

• cybulski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2022
                    • 1156

To teraz poczekamy na film "nie mogę odkręcić obiektywu", za miesiąc "oberwał mi się haczyk a miałem tylko naleśnika na body". I co tam jeszcze już wyłapali?

Na nikoniarzach ktoś pisał że w lustrze miał mniejszy luz na bagnecie z jakimiś obiektywami a teraz ma większy. Logiczne, bagnet Z jest większy.
                    Ostatnio edytowany przez cybulski; 71039.
                    linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 135/1.8, TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM Noktony 40/1.4SC 75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L, EF200/2.8| Sony A73 SY 35-150/2-2.8 | Nikon D750 28-105/3.5-4.5D |Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8 ||iPhone 14 PRO||

Komentarz

• cauchy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2595

Jak pisze, że nie dał rady sfocić łabędzia szkłem 800mm z extenderem x2 to mamy info o fotografującym.
                      brzmi jak challenge
                      Flickr | YT

Komentarz

• robcio
                        Początki nałogu
                        • 2020
                        • 397

Zamieszczone przez cauchy
                        brzmi jak challenge
                        Chyba się podejmę tego czelendzu :P

Komentarz

• zdebik
                          Pełne uzależnienie
                          • 2013
                          • 4065

Zamieszczone przez robcio
                          Chyba się podejmę tego czelendzu :P
                          Jan wziął na tapete S23 i A7R4, spoiler sony przegrało.
                          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• robcio
                            Początki nałogu
                            • 2020
                            • 397

Może po założeniu extendera go na jeziorze nie znalazł bo celowanie 1600 milimetrami nie jest takie super proste :P

Komentarz

• cauchy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2595

Na 600 juz jest problem ?
                              Flickr | YT

Komentarz

• atsf
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 4832

Założysz 400 mm na APS-C i problem staje się jeszcze większy, niż 600 mm na FF
                                EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

Pracuję...