X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

być może...ale jadąc autobusem z "pchełkami" słuchałem na full (25) i średnio było cokolwiek słychać...z cp-630 to jest poziom 8 i słyszę wszystko super...

Ciekawym można nazwać wrażenie po ściągnięciu in-ear'ów ponieważ słychać niesamowity hałas otoczenia...
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• ukasbadu
      Coś już napisał
      • 2005
      • 94

Uzywam ipoda shuffle 1GB, jak na moje potrzeby i wymagania swietny. Lekki, maly, wbudowany akumulator, dziala jak pendrive (nie potrzeba kabelka), radia ani wyswietlacza nie potrzebuje. Jedyny minus to iTunes (IMHO), ale w zwiazku z tym ze uzywam linux-a (korzystam z malego skryptu w pythonie do przebudowy bazy plikow na ipodzie) problem mnie nie dotyczy. Suma sumarum moge polecic, chociaz rozumiem ze duzo ludzi szuka odtwarzacza z maksymalna iloscia funkcji na kwote x ktora sa sklonni wydac.
      , Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez mattnick
        ale jadąc autobusem z "pchełkami" słuchałem na full (25) i średnio było cokolwiek słychać...z cp-630 to jest poziom 8 i słyszę wszystko super...
        To ja tylko zwroce uwage - czy ja gdziekolwiek pisalem ze musza to bys douszne sluchawki?
        Ja tylko sugeruje ze zeby sprobowac uslyszec roznice pomiedzy stopniami kompresji mp3 w przeszkadzajacym ci halasie zewnetrznym mozesz sprobowac dobrac sobie sluchawki odpowiednio odcinajace ten halas. Nigdzie nie ma mowy czy to maja byc dowcipy czy nauszniki. Ja akurat mam dowcipne ale nie slucham codziennie, tylko wtedy kiedy mam kaprys, wiec sie o sluch nie obawiam.

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

Zamieszczone przez Vitez
          To ja tylko zwroce uwage - czy ja gdziekolwiek pisalem ze musza to bys douszne sluchawki?
          Ja tylko sugeruje ze zeby sprobowac uslyszec roznice pomiedzy stopniami kompresji mp3 w przeszkadzajacym ci halasie zewnetrznym mozesz sprobowac dobrac sobie sluchawki odpowiednio odcinajace ten halas. Nigdzie nie ma mowy czy to maja byc dowcipy czy nauszniki. Ja akurat mam dowcipne ale nie slucham codziennie, tylko wtedy kiedy mam kaprys, wiec sie o sluch nie obawiam.
          nie rozumiem do czego pijesz...ja też nigdzie nie pisałem o rodzaju słuchawek umożliwiajacyhc usłyszenia różnicy...
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• azael
            Coś już napisał
            • 2006
            • 68

Lekko się wtrącę...

Lekko się wtrącę...
            Dziwna dysputa się zaczyna robić. Nie jestem jakimś tam audiofilem, ale lubię gdy moja ulubiona muzyka w odpowiedniej jakości trafia w moje uszy. Zęby też już trochę starłem na sprzecie, tak estradowym jak i domowym. Miałem również (nie)przyjemność - niepotrzebne skreślić - sluchać wywodów ludzi, którzy twierdzą iż mają sluch absolutny.
            Ja szarak, chcę żeby mnie było miło w trakcie słuchania. Tym się kieruję podczas kupowania sprzętu audio i tą metode polecam wszystkim. Jeżeli pewien poziom Ci wystarcza nie przepłacaj, jeżeli słyszysz różnice w słuchaniu dwóch wzmacniaczy za 20 kzł, to współczuję Twoim bliskim, bo jesteś wybredny, a ten sprzęt naprawdę sporo kosztuje. ;-)
            Najpierw słuchaj potem kupuj.

Poczytajcie jakie problemy miewają audiofile: http://audiovoodoo.alatar.pl/
            Uprzedzam, nie należy jeść w trakcie czytania, grozi popluciem monitora. ]:-)
            EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
            D700 / F80 + 14-200
            Pentacon Six + 50,80,180
            Bronica SQ-Ai + 50,80,150

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez mattnick
              nie rozumiem do czego pijesz...ja też nigdzie nie pisałem o rodzaju słuchawek umożliwiajacyhc usłyszenia różnicy...
              Pije bardziej do Dominique niz do ciebie. Teraz jasniej? 8)

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez Vitez
                Pije bardziej do Dominique niz do ciebie.
                Tez bym sie napil
                Nie ma co flejmowac. Sluchawki izolujace od otoczenia to sa dla mnie IN EARy. Inne raczej kiepsko wypadaja pod tym wzgledem. Stad moje przypuszczenie, ze mowiles o wtykajkach.

