X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacek_Z
    Administrator
    • 2005
    • 2694

Odp: "pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio

No pewnie, we wszystkich watkach można pisać na wszystkie tematy. Hulaj dusza, piekła nie ma. Po co w ogóle wątki mają tematy???
    Jesteśmy zdecydowanie mniej rygorystyczni niż dawniej, ale są jednak granice.
    Wątek o korpusie Canona, a ty piszesz o promocji na obiektywy Sony. Co ma piernik do wiatraka?
    Nie ma na tym forum wątków o Sony? Naprawdę?
    Proszę nie polemizować z moderacją w sprawach zakresu ich kompetencji. Pretensje można kierować na PW do danego moderatora, a potem do właściciela forum.
    Ostatnio edytowany przez Jacek_Z; 4025.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• WinSho
      Uzależniony
      • 2008
      • 909

Zamieszczone przez Jacek_Z
      No pewnie, we wszystkich watkach można pisać na wszystkie tematy. Hulaj dusza, piekła nie ma. Po co w ogóle wątki mają tematy???
      Jesteśmy zdecydowanie mniej rygorystyczni niż dawniej, ale są jednak granice.
      Wątek o korpusie Canona, a ty piszesz o promocji na obiektywy Sony. Co ma piernik do wiatraka?
      Nie ma na tym forum wątków o Sony? Naprawdę?
      Proszę nie polemizować z moderacją w sprawach zakresu ich kompetencji. Pretensje można kierować na PW do danego moderatora, a potem do właściciela forum.
      Napisałem co myślę aby wszyscy mogli przeczytać a nie jakieś prywatne wiadomości to po pierwsze. Po drugie jakoś dziwnym trafem mój komentarz usunąłeś a inne również nie związane z tematem pozostawiłeś o to tylko mam pretensje. Równie dobrze mogę zapytać co ma promocja cyfrowych na obiektyw Canon RF jakikolwiek do tematu o R6? Sam sobie odpowiedz a w razie potrzeby usuń mój komentarz, nie będę polemizować.
      Sony i Canon czy tam Nikon już nie ogarniam
      www.facebook.com/KadryZpodrozy2025
      https://www.instagram.com/photo_shoot_travel/
      https://500px.com/p/photo_travel_shoot

Komentarz

• Jacek_Z
        Administrator
        • 2005
        • 2694

Zamieszczone przez WinSho
        Napisałem co myślę aby wszyscy mogli przeczytać a nie jakieś prywatne wiadomości to po pierwsze. Po drugie jakoś dziwnym trafem mój komentarz usunąłeś a inne również nie związane z tematem pozostawiłeś o to tylko mam pretensje. Równie dobrze mogę zapytać co ma promocja cyfrowych na obiektyw Canon RF jakikolwiek do tematu o R6? Sam sobie odpowiedz a w razie potrzeby usuń mój komentarz, nie będę polemizować.
        Ja odpowiem tutaj, wszystkim. To forum Canona. Watek o korpusie Canona jest przeznaczony głównie dla nich. Dla tych co go mają albo tych co go chcą kupić. Poinformowanie tych ludzi, że jest promocja na obiektyw do tego body nie jest niczym specjalnie dziwnym. W wątkach sprzętowych często pojawiają sie sprawy cen, obniżek itp.
        Tylko co do tego ma informacja, że obiektyw Sony jest tani? To sie pomału zaczyna robić forum reklamujące Sony. Rozumiem, że część z reklamujących miała kiedyś Canony, ma teraz Sony, jest zadowolona i chce sie przysłużyć innym kolegom pisząc jakie to Sony fajne i tanie. W momencie gdy to się dzieje w każdym wątku to jest już przesada i to znaczna. To będzie uważane za trolowanie i karane. Osoby, które mają zamiar zajmować sie jedynie Sony faktycznie by lepiej sobie dały odpoczynek od forum. Same, zamiast czekac na kartki czy bany.
        Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• Leon007
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2709

