X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

To tak w temacie.

Komentarz

• Pikczer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2578

Zamieszczone przez Jac
      spokojna glowa, ja na tomiast uwazam ze wyjezdzaja miernoty ktore tutaj nie umieja o siebie zadbac i sadza ze na zachodzie kasa sama wpada do portfela...
      Czy masz na mysli np. Michala (kuzyna Ewy), ktory w USA rabota w Microsofcie? A moze Ele, przyjaciolke, ktora po skonczeniu 2 kierunkow w Australii przepracowala tyle, ze praktycznie moglaby se juz dac spokoj... A z tego co mi wiadomo, to od wczoraj w NY sa juz kolejni nasi znajomi z Poznania, (ona lekarz, on programista) - ile beda zarabiac?... pewnie nie za wiele - bo to miernota

Wyjezdzaja wszyscy. Ci co wyksztalceni maja super. Ci co mierni, to na dwoje babka wrozyla, jesli jednak nie na czarno, to nawet ze sprzatania sa w stanie rodzine utrzymac - sprobuj tutaj ;-)

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

Znów sie wojna zacznie zwolenników z przeciwnikami. Jac i JSK taaa wyjeżdżaja mierne pielegniarki, mierni nauczyciele, i Ci najbardziej mierni z kilkoma fakultetami. pozdrawiam
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• mor_feusz
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1370

No to ze ja jako rodzynek to sie wtrace. Sa tyl3 rodziaje robotnikow i 3 rodzaje zarobkow w uk (mowa o Polakach zarabiajajacych w UK).
          1: ci co nawet angielskiego nie znaja (przyjecali majac po 50Ł w kieszeni), mieskaja po 5 w pokoju, pracuja na myjniach i innych za 20 - 25 dziennie z zaoszczedzanych pieniedzy (odliczajac dojazdy i zakwaterowanie) 80% na alkochol a 20% na jedzenie. Umarli na samm poczatku.
          2: reszta (znaczna wiekszasc) pracujaca za minimum (5.05/h) lub troszke wiecej powiedzmy do 7-8 na h (wlicza sie wszyskich w sklepach biurach i gdzie indziej (po liceach casem po studiach jezyk komunikatywny)
          3: ludzie wyksztalceni (kombinatorzy tez jak wszedzie zreszta), dobra znajomosc angielskiego. Tutaj zarobki sa dobre, zyje sie godnie (niestety malo nas).
          Smutna prawda: metrze i na ulicach tylko "****a" "spierdalaj" "ja *******e" *******isz" slychac. Wszyscy wiedza co to znaczy. Ostatnio przyszedl znajomy peacuje jako manager i powiedzial tak "swedzi cie cipa" polki w sklepie go tego nauczyly, powiedzialy ze tak sie wita. Przepraszam za uzywanie wyrazow niezgodnych z regulaminem forum, stosowane byly jako cytaty

Komentarz

• Fotos
            Początki nałogu
            • 2005
            • 406

>>Wyjezdzaja wszyscy

To k... czemu mieszkania drozeja i sa korki w miastach, ze ho, ho ????? Kto to sprawia - Chinczycy ? Bez jaj
            Niech wyjezdzaja i to jak najwiecej ! 80% Polakow nie wyjezdza za granice, naleza sie niektorym jakies wakacje.

Komentarz

• miszaqq
              Uzależniony
              • 2006
              • 678

Zamieszczone przez mor_feusz
              No to ze ja jako rodzynek to sie wtrace. Sa tyl3 rodziaje robotnikow i 3 rodzaje zarobkow w uk (mowa o Polakach zarabiajajacych w UK).
              1: ci co nawet angielskiego nie znaja (przyjecali majac po 50Ł w kieszeni), mieskaja po 5 w pokoju, pracuja na myjniach i innych za 20 - 25 dziennie z zaoszczedzanych pieniedzy (odliczajac dojazdy i zakwaterowanie) 80% na alkochol a 20% na jedzenie. Umarli na samm poczatku.
              2: reszta (znaczna wiekszasc) pracujaca za minimum (5.05/h) lub troszke wiecej powiedzmy do 7-8 na h (wlicza sie wszyskich w sklepach biurach i gdzie indziej (po liceach casem po studiach jezyk komunikatywny)
              3: ludzie wyksztalceni (kombinatorzy tez jak wszedzie zreszta), dobra znajomosc angielskiego. Tutaj zarobki sa dobre, zyje sie godnie (niestety malo nas).
              Smutna prawda: metrze i na ulicach tylko "****a" "spierdalaj" "ja *******e" *******isz" slychac. Wszyscy wiedza co to znaczy. Ostatnio przyszedl znajomy peacuje jako manager i powiedzial tak "swedzi cie cipa" polki w sklepie go tego nauczyly, powiedzialy ze tak sie wita. Przepraszam za uzywanie wyrazow niezgodnych z regulaminem forum, stosowane byly jako cytaty
              podpisuje sie pod tym jak najbardziej, czy to w poludniowej stolicy czy w polnocnej stolicy UK jest identycznie
              EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                PREMIUM member
                • 2006
                • 4250

