X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • CASE
    Coś już napisał
    • 2006
    • 80

taaak. Ważne jest też sugestywne uzycie zoomu
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Zamieszczone przez Tomasz1972
      HEHE A później o BF/FF , dekielkach , tablicach testowych
      Nie, nie, ten zestaw to jak już chcesz zakończyć znajomość z panią;-)
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Zamieszczone przez Tomasz1972
        HEHE A później o BF/FF , dekielkach , tablicach testowych
        Póżniej jeszcze dojdą szumy i mydlane szkła - brr.. i koniec znajomości .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• kami74
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1492

Zamieszczone przez Kolekcjoner
          Póżniej jeszcze dojdą szumy i mydlane szkła - brr.. i koniec znajomości .
          A jak chcecie bardzo szybko zakonczyc znajomość to proponuje zacząć rozmowę od takiego fotograficznego określenia jak "pełna dziura"
          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• venomer
            Coś już napisał
            • 2007
            • 52

Ogólnie słoby jest motyw na fotografa.. Tylko fotografa.. Ważne jest by Nie tylko robić wrażenie Ważna jest sposób w jaki sie intryguje Kobiety :P
            Nigdy nie preferowałem podrywu na dużą armatę, toz to porażka jest...
            Moje skromne portfolio.
            Mój fecebook'owy profil
            ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Zamieszczone przez venomer
              Ogólnie słoby jest motyw na fotografa.. Tylko fotografa.. Ważne jest by Nie tylko robić wrażenie Ważna jest sposób w jaki sie intryguje Kobiety :P
              Nigdy nie preferowałem podrywu na dużą armatę, toz to porażka jest...
              Młody jesteś, jeszcze przekonasz się do tej metody ;-)

Komentarz

• venomer
                Coś już napisał
                • 2007
                • 52

Zamieszczone przez MacGyver
                Młody jesteś, jeszcze przekonasz się do tej metody ;-)
                A Ty też nie wydajesz się byc jeszcze w wieku, kiedy można sobie powiedzieć STOP - aberracje chromosomowe w moim nasieniu zabiją moje przyszłe dzieci!

Doświadczenie zdobywa sie całe życie... Jeśli sie dobrze zagra to i na Fotografa amatora można wyrwać niezłe modelki 8)

Chyba zaczynam sie przekonywać
                Moje skromne portfolio.
                Mój fecebook'owy profil
                ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

No widzisz, każda metoda dobra, jeśli cel jest wart uwagi ;-)

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez CASE
                    taaak. Ważne jest też sugestywne uzycie zoomu
                    Sprobuj kiedys jak na panie dziala zoom typu push-pull (np ten ze 100-400 IS L) .

Komentarz

• Skipper
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1112

to rób to co pisałem... przyswiruj studio, kilka dobrych tekstów o artyźmie zawartym w świetle opływającym nagie ciało kobiety, który pozwala wydobyc to ukryte piekno... lub poezji płyncej z niewinnosci nagiego ciała pokrytego kroplami rosy uchwyconego na kliszy w delikatnym swietle poranka... i nie zebyś ja do aktów namawiał
                      a panny beda ci jadły z ręki...

wiem teksty porazka ale co ciekawe... im panna uważa sie za wieksza intelektualistke tym chętniej łyka takie bzdury bo na kompletne idiotki to nie działa
                      a wiem co mówie uwierz
                      Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• venomer
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 52

Zamieszczone przez Hellfire
                        Później gadka o przysłonach, migawkach, GO, do tego niespokojna dusza artysty i dostrzeganie tego, czego inni nie widzą i praktycznie już 70% załatwione! Tylko dzięki aparatowi
                        Własnie To jest to co tygrysy Powinny robić.. Tzn Przedstawiasz tutaj podstawowe zasady podrywu - żeby nie napisac uwodzenia...

Aparat jest tylko wabikiem - pokazujesz dzięki temu swój statut społeczny - im większa busola tym większe mozliwości finansowe. Reszta to inwencja Twórcza i intrygowanie

Ale satysfakcja jest gdy pozyska się nową (śliczną) modelkę do aktów
                        Moje skromne portfolio.
                        Mój fecebook'owy profil

Komentarz

• avic
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 37

To ja z takich low-endowych rozwiązań podpowiem 2:
                          -sprzętowo: najlepiej czarna puszka i dość długa lufa... 300D z gripem i 135mm M42 już nieźle działa(sprawdzone (teraz mam dylemat czy kupić 50tkę AF do robienia zdjęć, czy 300mm M42 do ładnej prezencji......joke
                          -fotografia analogowa... Oprócz gadki o przysłonach, migawkach, świetle mówisz ze tylko z kliszą to prawdziwa fotografia, opowiadasz o przywiązaniu do tradycji etc- to też skuteczne..a nawet lepsze od tego powyżej, jeśli będzie odpowiednio użyte..
                          A co do studia... to nawet nie musi być twoje...wystarczy że możesz pochwalić się znajomością jakiegoś profi, a jeszcze lepiej jak możesz studio sobie od niego wypożyczyć
                          Choć sposób "na studio" jest w moim wypadku zbyt szczęśliwy...

btw: wątek dodaje do "ulubionych"...bo podawane tutaj info niezmiernie mi się mogą przydać
                          Puszka, kilka słoików, torba i plecak... Ale zdjęć nadal nie umiem robić...

Komentarz

• Skipper
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1112

Zamieszczone przez avic
                            btw: wątek dodaje do "ulubionych"...bo podawane tutaj info niezmiernie mi się mogą przydać
                            stary ucz sie ucz... my wiecznie zyc nie bedziemy

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• borkomar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1083

Zamieszczone przez Skipper
                              stary ucz sie ucz... my wiecznie zyc nie bedziemy
                              5D +

Komentarz

• radzio
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 58

Hehe ;] dzisiaj w szkole trochę w szkole musiałem pofocić i jednak aparat który wyróżnia się z otoczenia lub też samą techniką robienia zdjęć człowiek się wyróżna to kobiety to jednak widzą. Jak człowiek tam klęczy, przykuca itd itd.

Ale powiem, że czasami jest miło jak podejdzie jakaś fajna dziewczyna i się spyta czy chciałbym jej fotkę zrobić :].

Ale i tak kumpel mnie dzisiaj rozwalił:
                                "Radzio ale ty masz .... dłuuugą lunetę".

W sumie jednak coś w tym Podrywie na fotografa coś musi być. Tylko wiadomo nie na każdą to działa, ale z całą pewnością focenie w oczach kobiety jest czymś na +.
                                Canon 400d + kit + Sigma 70 - 300 APO + Canon 50 1.8
                                Moje zdjęcia
                                Radzio Jogger - mój blog
                                Redlog.pl - blog piłkarski

Komentarz

Pracuję...