X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

A ta górna półka to.... ??? Jakieś konkrety?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• m_o_b_y
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1095

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      No raczej full HD i większe matryce.
      :-D
      Ale nie jestem praktykiem, na razie dopiero przymierzam się do zakupu i stąd moje zainteresowanie tematem
      Pozdrówka
      m_o_b_y
      --------------------------------------------------------

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Nie, żeby nie było lepszych, ale to jest revoluszyn
        the silence is deafening

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez m_o_b_y
          Czyli to takie opowiadania, full HD to jest teraz prawie każda kamera .

Moim zdaniem problemem Panasoników nie było rozwiązanie 3CCD (to jest standard w profi kamerach) tylko maciupkie matryce. Zresztą w obecnej chwili nadal mają maciupkie tylko, że CMOS.
          Nawiasem mówiąc Canon, którego tak cenisz ma w serii semiprofi właśnie 3CCD - np. HDV Canon XH G1

Ale nie jestem praktykiem, na razie dopiero przymierzam się do zakupu i stąd moje zainteresowanie tematem
          Tylko ciągle nie mówisz w jakim zakresie cenowym się obracasz, bo tutaj rozpiętość jest gigantyczna.

Gietrzy - 10000$
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• m_o_b_y
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1095

Czyli to takie opowiadania, full HD to jest teraz prawie każda kamera .

Moim zdaniem problemem Panasoników nie było rozwiązanie 3CCD (to jest standard w profi kamerach) tylko maciupkie matryce. Zresztą w obecnej chwili nadal mają maciupkie tylko, że CMOS.
            Nawiasem mówiąc Canon, którego tak cenisz ma w serii semiprofi właśnie 3CCD - np. HDV Canon XH G1

Tylko ciągle nie mówisz w jakim zakresie cenowym się obracasz, bo tutaj rozpiętość jest gigantyczna.

Gietrzy - 10000$

"Niedoporozumienie". :-D
            Ja zarabiam na życie w inny sposób, niż fotografowanie, czy filmowanie, więc interesują mnie normalne kamerki Kwanona typu HF10/11/100 oraz Sony CX11, UX19 itd.
            Nie jest prawdą, że teraz HD jest prawie każda kamera.
            Wielcy producenci kamer nadal rozwijają linie kamer SD i mają je w ofercie na AD 2009, bo to chyba nadal największy rynek.
            Do filmowania bobaska w kołysce, czy koleżanki-małżonki na wczasach przysłowiowemu Kowalskiemu często nadal wystarcza tania kamerka SD.
            Pozdrówka
            m_o_b_y
            --------------------------------------------------------

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Pozdrówka
              "Niedoporozumienie". :-D
              Ja zarabiam na życie w inny sposób, niż fotografowanie, czy filmowanie, więc interesują mnie normalne kamerki Kwanona typu HF10/11/100 oraz Sony CX11, UX19 itd.
              Nie jest prawdą, że teraz HD jest prawie każda kamera.
              Wielcy producenci kamer nadal rozwijają linie kamer SD i mają je w ofercie na AD 2009, bo to chyba nadal największy rynek.
              Do filmowania bobaska w kołysce, czy koleżanki-małżonki na wczasach przysłowiowemu Kowalskiemu często nadal wystarcza tania kamerka SD.
              Pozdrówka
              Wiem że wystarcza - nawet komórka . Zresztą biorąc pod uwagę rozmiary sensora niektórych kamer to to HD jest rzeczą bardzo umowną (stąd emot).
              Co do rozwijania SD. Mają w ofercie na ten rok ale sądzę, że to tylko kwestia czasu jak znikną z rynku. To tak jak w kompaktach - komu są potrzebne matryce 12 mpx - przecież dla większości amatorskich potrzeb 5 to aż nadto ale marketing robi swoje i wyścig trwa. W kamerach jest to samo.

BTW: oglądałeś nowe Legrie - wyglądają bardzo interesująco?
              BTW2: te Panasoniki z 3 matrycami dają świetne odwzorowanie kolorów - lepsze niż u konkurentów w podobnej cenie. Jeśli poprzez wprowadzenie cmosów poprawili czułość to sądzę, że nie należy ich skreślać.

Zamieszczone przez gietrzy
              Nie, żeby nie było lepszych, ale to jest revoluszyn
              http://www.camcorderinfo.com/content...rder-36199.htm
              W czym widzisz rewolucję? W cenie za tę piękność ?
              Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...