Ciekawa interperetacja prawa prasowego, nie powiem. Zwłaszcza, że ustawa Prawo Prasowe była uchwalana w czasach, kiedy niejeden z nas marzył o Amidze, czy Commodorze, a o internecie nie słyszał nikt poza garstką wojskowych w USA. Najciekawszy jest fragment: "...nie udało im się ustalić autora wpisu..."
X
-
-
Ordrung wg naszych zachodnich sasiadow:
Pozdrawiam!
DanielKomentarz
-
| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
-
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.plKomentarz
-
Zgodnie więc z prawem prasowym piszący posty na forum jest dziennikarzem w świetle jego przepisów może korzystać z przywileju zbierania materiałów w tym fotograficznych na terenach super i hipermarketów oraz innych miejsc określonych ustawą
Art. 4
1. Przedsiębiorcy i podmioty niezaliczone do sektora finansów publicznych oraz niedziałające w celu osiągnięcia zysku są obowiązane do udzielenia prasie informacji o swojej działalności, o ile na podstawie odrębnych przepisów informacja nie jest objęta tajemnicą lub nie narusza prawa do prywatności.
Jednocześnie zgodnie z artykułem 3 wątpliwe jest działanie moderatorów ograniczających wolność słowa ;-)
Art. 3
Pracownik poligrafii oraz kolportażu nie może ograniczać ani w jakikolwiek inny sposób utrudniać drukowania i nabywania przyjętych przez przedsiębiorstwo do druku i rozpowszechniania dzienników, czasopism lub innych publikacji prasowych z powodu ich linii programowej albo treści
Niestety jeśli jesteśmy dziennikarzami w świetle ustawy to dotyczy nas lustracja, przynajmniej tych z roczników przed 1973.
Pozdrawiam kolegium redakcyjne CBaktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 LKomentarz
-
-
Hihihihihi...
Hazan - Redaktor Naczelny, pozostali Moderatorzy - Kolegium Redakcyjne. Ja poproszę legitymacje prasową - ostatnio w supermarkecie żądano ode mnie schowania aparatu do torby. Pan ochroniarz nie rozróżniał zakazu fotografowania od wnoszenia aparatu. Nie mógł zrozumieć że przez dekiel zdjęć się nie zrobi. Ciekawostka, że "małpkami" i telefonami kom. można pstrykać do woli
Kolejny bubel prawny. Nie pierwszy i nie ostatni.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Bardzo dużym problemem informacji w internecie jest jej wiarygodność. Można sobie zakupić dowolną domenę i pod jej szyldem produkować różne bzdury którymi karmi się ludzi korzystających z google. Pomysł koncesji dla każdej strony internetowej jest oczywiście bez sensu, natomiast opowiadam się za certyfikatami na wzór SSL umożliwiającymi stwierdzenie kto jest prawnym właścicielem strony i znajdujących się na niej treści. Strony bez certyfikatów niech sobie istnieją w dotychczasowej formie, ludzie sami wybiorą co jest dla nich wiarygodne i czego chcą używać.Komentarz
-
"To spam, nie ta grupa dyskusyjna".
gosc powienien odrazu zalozyc spawe firmie o spam co znow jest chyba prostsze do udowodnienia niz naruszenie godnosci czy interesow spolki, pozatym jesli taka firma spamuje to chyba godnosci nie ma wiec nie bylo obrazy.
Komentarz
-
Zgodnie więc z prawem prasowym piszący posty na forum jest dziennikarzem w świetle jego przepisów może korzystać z przywileju zbierania materiałów w tym fotograficznych na terenach super i hipermarketów oraz innych miejsc określonych ustawą
Art. 4
1. Przedsiębiorcy i podmioty niezaliczone do sektora finansów publicznych oraz niedziałające w celu osiągnięcia zysku są obowiązane do udzielenia prasie informacji o swojej działalności, o ile na podstawie odrębnych przepisów informacja nie jest objęta tajemnicą lub nie narusza prawa do prywatności.
Jednocześnie zgodnie z artykułem 3 wątpliwe jest działanie moderatorów ograniczających wolność słowa ;-)
Art. 3
Pracownik poligrafii oraz kolportażu nie może ograniczać ani w jakikolwiek inny sposób utrudniać drukowania i nabywania przyjętych przez przedsiębiorstwo do druku i rozpowszechniania dzienników, czasopism lub innych publikacji prasowych z powodu ich linii programowej albo treści
Niestety jeśli jesteśmy dziennikarzami w świetle ustawy to dotyczy nas lustracja, przynajmniej tych z roczników przed 1973.
Pozdrawiam kolegium redakcyjne CB
To jest bardzo ciekawe
Serio można by zrobić jakieś plakietki z imieniem, nazwiskiem i dopiskiem "Canon-board" i chodzić z wydrukowanym artykułem 4 po wszelakich "Złotych tarasach" i robić zdjecia.. Dobrze rozumiem ???
Ostatnio edytowany przez suchyHc; 9047.Skasowali mi ;(Komentarz
-
No przecież robią :-)
znaczy się w tej chwili chyba nie robią, ale za jakiś czas na pewno znowu będą :-)Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
To wiem, ale można by zrezygnować z loginu nad nazwiskiem, żeby to wyglądało tak bardziej oficjalnie. Dopisać jakieś daty, numery i takie tam bajery- wiadomo, że czym więcej tym bardziej skołujemy ochroniarzaNo przecież robią :-)
znaczy się w tej chwili chyba nie robią, ale za jakiś czas na pewno znowu będą :-)
Skasowali mi ;(Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz