A ja odwrotnie. Jem wszystko co mi wpadnie w łape. Do kiosku po zapałki jade autem. Wynik = 172cm / 55 kg
X
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
ja podobnie, mam taką przemianę energii, że jak się badałem będąc małym lekarz zapowiedział mi, że problemów z nadwagą mieć nie będę - tak zostało, mam w sumie niedowagę i to sporą
ale za to mogę wcinać wszystko i efekt żaden...
I am FXKomentarz
-
Komentarz
-
No ja jestem w tej szczęśliwej sytuacji że powinienem jeść tylko mięcho i to najlepiej dziczyznęPodobno... podobno według mojej grupy krwi, to ja powinienem zielskiem się żywić.
A według mnie pełnowartościowy posiłek to pieczone mięcho, fryty i piwo (-:
Fakt, mam problemy z nadwagą. Jem to co lubię, jeżdżę rowerkiem sporo i pływam i nie zmniejszam się, ale też nie powiększam ostatnio.
odkąd sie zacząłem w miarę stosować (nie wychodzi to tanio) przestałem tyć w okresie kiedy stosowałem siędość ściśle (ograniczony nabiał, pieczywo i warzywa) waga spadała bez zwiększania aktywności fizycznej
A zapomniałem jeszcze dodać że ważne przy ustalani diety jest to jaka część energi jest wydatkowana na utrzymanie temperatury (ja lubię mieć chłodno w domu ok.18stC ale znam takich co jak mają mniej niż 22stC to marzną
)
Komentarz
-
Anoreksja to choroba psychiczna a w artykule ktorego dotyczy watek wlasnie o te chorobe chodzi. Mowienie o osobie chorej "p.....ty" zakrawa na poglady zblizone do faszystowskich.
Ludzie nie zapadaja na takie schorzenia z wlasnej winy. Choruja na nia nawet kilkunastoletnie dzieci i nie jest to ich wina. Bierze sie to czesto z bledow wychowawczych, np. gdy rodzice graza dziecku "nie jedz juz bo bedziesz gruba", "nie wolno jesc po 20", "grubi sa brzydcy". Na dzieci takie grozby moga straszliwie podzialac i prowadzi to do tragedii. W spoleczenstwie niestety brak jest wiedzy na temat tych przypadkow. Panuja falszywe stereotypowe opinie. W szpitalach dopiero od kilkunastu lat (w Polsce) leczy sie przypadki anoreksji na oddzialach psychiatrii."Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"Komentarz
-
Jeśli chodzi o skuteczność diet to z własnego doświadczenia, swego czasu zrzuciłem 20 kg i od dwóch lat utrzymuje, z małymi wahaniami, osiągniętą wagę. Akcji z żywienia się samym zielskiem w małych ilościach próbowałem wcześniej, ale okazywały ich skutek był raczej marny.
Co do anoreksji i bulimii opieram się na informacjach przeczytanych i zasłyszanych ze źródeł zdecydowanie bardziej wiarygodnych niż kolorowe gazetki i internetowe fora.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
-
no i jezeli te dziewczyny wygladaja dobrze przy wzroscie 175 i wadze 40 kg to ja wygladam zajebiscie bzy 174 i wadze 106350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
gdybyśmy w naszej cywilizacji poswięcali tyle czasu rozwojowi umysłu co poświęcamy ciału to byśmy już pewnie latali turystycznie na inne planetyKomentarz
-
Komentarz
-
U siebie dostrzegam przejawy zbyt szybkiego metabolizmu. Trace wage bardzo szybko, odrabianie przebiega cholernie powoli, pomimo konsumpcji niewyobrazalnych ilosci jedzenia. Np. w ciagu tygodniowego pobytu w szpitalu w sierpniu stracilem ok. 8 kg, z czego do chwili obecnej udało mi się odrobić jakieś 5. Taki stan rzeczy jest przede wszystkim okrutnie nieekonomiczny, no ale za to po konkretnym posiłku niskie temperatury mnie nie ruszają - większość spożytych kalorii idzie w ciepło
BMI teoretycznie w normie, co może wydać się trochę dziwne przy 190/82
Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
tak btw. przy zażywaniu niektórych leków na epilepsję też nie można przybrać na wadze
a tak poza tym to powodów niedowagi może być wiele - leki to tylko jeden z nich
no i jeszcze wiek - u facetów po 30-tce zaczyna zmieniać sie metabolizm...
a u mnie 181/78 - i chciałbym pozbyć sie brzucha ;-) (tzn bardziej wyćwiczyć)
Komentarz
Komentarz