Komentarz

• ukasbadu
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 94

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                  Tez bym sie napil
                  Nie ma co flejmowac. Sluchawki izolujace od otoczenia to sa dla mnie IN EARy. Inne raczej kiepsko wypadaja pod tym wzgledem. Stad moje przypuszczenie, ze mowiles o wtykajkach.
                  Tu sie nie zgodze. Nauszne izoluja zdecydowanie lepiej. Ale kazdy slucha tak jak lubi :-).
                  , Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Zamieszczone przez ukasbadu
                    Tu sie nie zgodze. Nauszne izoluja zdecydowanie lepiej. Ale kazdy slucha tak jak lubi :-).
                    Jak lubisz wygladac na ulicy jak hiphopowy didzej to Twoje sprawa Inni wola sluchac dyskretniej

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                      Jak lubisz wygladac na ulicy jak hiphopowy didzej to Twoje sprawa Inni wola sluchac dyskretniej
                      Pod wzgledem skutecznosci izolacji tez potwierdze ze nauszne izoluja lepiej.
                      Pod wzgledem wygody/wygladu czy wagi to in ear.

W domu jak gram to nauszne izoluja mnie od odglosow prania/zmywania.
                      Na ulicy - juz wyroslem z wygladania jak ufo .

Dylemat prawie jak zoom czy stalka - jakosc czy wygoda.

Komentarz

• Przemek Lipski
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 212

Zamieszczone przez azael
                        Poczytajcie jakie problemy miewają audiofile: http://audiovoodoo.alatar.pl/
                        Uprzedzam, nie należy jeść w trakcie czytania, grozi popluciem monitora. ]:-)
                        O kurcze, monitor oplułem już na początku, gdy poczytałem o wygrzewaniu kabli Chyba zamontuję wycieraczki samochodowe na monitorze zanim zaczne czytac dalej ))
                        "Wszyscyśmy z płócien
                        Rembrandta:
                        To tylko kwestia
                        Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Komentarz

• aquamark
                          Dopiero zaczyna
                          • 2005
                          • 37

Witam.

Większość słuchawek dobrej jakości jest jako otwarta. Tak jest lepiej dla
                          produkcji dźwięku i dla słuchu. A już całkowitym nieporozumieniem jest
                          stosowanie słuchawek: zamkniętych - izolujących, w ruchu miejskim. To jest
                          wręcz niebezpieczne.
                          Pozdrawiam

Marek Odrzywolski
                          Lublin

Komentarz

• blue7
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 37

Zamieszczone przez Zielony
                            Witam,
                            czy macie coś do powiedzenia w tym temacie.
                            Polecam Ci Creative MuVo TX FM 512 (z radiem)

używam go od ponad roku i jestem bardzo zadowolony, warto zaznaczyć cudowny sposób w jaki następuje naprawa tego sprzetu -> praktycznie za kazdym razem wymiana na nowy i to działający!!!! ..
                            w jakimś teście w KŚ zajął 2 miejsce, szczegolnie za rewelacyjna jakosc dzwieku jak na ten pulap cenowy.

Warto szarpnac sie jeszcze na sluchawki (te w zestawie sa przecietne - ale nie rozum ze tandetne i kiepskie) - polecam Senneheiser mx 550 (okolo 90 zl) i bedzie jak ta lala ..

pozdrawiam
                            |||| ||||
                            Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria

Komentarz

• Kubaman
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4709

mam pytanie w temacie ale nieco z drugiej strony. Chcę kupić pod choinkę moim bliskim odtwarzacz MP3. Muszę ich kupić kilka, jesli się zdecyduję. Czy tanie rozwiązania są według was zupełnie nic nie warte? I dlaczego? Proszę o konkrety, bez wzniosłych wywodów.

P.S> jak można jadąc tramwajem czy idąc ruchliwą ulicą słuchać MP3 i narzekać na jakość dzwięku? Nie chodzi mi tu o przerywanie, trzeszczenia czy szumy, ale pomijając tego typu usterki, jak można mówić o różnicach pomiędzy sprzętem za 200 i za 700 złotych Toż to nie jest sprzęt dla melomana.
                              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Zielony
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2928

Dzień dobry

Dyskusja całkiem przyjemna ;-) ale tak się składa, że otwieracz mp3 chyba zostanie przełożony na inną okazję Trochę sam to zawaliłem, bo nie zdążę już tego zdobyć na czas poprzez allegro. A poza tym to jeszcze się nie zdecydowałem na model :grin: Ale informacje z tego wątku na pewno mi pomogą w niedalekiej przyszłości wybrać.

Dodatkowo, jestem zainteresowany również opiniami o które prosi Kubaman.
                                sigpic

Komentarz

Pracuję...