X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yerzu
    Bywalec
    • 2007
    • 160

Tak masz taką możliwość. Jeśli to jest normalna firma oferująca hosting to masz możliwość darmowego stworzenia dużej ilości takich subdomen.

A samą domenę przy dobrym hostingu dostaniesz za free.

Komentarz

• Voith
      Bywalec
      • 2006
      • 198

Zamieszczone przez yerzu
      Tak masz taką możliwość. Jeśli to jest normalna firma oferująca hosting to masz możliwość darmowego stworzenia dużej ilości takich subdomen.

A samą domenę przy dobrym hostingu dostaniesz za free.
      Czyli na home.pl powinno to dzialac ? i przy kupnie domeny bede mogl miec maile z koncowką @mateusz.com ?
      Mniej sprzętu, więcej talentu.

Komentarz

• yerzu
        Bywalec
        • 2007
        • 160

Tak będzie działać. Maile o takich adresach również będziesz mógł zakładać.

Od siebie mogę Ci polecić hosting na ovh.pl -

25 GB miejsca
        transfer 500 GB/miesiąc
        10 maili po 2 GB
        domena za free

za 10 zł brutto miesięcznie

Korzystam z hostingu tej firmy od jakiś 8 miesięcy i jestem zadowolony

Komentarz

• h4ry
          Bywalec
          • 2009
          • 155

ogólnie też polecam ovh.pl jeśli chodzi o stabilność. Polecam też http://www.linuxpl.com/
          5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• Voith
            Bywalec
            • 2006
            • 198

Zamieszczone przez h4ry
            ogólnie też polecam ovh.pl jeśli chodzi o stabilność. Polecam też http://www.linuxpl.com/
            Mam inny problem - wykupilem domene i strona dziala jak sie pisze adres bez www a kiedy wpisuje z www nie otwiera sie. Ktoś wie może co zrobilem zle ?
            Mniej sprzętu, więcej talentu.

Komentarz

• blum
              Uzależniony
              • 2006
              • 509

Konfiguracja serwera? Po zalogowaniu do PA być może musisz podpiąć dodatkowo domenę z www. pod (przykładowo) katalog/public_html/ bo defaultowo może to nie być zrobione.
              Inna opcja to coś nie tak w .htaccess ale tego sam lepiej nie ruszaj jeśli masz i nie wiesz z czym jeść ;-)

Komentarz

• Tezet-gdynia
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1283

A ile czasu temu zarejestowana/podpieta domena ? Moze najzwyczajniej dns'y sie nie rozeszly jeszcze Jesli to swieza sprawa to poczekaj jeszcze z dzien, dwa. Jak sie nie poprawi to sie pomysli dalej
                www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• yerzu
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 160

Możliwe że trzeba zrobić "przekierowanie 301"

Komentarz

• Nesla
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 107

A ja mam pytanie, czy ktos ma doswiadczenie z nastepujacym:

Zastanawiam sie nad przesiadka. Obecnie mam szablon z selia.pl.
                    Jestem zupelnym laikiem informatycznym. Czy ktos moze mi prostym jezykiem napisac z czym sie musze liczyc wykupujac taki szablon w bluedomain? Nie do konca jest dla mnie jasne jak to dziala. Domene mam wykupiona, ale hosting mam w selia.pl.

Komentarz

• h4ry
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 155

Zamieszczone przez Voith
                      Mam inny problem - wykupilem domene i strona dziala jak sie pisze adres bez www a kiedy wpisuje z www nie otwiera sie. Ktoś wie może co zrobilem zle ?
                      Najprawdopodobniej nie masz tego ustawione w konfiguracji domeny.
                      Zaloguj się do panelu obsługi konta i powinno być coś w stylu "przekierowanie domeny" i tam wklep przekierowanie: www.twojastrona.pl na twojastrona.pl

Raczej nie jest to problem rozpropagowania domeny, bo jeśli nic nie zmieniałeś wcześniej to wtedy domena całkiem by nie działała.

Mam nadzieję że pomogłem. Pozdro
                      5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• RaVeno
                        • 2009
                        • 6

Nie polecam brania domen m.in. w home.pl czy nazwa.pl i innych tego pokroju bo po prostu jest to przepłacanie. Ja polecam masternet.pl i boost.pl mają najtańsze przedłużenia domen w Polsce. Osobiście domeny trzymam w firmie boost.pl

Komentarz

• kasztelan
                          • 2008
                          • 13

RaVeno dobrze pisze, home.pl i nazwa.pl to droga zabawa na prywatną kieszeń, wrzucam linki na dwie strony z hostingiem (znalezione na innych forach). Nie miałem tam wykupionego serwera, choć miałem to w planach. Strona moja stoi na serwerze firmowym w nazwie.pl, ale mnie to nic kosztuje

Szybki cloud hosting, bezpieczna poczta, domeny i certyfikaty SSL. Zaufaj naszemu doświadczeniu. Wybierz ofertę lidera hostingu w chmurze.

http://aklimas.digartfolio.pl/
                          Canon 450D, 18-55kit IS, Canon 55-250 f/4-5.6 IS, Canon 50mm f1.8 + filtry, statyw Velbon DF-60, grip, nissin di622 mark II

Komentarz

Pracuję...