Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KMV10
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2320

Ktoś to trafnie nazwał "Another antiCanon thread"

Komentarz

• Merauder
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1092

Zamieszczone przez airhead
      pojawiła się już plota a 15mm II i fiszem pod aps-c?
      Dzisiaj na optycznych widzialem, razem ze wzmianka o 60D, ktore po za mozliwoscia krecenia filmow (niestety ledwo 720p) ma miec nowa matryce o identycznej ilosci pixeli jak poprzednik.

Odnosnie fisha pod cropa to jestem tylko ciekaw jaki bedzie mial kat widzenia, jaka ogniskowa i ile za niego zaspiewaja.

Odnosnie 60D to zwykly facelift. W 50-tce rewolucji tez nie bylo, ale kilka ulatwiajacych zycie ficzerow bylo. Premiera na wiosne, na polkach przed latem. Oczekuje tego w perspektywie spadku ceny 50-tki.
      7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Bahrd
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 3053

Zamieszczone przez sirgerwazy
        witam
        czy ktoś może słyszał ze canon chce wypuścić 135L z IS ??
        Nikon zaprzestał ponoć sprzedaży 135DC. Więc jak doda do nowej wersji VRII, to - kto wie - może i Canonowi jakiś patent wycieknie?
        EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• UrGuR
          Początki nałogu
          • 2009
          • 300

Nie powiem, cieszy mnie fakt, że 60D w drodze, bo 50D na które od pewnego czasu zacieram ręce, na pewno potanieje Mieć tylko nadzieje, że AF i matryca (dynamika, ISO) 60D nie będą znacząco lepsza co by nie kusiło Cieszy fakt, że 'tylko' 15mpx, może wyhamują z tymi megapikselami.
          https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
          C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez Merauder
            Dzisiaj na optycznych widzialem, razem ze wzmianka o 60D, ktore po za mozliwoscia krecenia filmow (niestety ledwo 720p) ma miec nowa matryce o identycznej ilosci pixeli jak poprzednik.

Odnosnie fisha pod cropa to jestem tylko ciekaw jaki bedzie mial kat widzenia, jaka ogniskowa i ile za niego zaspiewaja.

Odnosnie 60D to zwykly facelift. W 50-tce rewolucji tez nie bylo, ale kilka ulatwiajacych zycie ficzerow bylo. Premiera na wiosne, na polkach przed latem. Oczekuje tego w perspektywie spadku ceny 50-tki.
            To jakieś bzdury, opaczni powielili tylko informację z CR opatrzoną oceną CR1 - czyli bardzo mało wiarygodne. Zresztą już sam fakt, że miałoby być 720p jest bzdurą, bo przecież w 500D jest fullHD. Nie wyciągałbym daleko idących wniosków w temacie jaki będzie 60D na podstawie tak wątpliwych źródeł.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• sebcio80
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2655

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              To jakieś bzdury, opaczni powielili tylko informację z CR opatrzoną oceną CR1 - czyli bardzo mało wiarygodne. Zresztą już sam fakt, że miałoby być 720p jest bzdurą, bo przecież w 500D jest fullHD. Nie wyciągałbym daleko idących wniosków w temacie jaki będzie 60D na podstawie tak wątpliwych źródeł.
              tylko ze pamietaj ze to FullHD w 500D przy 20fps to raczej malo funkcjonalne jest,

pomysl jak Canon, po co dawac FullHD w tanszej puszcze? niech filmowcy kupuja te drozsze
              Moje wątki na forum: sport | fashion
              | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Ależ możliwości pozycjonowania są jak choćby ograniczenie w zakresie nastaw manualnych czy liczba kl/s. FullHD Canon ma na swoich sztandarach marketingowych i nie wierzę, że w puszce z segmentu xxD z tego zrezygnują.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• airhead
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2495

Zamieszczone przez Merauder
                  z polem widzenia to chyba prosta sprawa :P
                  a ogniskowa nie ma żadnego znaczenia, to ich sprawa jak zaprojektują szkło
                  Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                  Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

coz, chyba mimo wszystko pare lat za pozno Canon by wyposcil tego fisha diagonalnego pod cropa

z drugiej strony nie ma pod cropa Canona zadnego fisha 180 stopni, wiec bedzie to jakis impuls do zmiany
                    Moje wątki na forum: sport | fashion
                    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

A ja czysto teoretycznie (nie kupię fiszaja):

1. Po co ten fiszaj teraz, kiedy jest Samyang? Pytam poważnie. W wywiadzie na optyczne stwierdzili, że najwięcej szkła sprzedają w USA.
                      Samo pojawienie się 17-50VC czy 17-70 OS HSM spowodowało spadek ceny 15-85IS o $98 w 3 miesiące.... Nie lepiej (dalej) gonić Nikona i puścić (ostatecznie) 35mm f/1.8? Najlepiej 20/1.8
                      the silence is deafening

Komentarz

• trampek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1546

na dzisiaj to w Canonie brakuje tylko 3D.... (czyli odpowiednika d700) tak jak nikonowi brakuje 24afs i 35afs ( odpowednikow elek). Oczywiscie jakies apgrejdy szkiel moga wychodzic ale w zasadzie beda tylko dla napalencow nie dla fotografow, ktorzy juz w zasadzie wszystko maja. Co do cen oczywisice to inny watek ale N i C nie wiele juz brakuje do pelnosci systemu.
                        R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• tezmarek
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 840

Zamieszczone przez gietrzy

...Nie lepiej (dalej) gonić Nikona i puścić (ostatecznie) 35mm f/1.8? Najlepiej 20/1.8
                          Brak porządnego (ostrego, szybkiego) C 20/1.8 i powiedzmy 16/2 to jest moim zdaniem najpoważniejsza bolączka APS-C. Bez takich szkieł ten podsystem jest kulawy. Tylko, że może przez jakiś czas tak ma być... Świetne szerokie stałki dla APS-C pojawią się pewnie, gdy stanieje FF

Komentarz

• Bahrd
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 3053

Zamieszczone przez trampek
                            na dzisiaj to w Canonie brakuje tylko 3D.... (czyli odpowiednika d700) tak jak nikonowi brakuje 24afs i 35afs (odpowiednikow elek).
                            A mi chodzi po głowie taka miniatura 3D, czyli 500D z wbudowanym gripem.
                            Byłby mniejszy i - myślę - znacznie foremniejszy niż obecna kombinacja 500D+BG-E5, a jednocześnie większy od gołej pięćsetki i przez to nieco bardziej poręczny.
                            No i ten wygląd - profeska
                            EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez Bahrd
                              A mi chodzi po głowie taka miniatura 3D, czyli 500D z wbudowanym gripem.
                              Byłby mniejszy i - myślę - znacznie foremniejszy niż obecna kombinacja 500D+BG-E5, a jednocześnie większy od gołej pięćsetki i przez to nieco bardziej poręczny.
                              No i ten wygląd - profeska
                              A mnie się marzy taki Pentax K7 z bagnetem EF .
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Merauder
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1092

Zamieszczone przez airhead
                                z polem widzenia to chyba prosta sprawa :P
                                a ogniskowa nie ma żadnego znaczenia, to ich sprawa jak zaprojektują szkło
                                Nie wiem czy taka jasna sprawa, Samyang z tego co wiem dla Canona ma mniej niz 180 stopni, tyle ma tylko jego Nikonowski odpowiednik. Choc rozumiem, ze Canon produkujac dla siebie wlasnie o te 180 stopni zadba.
                                7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

Pracuję...