X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • swiderski
    Początki nałogu
    • 2006
    • 338

Ja bym jechał tą dłuższą trasą. Autostrada Brno <> Praga - ideał, bardzo dobrze się jedzie. Z tego co pamiętam, to Frydek Mistek <> Brno też jest zupełnie przyzwoicie. Winiety na autostrady w Czechach są tanie (ale można wykupić minimum 2 tygodnie), więc IMO lepiej jechać czeskimi autostradami, niż przez nasze, polskie wynalazki (bo drogami tego nazwać nie można) oraz błądzić po Wrocławiu. Wydaje mi się, że warto dołożyć kilka złotych na paliwo i jechać jak człowiek po "ludzkich" drogach
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• borkomar
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1083

Zamieszczone przez swiderski
      Ja bym jechał tą dłuższą trasą. Autostrada Brno <> Praga - ideał, bardzo dobrze się jedzie. Z tego co pamiętam, to Frydek Mistek <> Brno też jest zupełnie przyzwoicie. Winiety na autostrady w Czechach są tanie (ale można wykupić minimum 2 tygodnie), więc IMO lepiej jechać czeskimi autostradami, niż przez nasze, polskie wynalazki (bo drogami tego nazwać nie można) oraz błądzić po Wrocławiu. Wydaje mi się, że warto dołożyć kilka złotych na paliwo i jechać jak człowiek po "ludzkich" drogach
      NO to fajnie - moje myśli się potwierdzają.tez praktycznie już postanowłiem jechać trasą dłuższą bo i u nas załapie się na kawałek "dobrej" jak na nasze warunki drogi.
      Kiedyś jechałem tędy właśnie z Krakowa przez Brno i było pięknie - potwierdzam.
      O winiecie wiem 200Koron Cz na 14 dni i trzeba mieć kamizelkę odblaskową + apteczkę (czego u nas się nie wymaga).
      Jeśli jeszcze ktoś miałby jakieś wskazówki to chętnie wysłucham.
      Pozdrawiam i dzięki z góry.
      5D +

Komentarz

• Nicram
        Bywalec
        • 2005
        • 232

Zamieszczone przez borkomar

Krótsza trasa ale gorszymi nieco drogami i przez Wrocław (ponoć bardzo rozkopany) około 620km.
        Jutro oddają do ruchu część pl. grunwaldzkiego to da się w miarę szybko przejechać. Wszystko zależy też o której i kiedy będziesz jechał przez Wrocław.
        jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• borkomar
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1083

Zamieszczone przez Nicram
          Jutro oddają do ruchu część pl. grunwaldzkiego to da się w miarę szybko przejechać. Wszystko zależy też o której i kiedy będziesz jechał przez Wrocław.
          Hmm wyjadę z Wawy gdzieś o 5 rano i chyba nieco mienie trasę na taka:

- będzie kilka km bliżej od poprzedniej i praktycznie autostradami tylko.
          Kiedyś jechałem przez Wrocek i przekraczałem granicę za nim (nie pamiętam co to było - to później było nieporozumienie ile czasu jechałem , żeby dojechać do jakiejś normalnej szybkiej trasy - podróż zajęła mi 11h w mękach.
          Dla porównania w drodze powrotnej tyle że do Krakowa też ponad 600km w niecałe 6H - dzięki właśnie trasie przez Brno i Olomouc i Ostrawę.
          Mimo to jak ktoś ma lepszy i sprawdzony pomysł mam czas do jutra na decyzję i chętnie wysłucham.
          Pozdrawiam
          5D +

Komentarz

• Danon
            Coś już napisał
            • 2004
            • 80

A co myślicie o tym: =)

Włoszczowa ostatnio bardzo popularna, choć ja chyba wolałbym zatrzymać się w jakiejś ciekawszej miejscowości.

Sam bawię się w tym roku u siebie w pubie =)

Komentarz

• Nicram
              Bywalec
              • 2005
              • 232

trochę OT jeździłem dzisiaj po mieście nawet było dość luźno - jak zwykle więcej osób było na węźle bielańskim, aha jeszcze jedna informacja obwodnica oleśnicy oddana w połowie grudnia skraca czas przejazdu na trasie Wrocek - Wawa
              jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• borkomar
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1083

Ok dzięki wielkie.
                Wróciwszy już.
                Kilka shotów mam ale niewiele - tłumy ludzi.
                Jak są chętni to wrzucę cosik.
                Pozdrawiam
                5D +

Komentarz

Pracuję...