Ale jesteśmy w Hyde Parku, a tu podobno można, no chyba że policja się zainteresuje. Taki ładny post miałem o madkach i bombelkach... Starałem się, kolorowałem.
          Ostatnio edytowany przez Leon007; 27765.
          Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
          Ja
          Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
          Konfucjusz

Komentarz

• totamten
            Początki nałogu
            • 2013
            • 316

Nie do końca się zgodzę bo cena to nie wszystko ale fakt jest taki, że w Canonie brakuje przede wszystkim tańszych ale jasnych i porządnych obiektywów, nie każdy potrzebuje światło f/1.2 no i z drugiej strony nie każdy akceptuje obiektywy typu STM f/1.8 czy 2.0 w przypadku RF85. Z zoomami jest jeszcze gorzej ale cóż każdy wybiera co mu pasuje i jeśli przedkłada się wygodę i prostotę obsługi nad np. lepszy wybór szkieł to spoko. Bierze się takiego R6, szczególnie w obecnej cenie (6500zł) i jest się szczęśliwym posiadaczem świetnego body.
            Naprawdę jesteś przekonany, że wszyscy, którzy kupili R6 w tej cenie (niektórzy nawet 2)nie mają orientacji co do szkieł pod bagnet?

Komentarz

• atsf
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 4832

No tak, z Canonem to się można publicznie pożegnać, ale już przywitać się z czymś innym nie można
              EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• WinSho
                Uzależniony
                • 2008
                • 909

Panowie ja się żegnam z forum, nie będziecie pewnie płakać ale jeśli ktoś ma ochotę i chce o coś dopytać to macie info w stopce gdzie mnie znaleźć. Trzymajcie się tu grzecznie i pozdrawiam wszystkich ciepło.
                Sony i Canon czy tam Nikon już nie ogarniam
                www.facebook.com/KadryZpodrozy2025
                https://www.instagram.com/photo_shoot_travel/
                https://500px.com/p/photo_travel_shoot

Komentarz

• bzdura1979
                  Bywalec
                  • 2015
                  • 128

Jezu co za dziecinada. Dorosłe chłopy, ehhh....

Komentarz

• candar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 3366

Panowie ja się żegnam z forum, nie będziecie pewnie płakać ale jeśli ktoś ma ochotę i chce o coś dopytać to macie info w stopce gdzie mnie znaleźć. Trzymajcie się tu grzecznie i pozdrawiam wszystkich ciepło.
                    3V się!

Na stronach C-B rzekomo nikt nie jest zainteresowany optyką innych producentów, ale cały czas te same osoby widzę płaczące w komentarzach pod każdą nową premierą Sigmy Art z serii DG DN , Tamrona, Viltroxa , Samyanga i voigtlandera. Piszemy w podforum: Hydepark Cafe tak więc dodam, że pisanie non stop o optyce ww. producentów na CB jako "kundlach" odbieram wyłącznie jako forumowy obskurantyzm.
                    Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
                    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• atsf
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 4832

Zamieszczone przez candar
                      3V się!

Na stronach C-B rzekomo nikt nie jest zainteresowany optyką innych producentów, ale cały czas te same osoby widzę płaczące w komentarzach pod każdą nową premierą Sigmy Art z serii DG DN , Tamrona, Viltroxa i Samyanga. Piszemy w podforum: Hydepark Cafe tak więc dodam, że pisanie non stop o optyce ww. producentów na CB jako "kundlach" odbieram wyłącznie jako forumowy obskurantyzm.
                      Zauważ wszakże, że w nazywaniu tej optyki kundlami specjalizuje się "powszechnie znany i szanowany za merytoryczne wypowiedzi uczestnik forum", którego nie można za to skrytykować, bo to grozi wywaleniem z forum na zbity pysk przez Kolekcjonera
                      EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• candar
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 3366

