X
-
-
Czy masz na mysli np. Michala (kuzyna Ewy), ktory w USA rabota w Microsofcie? A moze Ele, przyjaciolke, ktora po skonczeniu 2 kierunkow w Australii przepracowala tyle, ze praktycznie moglaby se juz dac spokoj...Zamieszczone przez Jacspokojna glowa, ja na tomiast uwazam ze wyjezdzaja miernoty ktore tutaj nie umieja o siebie zadbac i sadza ze na zachodzie kasa sama wpada do portfela...
A z tego co mi wiadomo, to od wczoraj w NY sa juz kolejni nasi znajomi z Poznania, (ona lekarz, on programista) - ile beda zarabiac?... pewnie nie za wiele - bo to miernota
Wyjezdzaja wszyscy. Ci co wyksztalceni maja super. Ci co mierni, to na dwoje babka wrozyla, jesli jednak nie na czarno, to nawet ze sprzatania sa w stanie rodzine utrzymac - sprobuj tutaj ;-)Komentarz
-
Znów sie wojna zacznie zwolenników z przeciwnikami. Jac i JSK taaa wyjeżdżaja mierne pielegniarki, mierni nauczyciele, i Ci najbardziej mierni z kilkoma fakultetami. pozdrawiam5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
No to ze ja jako rodzynek to sie wtrace. Sa tyl3 rodziaje robotnikow i 3 rodzaje zarobkow w uk (mowa o Polakach zarabiajajacych w UK).
1: ci co nawet angielskiego nie znaja (przyjecali majac po 50Ł w kieszeni), mieskaja po 5 w pokoju, pracuja na myjniach i innych za 20 - 25 dziennie z zaoszczedzanych pieniedzy (odliczajac dojazdy i zakwaterowanie) 80% na alkochol a 20% na jedzenie. Umarli na samm poczatku.
2: reszta (znaczna wiekszasc) pracujaca za minimum (5.05/h) lub troszke wiecej powiedzmy do 7-8 na h (wlicza sie wszyskich w sklepach biurach i gdzie indziej (po liceach casem po studiach jezyk komunikatywny)
3: ludzie wyksztalceni (kombinatorzy tez jak wszedzie zreszta), dobra znajomosc angielskiego. Tutaj zarobki sa dobre, zyje sie godnie (niestety malo nas).
Smutna prawda: metrze i na ulicach tylko "****a" "spierdalaj" "ja *******e" *******isz" slychac. Wszyscy wiedza co to znaczy. Ostatnio przyszedl znajomy peacuje jako manager i powiedzial tak "swedzi cie cipa" polki w sklepie go tego nauczyly, powiedzialy ze tak sie wita. Przepraszam za uzywanie wyrazow niezgodnych z regulaminem forum, stosowane byly jako cytatyKomentarz
-
>>Wyjezdzaja wszyscy
To k... czemu mieszkania drozeja i sa korki w miastach, ze ho, ho ????? Kto to sprawia - Chinczycy ? Bez jaj
Niech wyjezdzaja i to jak najwiecej ! 80% Polakow nie wyjezdza za granice, naleza sie niektorym jakies wakacje.Komentarz
-
podpisuje sie pod tym jak najbardziej, czy to w poludniowej stolicy czy w polnocnej stolicy UK jest identycznieZamieszczone przez mor_feuszNo to ze ja jako rodzynek to sie wtrace. Sa tyl3 rodziaje robotnikow i 3 rodzaje zarobkow w uk (mowa o Polakach zarabiajajacych w UK).
1: ci co nawet angielskiego nie znaja (przyjecali majac po 50Ł w kieszeni), mieskaja po 5 w pokoju, pracuja na myjniach i innych za 20 - 25 dziennie z zaoszczedzanych pieniedzy (odliczajac dojazdy i zakwaterowanie) 80% na alkochol a 20% na jedzenie. Umarli na samm poczatku.
2: reszta (znaczna wiekszasc) pracujaca za minimum (5.05/h) lub troszke wiecej powiedzmy do 7-8 na h (wlicza sie wszyskich w sklepach biurach i gdzie indziej (po liceach casem po studiach jezyk komunikatywny)
3: ludzie wyksztalceni (kombinatorzy tez jak wszedzie zreszta), dobra znajomosc angielskiego. Tutaj zarobki sa dobre, zyje sie godnie (niestety malo nas).
Smutna prawda: metrze i na ulicach tylko "****a" "spierdalaj" "ja *******e" *******isz" slychac. Wszyscy wiedza co to znaczy. Ostatnio przyszedl znajomy peacuje jako manager i powiedzial tak "swedzi cie cipa" polki w sklepie go tego nauczyly, powiedzialy ze tak sie wita. Przepraszam za uzywanie wyrazow niezgodnych z regulaminem forum, stosowane byly jako cytatyEOS x2, sloik x5, blyskotki x6Komentarz
-
To była odpowiedź na "niech jadą wszyscy" i opis sytuacji w której się znajdziemy jak "wszyscy" wyjadą.Zamieszczone przez JSKUfam, że to "artystyczna" prowokacja. Bo jeśli nie, to znaczy, że się obracasz w kiepskim towarzystwie. Bo moim zdaniem najbardziej przedsiębiorczy zakładają firmy i zarabiają godziwe pieniądze, tu w Polsce. To nie to samo co wyjechać i znaleźć dobrą prace w Irlandii czy Anglii. Top jest znacznie trudniejsze. Ale daje większą satysfakcję! Materialną również. Tak! Mnie nie dziwi informacja o zarobku na poziomie 5kE (w Polsce). Na saksach mało kto osiągnie taki poziom.
