X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marcoone
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 42

A ja powrócę do głownego tematu wątku (rowery nie kaski).
    Od kilku sezonów składak na ramie Cube Limited, do tego Bomber MXC 2002, a osprzęt różny i różnisty: LX, XT, SRAM 9.0 SL, Ritchey.
    Kask jest - MET Scudo, używany podczas wyjazdów w konkretniejszy teren. A śmigam w okolicach Jeleniej Góry (Rudawy Janowickie, Przesieka, Szklarska, Karpacz) - szczerze polecam te tereny do jazdy na rowerze.
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy deki

Komentarz

• piast9
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3267

To prawda, Karkonosze i okolice (nie szczyty tylko generalnie masywne masywy) są wyśmienite do jeżdżenia.
      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• tomekg
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 44

Kelly's Salamander !! super rower

Komentarz

• zanussi
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1696

ja używam Met Anaxagore.... dobrze pasuje świetnie wentyluje. na szczęście jeszcze się mi nie przydał
          Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• ewg
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1079

Zamieszczone przez Kr4nkEd
            Ewg co jezdzisz i na czym polega wspolzawodnictwo?
            Odpowiedź na priva

Dziwnie cieply ten grudzien, ale nie narzekam mozna przynajmniej polatac po lasach jeszcze. A tu: http://jedrysik.com/nhd.jpg typowe zastosowanie 9kg rowerka do XC
            To że ludzie chcą latać to zupełnie normalne, tylko czemu na rowerach? :wink:

Komentarz

• Viracocha
              Uzależniony
              • 2004
              • 853

Zamieszczone przez piast9
              To prawda, Karkonosze i okolice (nie szczyty tylko generalnie masywne masywy) są wyśmienite do jeżdżenia.
              Dla mnie Izery są the best, szczególnie po czeskiej stronie, a noclegi w Orlem, albo Chatce Górzystów.

Komentarz

• filip71
                Początki nałogu
                • 2004
                • 250

Mój to Unibike Evolution 06.
                Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• JSK
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 318

Jeśli rower to tylko Range Rover.

Komentarz

• Diabeł
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 356

Wigry 2
                    Moje zdjęcia
                    Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

• kula
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 63

a wogole uprawia tu ktos moze sporty rowerowe typu dirt street lub cos w tym stylu ?

Komentarz

• serhij
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 24

SC VP-Free

Witam wszystkich,

W sumie to zabawne, ze mój pierwszy post na forum fotograficznym będzie o rowerach :-). Wychodzi na to, że pewne rzeczy wchodzą bardzo mocno w krew.
                        W temacie wątku - jeżdzę na Santa Cruz VP-Free z RockShox Boxxer Team 2006. Bawię się w zjazd i drobny freeride (bardziej jako wprawkę do technicznych odcinków zjazdów). Nie unikam też dłuższych niż wynikałoby to z posiadanego roweru wycieczek - ładnych kilka lat jeździłem na rowerze XC i ciągle czerpię dużo przyjemności z długich wypadów i podjazdów.
                        No a teraz o fotografii. Podczas zjazdów upadki są niestety dość częste, więc zakup aparatu i jego transport stały się wyzwaniem samym w sobie. Po długim wahaniu skończyłem jako posiadacz Canona G7 - kompaktowe rozmiary wygrały z uniwersalnością lustrzanki. dSLR byłby sporo lepszy z tytułu zdecydowanie szybszego niż w kompaktach ostrzenia, ale nie wykombinowałem żadnego sensownego sposobu bezpiecznego transportu tak dużego aparatu.
                        A z kompaktem pomysł miałem :-). G7 w pokrowiec, pokrowiec w czapkę, czapkę w metalowa puszkę po kawie i voila - system transportowy gotowy :-). Co prawda wypakowanie trwa mała chwilkę, ale to niewielki problem.
                        Do tego zabieram czasem ze sobą lampę 420ex. W drugą puszkę :-).

Pozdrowienia,
                        serhij
                        pozdrowienia,
                        serhij

Komentarz

• 777
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 536

author traction albo opus wsztko na deorach
                          6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• zanussi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1696

serhij.... a czy przy ewentualnych upadkach ta mocca, rozpuszczalna czy jaka tam wozisz ze sobą nie wbija ci się w plecy lub też w części ciała nie zabezpieczone żółwiem czy tam innymi skorupami? go to chyba musi boleć....
                            Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• hyzop
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 413

GIANT Boulder Se. Niestety coraz mniej, chyba, że się przerzucę na nocne wycieczki.:rolleyes:

Komentarz

• oszołom
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 301

Kolarką Giant-a. Zjeździłem tym rowerem pół Europy.
                                Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Komentarz

Pracuję...