X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blum
    Uzależniony
    • 2006
    • 509

Zamieszczone przez newday
    na to chyba co najwyżej ślimaka poderwać mogłem
    co kto lubi ;-)

Komentarz

• M.I.K
      Bywalec
      • 2007
      • 179

Panowie, ale jeśli chodzi o rozmiar to najlepsza będzie Sigma APO 200-500mm f2.8 EX DG
      Tylko co taka panna sobie o nas pomyśli
      Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Komentarz

• esteper
        Uzależniony
        • 2006
        • 635

Zamieszczone przez M.I.K
        Panowie, ale jeśli chodzi o rozmiar to najlepsza będzie Sigma APO 200-500mm f2.8 EX DG
        Tylko co taka panna sobie o nas pomyśli
        Najlepsza żeby zwrócic na siebie/aparat uwagę Ale jeśli już będzie interpretowac kwestię dowartościowywania się to raczej lepsze bedzie 50/1,8 Przy takiej Sigmie jeszcze pomyśli że fotograf na którego patrzy ma kompleksy i z podrywu nici ;-)
        5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• M.I.K
          Bywalec
          • 2007
          • 179

Zamieszczone przez esteper
          Najlepsza żeby zwrócic na siebie/aparat uwagę Ale jeśli już będzie interpretowac kwestię dowartościowywania się to raczej lepsze bedzie 50/1,8 Przy takiej Sigmie jeszcze pomyśli że fotograf na którego patrzy ma kompleksy i z podrywu nici ;-)

Z tym kompleksem to bardzo trafna uwaga hmmm... z jednej skrajności w drugą najlepiej to zostawić sprzet i zaufać własnemu wdziękowi osobistemu
          Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Komentarz

• mruczek
            Bywalec
            • 2005
            • 240

Dziewczyny, nie obrażając nikogo, znają się na sprzęcie fotograficznym jak na samochodach. Pamiętają kolor, czasem jeszcze markę i tu ich pamięć zawodzi. To czy będziecie mieć obiektyw 28-80 czy 24-120, zrobi na nich jedynie chwilowe wrażenie. Po kilu minutach będą pamiętać jedynie, że był"taki czarny"
            Kobieta uważnie słucha odpowiedzi na pytanie przez pierwsze 10s. potem już tylko kiwa głową i zastanawia się czy dobrze, pod względem kolorystycznym, dopasowaliście trampki do spodni i koszuli.
            Ogniskowa, jasność obiektywu jest dla nich tym, czym dla nas różnice między szczoteczkami w tuszach do rzęs...
            Najlepszy bajer to wspomniany przez jednego z moich przedmówców, zaproponowanie sesji lub pokazanie prac.
            Ale nic tak nie działa na kobietki jak opowiedzenie gdzie się było w ostatnim czasie. Na jaką to wycieczkę zabrało się swój sprzęt. Opowieść trzeba ubarwić słowami, tak aby nasz Target mógł oczami wyobraźni ujrzeć to, o czym opowiadamy. Bogactwo szczegółów i bogactwo słownictwa zdziała większe cuda niż sama puszka. Nawet opowiedzenie prostej i błahej na pozór historii wywoła u nich większe wrażenie i zaciekawienie niż parametry techniczne. W końcu nie zawsze nosi się aparat na szyi, a często gęsto można spotkać piękną kobietę.

Komentarz

• PrzemeS
              Początki nałogu
              • 2006
              • 310

Jeżeli chodzi o rozmiar, to najlepszy chyba będzie Canon 1200mm
              Tylko nie zawsze chce się targać te 16 kilo na plecach
              Ostatnio edytowany przez PrzemeS; 7955.
              Ślubna
              No i niestety N.

Komentarz

• sniper88
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1156

Zamieszczone przez PrzemeS
                Jeżeli chodzi o rozmiar, to najlepszy chyba będzie Canon 1200mm
                Tylko nie zawsze chce się targać te 16 kilo na plecach
                http://www.megamedia.pl/obiektyw-sta...00-5.6-l-u.php
                Mozna polemizowac
                Sigma 200-500:
                WWW | 500px | IG
                Semper in altum

Komentarz

• APP
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 664

sniper88 - nie ma co polemizować, na zdjęciu jest właśnie Canon EF 1200 f5,6 L
                  Sigma 200-500 f2,8 APO EX DG wygląda ponoć (lub ma wyglądać) TAK
                  Ale ile byśmy nie szukali i tak zawsze ktoś wymyśli kiedyś większy (Zeiss Apo Sonnar T 1700 f4)
                  A TU dowód na słuszność tezy.