Żeby założyć firmę w Polsce to trzeba mieć pieniądze, a te łatwiej zarobić za granicą niż tutaj. Mnie się wcale nie uśmiecha dalej pracować tutaj za grosze, bo przy takich zarobkach kupno mieszkania czy choćby lepszego samochodu (nie wspominając o różnych hobby i np. komplecie "L"-ek
) to pakowanie się w kredyty i życie w strachu "a co będzie jak strace pracę? Zabiorą mi chatę?".
To nie ja zrobiłem taki burdel z tego kraju. Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?
Komentarz
-
niestety moim zdaniem takZamieszczone przez MMMMam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?
ale bez przesady oczywiście. jak się nie da tutaj wyżyć no to faktycznie nie ma co się męczyć.
na wojnie nasi dziadkowie nie powiedzieli - "a pier***ć to wszystko, mamy walczyć za ten kraj bo tutaj się urodziliśmy i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?" i nie wyjechali do USA bo tam było w miarę spokojnie.| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
I tu mnie złapałeśZamieszczone przez MMMTo nie ja zrobiłem taki burdel z tego kraju. Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?
Komentarz
-
Wiesz... do nas tez przyjezdzaja ludzie do pracy.Zamieszczone przez FotosTo k... czemu mieszkania drozeja i sa korki w miastach, ze ho, ho ????? Kto to sprawia - Chinczycy ? Bez jaj
Jedni wyjezdzaja, bo za 1000pln sobie tu nie radza, a inni (ze wschodu) ciesza sie, ze taka maja.Komentarz
-
Obawiam sie ze bardzo niedlugo. Ci ktorzy maja wlasne biznesy i daja miejsca pracy tez powoli zaczynaja uciekac tam, gdzie koszt prowadzenia dzialalnosci jest znacznie nizszy a przepisy... szkoda nawet zaczynac o przepisach.Zamieszczone przez Jacjak narazie to bezrobocie spada
- niech jada wszyscy :-)... to nam tutaj bedzie lepiej 
Wiec dla tych ktorzy zostana wcale nie bedzie lepiej za dlugo....Komentarz
-
ja mam na mysli moich znajomych, pilota, architekta, wlasciciela sklepu internetowego, wlasciciela sklepow z elektronika, paru ziomali z zoliborza itd... wszyscy sabie swiertnie tutaj radza - nie kwekaja jak jest zle tylko robia swoje i super na tym wychodza... czy za granica zarabiali by lepiej? pewnie tak ale to kazdy musi sobie odpowiedziec co jest dlaniego najwazniejsze/najlepsze
dlatego jak napisal MMM ze miernota zostaje a super ludzie wyjezdazaja to odrazu stana mi przed oczami autobus z PL do londynu, jak ktos nie widzial niech zobaczy - jaka smietana wyjezdza
fakt wyjezdzaja tez zdolni ale oni wroca ;-) beda przysylac rodzinie pieniadze, kupowac tutja mieszkania itd... to tez napediz nasza gospodarke... trzeba pamietac ze im wiecej osob wyjezdza tym wiuecej $$$$ wplywa do kasy naszego panstwa...
W warszawie nie kupisz dzis nowego mieszkania ponizej 6k zl/m^2 - ale to tylko miernote na to stac
bo mieszkania schodza na pniu
Komentarz
-
Tu masz racje. Tylko komu sie che siedziec 24h w autobusie jak mozna w 2h samolotem. (zgadzam sie z Toba, ogrom kterynow przyjezdza)Zamieszczone przez Jacodrazu stana mi przed oczami autobus z PL do londynu, jak ktos nie widzial niech zobaczy - jaka smietana wyjezdza
Juz tak robia. Kupuja, kupuja.Zamieszczone przez Jackupowac tutja mieszkania itd... to tez napediz nasza gospodarke... trzeba pamietac ze im wiecej osob wyjezdza tym wiuecej $$$$ wplywa do kasy naszego panstwa...Komentarz
-
Teraz tak, bo sa mlodzi i (na szczescie) malo choruja.Zamieszczone przez Jacja mam na mysli moich znajomych, pilota, architekta, wlasciciela sklepu internetowego, wlasciciela sklepow z elektronika, paru ziomali z zoliborza itd... wszyscy sabie swiertnie tutaj radza...
Zobaczymy jak beda starsi, lub beda chcieli skorzystac z naszej sluzby zdrowia, czy chocby wyzyc GODNIE z emerytury
Komentarz
-
cholerka.... wygranie bitwy pod Gruenwaldem
nic nie zmieniło.... i tak staliśmy na przegranej pozycji
ale TERAZ mamy szansę..... z resztą zawsze mamy szansę, ale jakoś nasza mentalność nie pozwala tego dostrzec i dalej jest jak jest
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
Komentarz