X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miszaqq
    Uzależniony
    • 2006
    • 678

Zamieszczone przez MacGyver
    Mecze mają się odbywać w Gdańsku, Poznaniu, Warszawie i Wrocławiu oraz ewentualnie w Chorzowie i Krakowie. No to Szczecin, Łódź, Lublin, Białystok oraz parę innych miast i regionów mogą się teraz pożegnać z inwestycjami, na najbliższe pięć lat
    dokladnie jak piszesz, zostana doinwestowane regiony ktore i tak juz teraz sa glownymi skupiskami i centrami gospodarczymi, a do tego zostana wzmocnione, co z tego bedzie np miala sciana wschodnia ? a no to ze lotnisko w lublinie to bedzie moze przed 2020 :/ albo jakas autostrada w kierunku wschodnim to tez nie predzej niz 2015 o ile nie bedzie jakies czkawki po tym euro2012, do tego kto im to wszystko wybuduje ? juz teraz brakuje robotnikow budowlanych bo wola budowac wioske olimpijska w londynie niz pracowac za 800zl w p....... .

wypadaloby sie cieszyc, ale jak zywkle polak pewnie bedzie i to potrafil spi......ć doszczetnie
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• chuckyy
      Początki nałogu
      • 2005
      • 482

Zamieszczone przez miszaqq
      :/ albo jakas autostrada w kierunku wschodnim to tez nie predzej niz 2015

Z tego co wiem to ukraina leży na wschodzie, więc jakaś autostrada powinna iść w tamtym kierunku, chyba, że rządzący sądzą, że wszyscy polecą tam samolotami :P
      | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• bonk
        Uzależniony
        • 2005
        • 636

wlasnie pieniadze pieniedzmi, napewno sie znajda.
        czesc da unia czesc sluchacze radiomaryja, a reszte jatzzek dołoży.

dzis w drodze powrotnej do domu uslyszalem w radio ta radosna nowine, a potem swietny komentarz irlandzkiego spikera.
        "wiecie dlaczego polska nie sama a z ukraina bedzie organizowac mistrzostwa europy 2012?
        Proste. Wszyscy polscy budowlancy sa u nas (w irlandii) albo w uk.
        Ktos przeciez musi polakom zbudowac te stadiony"

Komentarz

• chuckyy
          Początki nałogu
          • 2005
          • 482

Zamieszczone przez bonk
          wlasnie pieniadze pieniedzmi, napewno sie znajda.
          czesc da unia czesc sluchacze radiomaryja, a reszte jatzzek dołoży.

dzis w drodze powrotnej do domu uslyszalem w radio ta radosna nowine, a potem swietny komentarz irlandzkiego spikera.
          "wiecie dlaczego polska nie sama a z ukraina bedzie organizowac mistrzostwa europy 2012?
          Proste. Wszyscy polscy budowlancy sa u nas (w irlandii) albo w uk.
          Ktos przeciez musi polakom zbudowac te stadiony"
          A Irlandia taka do przodu, ale nie pamiętam, żeby były tam kiedyś jakieś mistrzostwa w piłce kopanej...
          | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• bonk
            Uzależniony
            • 2005
            • 636

Zamieszczone przez chuckyy
            A Irlandia taka do przodu, ale nie pamiętam, żeby były tam kiedyś jakieś mistrzostwa w piłce kopanej...
            Wiem ze bedzie w to trudno uwierzyc ale w pilce kopanej sa chyba gorsi od polski.
            Mysle ze wlasnie dlatego wymyslili sobie swoje sporty mowia za cala reszta sie nie liczy.
            (chcoiaz prawie kazdy ma w domu sky i oglada lige angielska)
            To prawie tak jak z nikonem, nie potrafi zrobic FF to mowi ze krop jest the best.

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

Zamieszczone przez chuckyy
              Wg mnie większa zasługa tutaj Listkiewicza, którego osobiście nie znoszę, PZPNu
              przepraszam, ale nie mogę sie powstrzymać od śmiechu. Gdyby nie Lipiec, Listkiewicz dalej rządziłby w tej klice ze swoimi kumplami kryminalistami. Dzięki - i tu znowu pewien ukłon w stronę rządu (zaraz dostanę łatkę PISowca ) sprawnym działaniom połowa polskiej tzw. "piłki nożnej" siedzi w pierdlu a druga połowa ma sprawy w sądzie. Tym się Listkiewicz chwalił :rolleyes:

bonk, znasz li ten dowcip?
              Rząd Irlandii postanowił zorganizować referendum w sprawie "Do you think Polish immigration is a serious threat to Ireland nowadays?".
              Odpowiedzi były następujące:
              22% "Yes I think it is a serius problem for Ireland"
              78% "Nie, uważam, że nie ma najmniejszych powodów do obaw"

Ciekaw jestem jak się w tym radio taki dowcip spodoba
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

O! kolejny temat na CB, który cieszy się większą popularnością niż tematy fotograficzne (10 stron w parę godzin)
                sigpic

Komentarz

• Allensteiner
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 177

jak dla mnie dowcip - bomba

jezu Kubaman, zazdroszczę optymizmu w temacie ( to nie sarkazm )
                  ja swój utraciłem, gdy zacząłem pracę i zobaczyłem jak ten mechanizm zwany polską państwowością działa w praktyce;
                  niestety nie zmieniło mi się, obawiam się, że jest coraz gorzej
                  pisałem coś o tym wcześniej w tym poście i to nie są moje "widzimisię" poglądy skopiowane z tabloidów i rmf-fm, tylko własne obserwacje niestety

może powinienem robić w innej branży ?
                  teraz chyba nieźle płacą za kopanie rowów ?
                  ehhhh
                  lepsze jutro było wczoraj

