X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chris_11
    Uzależniony
    • 2006
    • 572

Ja polecam, wspomniany już, masternet.pl.
    Najtańszy serwer 50zł (netto) a domena .pl 45zł (netto). No i do tego szybka pomoc w razie problemów lub niejasności.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• amphotos
      Coś już napisał
      • 2009
      • 67

Zamieszczone przez martyna_p
      Domenę mam w nazwa.pl i płacę 122 zł rocznie, a serwer w netlook.pl i płacę obecnie 109/rok, tyle że transfer od początku tego roku kończył mi się kilka razy i musiałam dokupywać 10zł/1gb, co mnie na tyle poirytowało, że drastycznie skompresowałam fotki na stronie :/ Ogólnie z ich usług jestem zadowolona, tylko ten wiecznie kończący się transfer ....
      Przepłacone, netlook. Ja mam na swoim FTPku 5 stron, z zaparkowanymi domenami, m.in. swoje portfolio, blog, stronę projektu pufa.info. Płacę na webd.pl 39zł / rok, albo SMSem / kwartał. Transferu jeszcze zostało bardzo, bardzo dużo.

a domena .pl 45zł (netto).
      No daj spokój. Teraz za pierwszy rok posiadania domeny płaci się od 0 - 9zł za .pl / .com / etc. 45zł to cholernie dużo. Po pierwszym roku jest wszędzie około 100 - 250zł. Mam 7 domen w firmie nazwa.pl
      Ostatnio edytowany przez amphotos; 28824.

Komentarz

• martyna_p
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 49

Faktycznie twoja oferta o wiele bardziej korzystna :/ Ja mam w netlooku serwer do października wykupiony i w sumie nie wiem czy teraz jest sens zmieniać, muszę pomyśleć

Komentarz

• Kinski
          Początki nałogu
          • 2007
          • 273

Nie dajcie się zwieść promocjom w home.pl czy nazwa.pl "Domena za 0zł"
          Rejestracja domeny jest darmowa lecz po roku trzeba domenę przedłużyć i jest to koszt ok 120zł brutto.
          100% racji. Te promocje są podstępne. Za com zapłaciłem 13 zł -> przedłużenie po roku -> 60 zł brutto. Pl wziąłem za darmo -> przedłużenie 120 zł. A te promocje są "do odwołania" i wiążą się z dodatkowymi kosztami ->

Rownie dobrze mozesz zarejestrowac domene w home.pl za 0pln, a po roku przeniesc ja do kogos innego :P
          Sranie w banie. Jeśli kupiłeś w promocji, to jak chcesz sobie przetransferować musisz zapłacić za kolejny rok. Dodatkowo w zależności od providera, do którego transferujesz płacisz kolejną kasę (temu, do kogo transferujesz).

Jak zabulisz to dostaniesz kod autoinfo, ale trzeba wypełnić wniosek i przesłać z ksero dowodu/wpisem do działalności (po co?).

http://www.000webhost.com/ - to, co w Polsce oscyluje w granicach 50 zł (albo i więcej), to u nich jest za darmo. 2 bazy danych, porządny transfer, panel, podpięcie domen (chyba nie ma limitu) itp., itd. - za free. Minusem są zdarzające się przeciążenia i limit 5MB wysyłanych plików (kto tyle wysyła?). I ftp lubi zrywać połączenia (w panelowym Managerze jest ok.). Fajne do testów lub mniejszych stron/miniportali (nawet).
          Ostatnio edytowany przez Kinski; 10109. Powód: kod
          Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Komentarz

• michal_sokolowski
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1159

Hosting www, rejestracja domen, serwery VPS, certyfikaty SSL, kreator stron internetowych, hosting stron internetowych, hosting dla sklepów internetowych,
            moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• amphotos
              Coś już napisał
              • 2009
              • 67

Zamieszczone przez Kinski
              100% racji. Te promocje są podstępne. Za com zapłaciłem 13 zł -> przedłużenie po roku -> 60 zł brutto. Pl wziąłem za darmo -> przedłużenie 120 zł. A te promocje są "do odwołania" i wiążą się z dodatkowymi kosztami ->
              No a jak sobie to wyobrażasz, że domena będzie Cię kosztować 0zł? Absurd. To jest realna promocja, która daje Ci korzyść z tego, że za pierwszy rok płacisz 0zł za domenę, jedynie podatek 9zł. Potem jest to chyba normalnym, że trzeba ją opłacać.