Zamieszczone przez atsf
                        Zauważ wszakże, że w nazywaniu tej optyki kundlami specjalizuje się "powszechnie znany i szanowany za merytoryczne wypowiedzi uczestnik forum", którego nie można za to skrytykować, bo to grozi wywaleniem z forum na zbity pysk przez Kolekcjonera
                        Osobiście mam generalnie bardzo głęboko forumowy obskurantyzm i nepotyzm dotyczący wiadomo czego. Zaktualizowałem sobie wczoraj adapter Techart TZE-01 i nowy zoom Samyang AF 35-150 mm f/2-2.8 FE pięknie śmiga również na moim Nikonie Z6. Petarda! A przeciwnicy tzw. "kundelków" niech się ślinią dalej bo wątpię aby kiedykolwiek Samyang oraz Tamron AF 35-150 mm f/2-2.8 pojawiły się z bagnetem RF. A jeśli tak się stanie w czasie krótszym niż kilka dekad zapewniam, że to odszczekam ^^
                        Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• totamten
                          Początki nałogu
                          • 2013
                          • 316

Zamieszczone przez candar
                          Osobiście mam generalnie bardzo głęboko forumowy obskurantyzm i nepotyzm dotyczący wiadomo czego. Zaktualizowałem sobie wczoraj adapter Techart TZE-01 i nowy zoom Samyang AF 35-150 mm f/2-2.8 FE pięknie śmiga również na moim Nikonie Z6. Petarda! A przeciwnicy tzw. "kundelków" niech się ślinią dalej bo wątpię aby kiedykolwiek Samyang oraz Tamron AF 35-150 mm f/2-2.8 pojawiły się z bagnetem RF. A jeśli tak się stanie w czasie krótszym niż kilka dekad zapewniam, że to odszczekam ^^
                          Stało się! Teraz już nie IPhone, ale 35-150 będzie synonimem przynależenia do bardziej światłej części ludzkości.

Komentarz

• Heldbaum
                            Uzależniony
                            • 2021
                            • 993

A co z Samsungiem? Czy ta firma należy do grupy Canona i można ją reklamować przez 300 stron, czy może coś przegapiłem? Tak tylko pytam, skoro wywiązała się dyskusja, w wyniku której kolega [MENTION=17403]WinSho[/MENTION] opuścił forum (bo "reklamował produkty innych firm"). Pytam też, bo niepokoję się trochę, czy mogę się przyznawać, że używam Pentaxa i jakiegoś Lumixa. Mam wprawdzie dwa Canony, ale nie wiem, czy jest to wystarczająca okoliczność łagodząca.
                            http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Komentarz

• candar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 3366

Zamieszczone przez Heldbaum
                              A co z Samsungiem? Czy ta firma należy do grupy Canona i można ją reklamować przez 300 stron, czy może coś przegapiłem? Tak tylko pytam, skoro wywiązała się dyskusja, w wyniku której kolega [MENTION=17403]WinSho[/MENTION] opuścił forum (bo "reklamował produkty innych firm"). Pytam też, bo niepokoję się trochę, czy mogę się przyznawać, że używam Pentaxa i jakiegoś Lumixa. Mam wprawdzie dwa Canony, ale nie wiem, czy jest to wystarczająca okoliczność łagodząca.
                              [MENTION=67628]Heldbaum[/MENTION]
                              Zasadniczo jest to wątek, który nazwałem tak: Forum Ogólne/Hydepark Cafe/"pożegnanie z Canonem" coś dużo tego ostatnio. Jednak należy w nim pisać tylko o Canonie - bo jest dla tych co go mają albo tych co go chcą kupić. Tak więc mając dwa CANONY przypuszczam, że możesz tu pisać o Canonach które posiadasz, lub tych które w przyszłości chcesz kupić. Nie możesz jednak pisać o tych Canonach, które chcesz sprzedać.
                              Ostatnio edytowany przez candar; 18138.

Komentarz

• Heldbaum
                                Uzależniony
                                • 2021
                                • 993

A gdzie sprzedać? Kto to by kupił?
                                http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Komentarz

Pracuję...