Komentarz

• Kubaman
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4709

Polacy wcale nie są tacy najgorsi, problem jest w mobilizacji i skupieniu uwagi i działań na odpowiednich tematach. Tu nie mamy wyboru - MUSIMY - i dlatego jestem wielkim optymistą. 40MLD EUR nie chodzi piechotą. A i inne inwestycje zostaną wykonane na czas, czyli szybciej niż normalnie
                    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• obserwator
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 137

Panowie Malkontenci - niech każdy sprząta na swoim podwórku a będzie wszędzie czyściej i ładniej, to działa, powoli ale działa
                      A poza tym przypominacie mi wielu eurosceptyków przed wejściem Polski do Unii...teraz trudno ich znaleźć, bo albo wyjechali za granicę euro zarabiać lub się dokształcać, albo wstyd im .
                      Choć jak w każdym demokratycznym Państwie, na jednego optymistę, 1,5 pesymisty przypada Ale cóż, narazie lepszego ustroju nie wymyślono
                      Więc pozostaje Wam się pogodzić z tym, no i tu wylać swe żale, choć zawsze można gdzieś na zmywak wyemigrować i udawać obcokrajowca
                      Pozdrawiam

P.S. We własnym domu też większe sprzątanie i remonty robi się tylko od święta lub na wizytę ważnego gościa...więc może potraktujmy to Euro 2012 jak właśnie taki czas...i więcej optymizmu pomim wszystko
                      Ostatnio edytowany przez obserwator; 7676.

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Komentarz

• adamek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2265

slawi: no właśnie.
                        Ja się cieszę.
                        ;D
                        Miłego dnia
                        adam jastrzębowski
                        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                        tu tu

Komentarz

• nastier
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 686

Zamieszczone przez miszaqq
                          dokladnie a do tego zostana wzmocnione, co z tego bedzie np miala sciana wschodnia ? a no to ze lotnisko w lublinie to bedzie moze przed 2020 :/ albo jakas autostrada w kierunku wschodnim to tez nie predzej niz 2015 o ile nie bedzie jakies czkawki po tym euro2012, do tego kto im to wszystko wybuduje ?
                          zajrzyj do linka, ktory dalem wczesniej. choc ekspresowka nie jest to w pelni satysfakcjonujaca, ma byc

poza tym Lublin akurat sam jest sobie winny, tj. pominiecie przy EURO 2012 zawdziecza swojemu poprzedniemu prezydentowi A. Pruszkowskiemu ( o zgrozo - z PISu).
                          szanowny pan stwierdzil, ze nie warto zglaszac kandydatury miasta do grona ubiegajacych sie o rozgrywanie meczow, gdyz "i tak nie mamy szans" zeby bylo smieszniej - sam PZPN namawial(!) lubelakow,zeby sie zglosili, poniewaz ze wzgledu na polozenie geograficzne mieliby spore i realne szanse na dostanie puli meczow.

i tak zamiast szansy, pan P. wolal jezdzic do Chin i Meksyku, zamiast modernizacji stadionu na 30k widzow obecny prezydent zdola wyciulac max 20k (bedzie to stadion wspolny z zuzlowym a mialy byc 2...).
                          podsumowujac - 8 lat zmarnowanych w duzej mierze przez tego sk********!

fotoblog

Komentarz

• bonk
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 636

Kuba, znam jest pierwszorzedny, jakis czas temu byl dosc chetnie rozsylany przez coniektorych irlandczykow, a najlepsze ze jakies to gdzies polakow w irlandii go wogule nie lapie. Taki tu naród przyjechal.

Zamieszczone przez Kubaman
                            Polacy wcale nie są tacy najgorsi, problem jest w mobilizacji i skupieniu uwagi i działań na odpowiednich tematach. Tu nie mamy wyboru - MUSIMY - i dlatego jestem wielkim optymistą. 40MLD EUR nie chodzi piechotą. A i inne inwestycje zostaną wykonane na czas, czyli szybciej niż normalnie
                            Polacy sa gotowi do wielkich poswiecen, jak trzba jakas rewolucje, przewrót, powstanie to wszyscy zgodnie ida kupą w jednym kierunku.
                            Niestety w normalnych warunkach, gdzie zaden zaborca nie nęka czy zaden wróg u bram nie stoi czuja sie zagubieni i zaczynaja pilowac galaz na której siedza. Takie to my polaki.
                            Mysle ze to przedsięwzięcie moze sie udac, pod warunkiem ze rzad zrobi z tego naprawde welkie halo.
                            Jak ktos umiejetnie "przemowi" do narodu i zrobi pranie mózgu w prawdziwie amerykanskim stylu, to moze cos z tego byc.
                            Naród sie wzrószy, mezczyzni bede budowac drogi i stadiony a kobiety w tym czasie siada na traktory by robic za nich rzniwa.

Komentarz

• ewg
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1079

Zamieszczone przez bonk
                              Niestety w normalnych warunkach, gdzie zaden zaborca nie nęka czy zaden wróg u bram nie stoi czuja sie zagubieni i zaczynaja pilowac galaz na której siedza. Takie to my polaki.
                              Czujesz się zagubiony?

A wracajac... Wreszcie nam branża foto ruszy z kopyta!
                              Będzie co fotografować i chwalić tym co już jest (to nasza obowiązkowa cegiełka szanowni forumowicze!) a turysta też nie odjedzie z niczym. ;-) Oj posypią się promocje Canona a przedatwicieli na Polskę będzie więcej niż dziś profesjonalnych sklepów foto! :rolleyes:

Komentarz

• Robson01
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1574

Pomarzyć dobra rzecz. :-)
                                Canon
                                Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

Pracuję...