Komentarz

• Kinski
                Początki nałogu
                • 2007
                • 273

Ke pasa?
                Jakbym nie wziął pl w promocji, a wybulił te 13 zł (coś koło tego), to za następny rok zapłaciłbym 60 zł, a nie 120 zł, czyli 2 razy tyle, co za com. Poza tym w innej firmie zaproponowali mi 60 zł za 3 lata, więc o czym my mówimy?
                Promocje mają na celu przetrzymanie klientów - przecież nikt nie przeniesie, jak musi zapłacić podwójnie za kolejny rok. Kij im w oczy, ja przeniosę. Nawet Pudzian mnie nie przekona, ani ta laska z ich reklamy.

Komentarz

• Soundman
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 371

Zamieszczone przez Kinski
                  Ke pasa?
                  Jakbym nie wziął pl w promocji, a wybulił te 13 zł (coś koło tego), to za następny rok zapłaciłbym 60 zł, a nie 120 zł, czyli 2 razy tyle, co za com. Poza tym w innej firmie zaproponowali mi 60 zł za 3 lata, więc o czym my mówimy?
                  Promocje mają na celu przetrzymanie klientów - przecież nikt nie przeniesie, jak musi zapłacić podwójnie za kolejny rok. Kij im w oczy, ja przeniosę. Nawet Pudzian mnie nie przekona, ani ta laska z ich reklamy.
                  Wybacz ale jeszcze nigdzie nie widziałem jakoś domen .pl za 60 zł bez względu na wszelkie promocje one zawsze kosztowały 100 zł netto albo coś koło tego. a jeśli ktoś zaproponował Ci 60 zł za 3 lata to zapewne cena wynosiła 60 zł za rok przy opłaceniu z góry 3 lat ale coś mi się wierzyć nie chce że to było za domene pl

Komentarz

• westu
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 153

Ja od siebie polecę jeszcze netmark.pl - słyszałem wiele pochlebnych opinii, sam spróbowałem i jak na razie działa bezbłędnie.

Komentarz

• Kinski
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 273

jeśli ktoś zaproponował Ci 60 zł za 3 lata to zapewne cena wynosiła 60 zł za rok przy opłaceniu z góry 3 lat ale coś mi się wierzyć nie chce że to było za domene pl
                      109 zł za przedłużenie do lutego 2013 r. 50 zł do 2012. Domena pl.

Komentarz

• GTeam
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 44

Zamieszczone przez Soundman
                        Wybacz ale jeszcze nigdzie nie widziałem jakoś domen .pl za 60 zł bez względu na wszelkie promocje one zawsze kosztowały 100 zł netto albo coś koło tego. a jeśli ktoś zaproponował Ci 60 zł za 3 lata to zapewne cena wynosiła 60 zł za rok przy opłaceniu z góry 3 lat ale coś mi się wierzyć nie chce że to było za domene pl
                        Nie widziałeś? To dobrze poszukaj, np. pierwszy lepszy cal.pl [ http://www.cal.pl/cennik-domen ] masz 65pln za odnowienie .pl. Jeśli chodzi o promocje typu home.pl to wcale nie płacisz 2 razy za kolejny rok. To jest tak iż kupujesz domenę w promocji, np 99groszy, ale musisz ją przedłużyć - czytaj rok jesteś u nich i potem płacisz 122pln za przedłużenie. I możesz sobie ją od razu przenieść. Tylko w praktyce jest to bardziej skomplikowane i czasochłonne niż to co wyżej opisałem. Jeśli chodzi o ceny .com to ja mam 26$ (~50pln) za 2 lata - w Polsce 80pln netto.
                        Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Komentarz

• Soundman
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 371

A no widzisz bedę musiał pogmerać trochę bo niedługo przyjdzie mi przedłużać niemal 10 domen

Komentarz

• rekin
                            Zablokowany
                            • 2009
                            • 253

Stronę www można mieć za 0zł. To od Ciebie zależy ile ponad ta kwotę wydasz. Nie ma górnej granicy.

Komentarz

• dentharg
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 867

W az.pl płacę 99 zł netto za odnowienie - ale kod authinfo do przeniesienia nazwy jest od razu widoczny - nie trzeba pisać podania (jak np. w home.pl).

.com mam w Dreamhost i płacę $9.95 za odnowienie roczne. Można jeszcze w namecheap.com.
                              Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Soundman
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 371

Zamieszczone przez rekin
                                Stronę www można mieć za 0zł. To od Ciebie zależy ile ponad ta kwotę wydasz. Nie ma górnej granicy.
                                No wszystko możesz mieć za darmo tylko potem jak Ci policzą przedłużenie czy coś w ten ton to zapłacisz kilka razy tyle ile mogłbyś zapłacić wcześniej.

Komentarz

Pracuję...