Zamieszczone przez JSK
                Ufam, że to "artystyczna" prowokacja. Bo jeśli nie, to znaczy, że się obracasz w kiepskim towarzystwie. Bo moim zdaniem najbardziej przedsiębiorczy zakładają firmy i zarabiają godziwe pieniądze, tu w Polsce. To nie to samo co wyjechać i znaleźć dobrą prace w Irlandii czy Anglii. Top jest znacznie trudniejsze. Ale daje większą satysfakcję! Materialną również. Tak! Mnie nie dziwi informacja o zarobku na poziomie 5kE (w Polsce). Na saksach mało kto osiągnie taki poziom.
                To była odpowiedź na "niech jadą wszyscy" i opis sytuacji w której się znajdziemy jak "wszyscy" wyjadą.
                Żeby założyć firmę w Polsce to trzeba mieć pieniądze, a te łatwiej zarobić za granicą niż tutaj. Mnie się wcale nie uśmiecha dalej pracować tutaj za grosze, bo przy takich zarobkach kupno mieszkania czy choćby lepszego samochodu (nie wspominając o różnych hobby i np. komplecie "L"-ek ) to pakowanie się w kredyty i życie w strachu "a co będzie jak strace pracę? Zabiorą mi chatę?".
                To nie ja zrobiłem taki burdel z tego kraju. Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?
                Digart

Komentarz

• Il fuoco
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1025

Zamieszczone przez MMM
                  Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?
                  niestety moim zdaniem takale bez przesady oczywiście. jak się nie da tutaj wyżyć no to faktycznie nie ma co się męczyć.
                  na wojnie nasi dziadkowie nie powiedzieli - "a pier***ć to wszystko, mamy walczyć za ten kraj bo tutaj się urodziliśmy i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?" i nie wyjechali do USA bo tam było w miarę spokojnie.
                  | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Komentarz

• JSK
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 318

Zamieszczone przez MMM
                    To nie ja zrobiłem taki burdel z tego kraju. Mam klepać biedę bo się tutaj urodziłem? Bo to moja ojczyzna z piękną historią i wygraliśmy bitwę pod Grunwaldem?
                    I tu mnie złapałeś

Komentarz

• Pikczer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2578

Zamieszczone przez Fotos
                      To k... czemu mieszkania drozeja i sa korki w miastach, ze ho, ho ????? Kto to sprawia - Chinczycy ? Bez jaj
                      Wiesz... do nas tez przyjezdzaja ludzie do pracy.
                      Jedni wyjezdzaja, bo za 1000pln sobie tu nie radza, a inni (ze wschodu) ciesza sie, ze taka maja.

Komentarz

• KuchateK
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 4895

Zamieszczone przez Jac
                        jak narazie to bezrobocie spada - niech jada wszyscy :-)... to nam tutaj bedzie lepiej
                        Obawiam sie ze bardzo niedlugo. Ci ktorzy maja wlasne biznesy i daja miejsca pracy tez powoli zaczynaja uciekac tam, gdzie koszt prowadzenia dzialalnosci jest znacznie nizszy a przepisy... szkoda nawet zaczynac o przepisach.

Wiec dla tych ktorzy zostana wcale nie bedzie lepiej za dlugo.
                        ...

Komentarz

• Jac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4813

ja mam na mysli moich znajomych, pilota, architekta, wlasciciela sklepu internetowego, wlasciciela sklepow z elektronika, paru ziomali z zoliborza itd... wszyscy sabie swiertnie tutaj radza - nie kwekaja jak jest zle tylko robia swoje i super na tym wychodza... czy za granica zarabiali by lepiej? pewnie tak ale to kazdy musi sobie odpowiedziec co jest dlaniego najwazniejsze/najlepsze

dlatego jak napisal MMM ze miernota zostaje a super ludzie wyjezdazaja to odrazu stana mi przed oczami autobus z PL do londynu, jak ktos nie widzial niech zobaczy - jaka smietana wyjezdza

fakt wyjezdzaja tez zdolni ale oni wroca ;-) beda przysylac rodzinie pieniadze, kupowac tutja mieszkania itd... to tez napediz nasza gospodarke... trzeba pamietac ze im wiecej osob wyjezdza tym wiuecej $$$$ wplywa do kasy naszego panstwa...

W warszawie nie kupisz dzis nowego mieszkania ponizej 6k zl/m^2 - ale to tylko miernote na to stac bo mieszkania schodza na pniu
                          Instagram

Komentarz

• mor_feusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1370

Zamieszczone przez Jac
                            odrazu stana mi przed oczami autobus z PL do londynu, jak ktos nie widzial niech zobaczy - jaka smietana wyjezdza
                            Tu masz racje. Tylko komu sie che siedziec 24h w autobusie jak mozna w 2h samolotem. (zgadzam sie z Toba, ogrom kterynow przyjezdza)

Zamieszczone przez Jac
                            kupowac tutja mieszkania itd... to tez napediz nasza gospodarke... trzeba pamietac ze im wiecej osob wyjezdza tym wiuecej $$$$ wplywa do kasy naszego panstwa...
                            Juz tak robia. Kupuja, kupuja.

Komentarz

• Pikczer
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2578

Zamieszczone przez Jac
                              ja mam na mysli moich znajomych, pilota, architekta, wlasciciela sklepu internetowego, wlasciciela sklepow z elektronika, paru ziomali z zoliborza itd... wszyscy sabie swiertnie tutaj radza...
                              Teraz tak, bo sa mlodzi i (na szczescie) malo choruja.
                              Zobaczymy jak beda starsi, lub beda chcieli skorzystac z naszej sluzby zdrowia, czy chocby wyzyc GODNIE z emerytury

Komentarz

• zanussi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1696

cholerka.... wygranie bitwy pod Gruenwaldem nic nie zmieniło.... i tak staliśmy na przegranej pozycji ale TERAZ mamy szansę..... z resztą zawsze mamy szansę, ale jakoś nasza mentalność nie pozwala tego dostrzec i dalej jest jak jest
                                Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

Pracuję...