Natomiast ogólnie, jeśli chodzi o podrywanie na długie, wielkie (i te nieco mniejsze) białe i czarne obiektywy itd., to tak sobie myślę, że udając się na "podryw" i obnosząc się nonszalancko (podryw przecież ;-)) z takim sprzętem, to wyrwać można najwyżej jakiegoś dresa. Ja tam takich burzliwych i przelotnych romansów unikam ;-)

Z drugiej jednak strony jeśli kogoś stać na skrajnie podrywające szkła, jak te opisane wcześniej, to i na ochronę stać... a przy okazji pewnie i paru naganiaczy "okazji" .. tylko gdzie tu przyjemność z zabawy w taki podryw ?

P.S.
                  Miałem gdzieś jeszcze jeden dowód (rozwalający ten przytoczony), ale nie mam linka... w każdym razie to już był skrajny przypadek, bo jeśli chodzi o podryw to zostałyby już chyba tylko "anonse" i hasło "Pan z wielką nieruchomością..."
                  Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• sniper88
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1156

Zamieszczone przez APP
                    sniper88 - nie ma co polemizować, na zdjęciu jest właśnie Canon EF 1200 f5,6 L
                    Sigma 200-500 f2,8 APO EX DG wygląda ponoć (lub ma wyglądać) TAK
                    A to przepraszam, zdjecie (ktore teraz juz zniknelo z serwera) Bylo pierwsze w kolejce obrazkow jak wpisalem w googlach Sigma 200-500 Ja juz szkiel tej skali za dobrze nie rozrozniam
                    WWW | 500px | IG
                    Semper in altum

Komentarz

• PrzemeS
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 310

Zamieszczone przez APP
                      TU dowód na słuszność tezy.

Dopiero po dłuższej chwili zauważyłem aparat
                      To szkło istnieje na prawdę, czy to tylko fotomontaż?
                      Ślubna
                      No i niestety N.

Komentarz

• APP
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 664

To szkło istnieje na prawdę, czy to tylko fotomontaż?
                        TUTAJ LINK, a w sieci, jeśli dobrze poszukać, są dokładniejsze specyfikacje. Co to dokładnie jest i czy istniało faktycznie, tego już nie wiem, bo na własne oczy nie widziałem, a "real" fotek w necie jakoś nie ma (co o niczym jeszcze nie świadczy, bo było tego pewnie kilka sztuk i to w latach 60.), nie sądzę jednak aby ktoś zmyślał tak dokładne dane jak wymiary i kilka innych dupereli podanych w tych specyfikacjach. Co ciekawe, waży ponoć mniej niż połowa tego Zeiss'a... nie mam wymiarów Zeissa, może jednak ten jest akurat większy ;-)
                        OT się robi, więc ja się tu już w tej kwestii nie odzywam ;-)
                        Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• Novaline

a mi się raz udało na taką zawieszkę na smyczy od kolegi, który robił foty na Torze Poznań. Zawieszka z napisem "Fotograf" zrobiła swoje, gdy niechcący wypadła na blat baru ...

Komentarz

• kropelka_ona
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 39

Zamieszczone przez MacGyver

Tego bym się nie obawiał, gorzej że prędzej czy później odwiedzi ten wątek któraś z naszych forumowych koleżanek :-?

odwiedzi odwiedzi i nieźle się przy tym bawi:wink:

Komentarz

• Paenka
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 727

no proszę jak życiowi sie pod koniec wątku zrobiło :>
                              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• Hellfire
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 414

Mi wczoraj dziewczyna, która chodzi mi po głowie ciągle powiedziała, że jakby w jakiejś gazecie ukazało się jej imię i nazwisko jako autora to była by mega szczęśliwa i dumna. Powiedziałem jej, że ja to już mam wieeeeeelokrotnie za sobą. Zrobiło to na niej jakieś tam wrażenie, czyli kozak maślak ze mnie. No ale taki podryw na niewiele się zda, jeśli jest się idiotą

Komentarz

Pracuję...