X
-
-
OMG EOT bo widzę, że zabrnąłeś już za daleko w tym dywagowaniu.Tzn. tak teoria mówi
o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj sięKomentarz
-
Tak szczerze mówiąc, to Ty też
wogóle nie zrozumiałaś, co autor miał na mysli:
..i zaczęłaś od "pracy ciałem":grin:
Autor miał na myśli sam fakt nieco gorszego przyswajania wiedzy przez osoby, które mają jakiś tam blizej nieokreslony wiek (niekoniecznie takie po 50-tce
) i nie miał tu na mysli nic związanego z pracą manualną, co zaznaczyl pisząc o braku doświadczenia z foto. Czy do tego trzeba mieć mięśnie ze stali, gibkośc baletnicy i kondycję jak Armstrong? Chyba nie
Moje zdanie jest takie: Masz 30 dychy na karku, (cholera, toż to 300 lat!
) zero doświadczenia, ale co z tego. Na opanowanie podstawowego sprzętu, żeby w miare sprawnie się nim posługiwać wystarczy.. góra parę miesięcy, potem książki fotograficzne, teorie, kadr, kompozycje, światło (z grubsza) no 5 lat. a potem całe kolejne 40 na rozszerzanie pojętej wiedzy i dopracowywanie szczegółów..
Na pytanie, czy nie jest za późno: stanowczo NIE
Komentarz
-
-
Heh nawet nie wiecie jak mnie podbudowujecie na duchu takimi tekstami , że warto zaczynać, bo niestety borykam się z tym samym problemem co autor wątku. Trzydziestka prawie na karku, sprzęt jako taki dopiero się kompletuje, podstawy w małym palcu po lekturze kilku książek na temat i pytanie czy to ma sens. Najbardziej brakuje mi kogoś z kim mogłabym tę pasję dzielić, a w małym mieście naprawdę trudno o takich zapaleńców w podobnym wieku, kto miałby czas i ochotę poświęcić na jakiś plener. Wiadomo, że to zawsze raźniej. Ale cóż pozostaje walczyć samemu i jak na razie się nie poddaję.
A tak w ogóle to witam wszystkich, bo pierwszy raz miałam przyjemność coś napisać na tym forum
Komentarz
-
Zaczynam się czuć jak emeryt ;-)
Zacznij od wpisania nazwy miasta do profilu, może ktoś się znajdzie.Najbardziej brakuje mi kogoś z kim mogłabym tę pasję dzielić, a w małym mieście naprawdę trudno o takich zapaleńców w podobnym wieku, kto miałby czas i ochotę poświęcić na jakiś plener.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Komentarz
-
Wręcz przeciwnie -przeczytaj jeszcze raz wcześniejszy akapit mojej wypowiedzi. Ja bym to nazwał "potrójne zabezpieczenie", ale kto, gdzie, kiedy i jak to wykorzysta pozostawiam już wyobraźni czytających
Ostatnio edytowany przez APP; 5125.Komentarz
-
zdecydowanie 50mm i/lub 35mm z M42, a C 50/1,8 - plastyk, plastik nieplastyczny jest - i już
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a C 50mm/1,4 - to już inna bajka niż marniutkie 50/1,8 - obiektyw, który przewagi nie ma na żadnym 50mm M42 - choc zaczynają sie te dostepne cenowe od światła 2; 2,3; 2;4Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:Komentarz
-
-
Komentarz
-
Heh najśmieszniejsze jest, że ja półtory roku temu pytałem o to samo co autor.
Heh dziadki. Ale fakt, że robię zdjęcia rok z hakiem pozwolił mi zrozumieć, że jak się coś chcę to się to powinno robić zapałem, później jak widać jakieś efekty z tego satysfakcji jest naprawdę dużo.
Kurde co to masz za nick :/Najbardziej brakuje mi kogoś z kim mogłabym tę pasję dzielić, a w małym mieście naprawdę trudno o takich zapaleńców w podobnym wieku, kto miałby czas i ochotę poświęcić na jakiś plener. Wiadomo, że to zawsze raźniej. Ale cóż pozostaje walczyć samemu i jak na razie się nie poddaję.
Wiesz o fotografii wcale nie musisz rozmawiać z rówieśnikami. Ja mam mnóstwo znajomych fotografów co mają 30, 40, 50 czy nawet 60 lat. Różnicy wieku nie widać, bo przecież wszystkich nas sprowadza ten sam temat.Komentarz
-
Jak nie widać
jak nie widać
Fotograf jak wino,lub skrzypce Stradiwariatus .Im starszy tym lepszy.No,żeby mi to bylo ostatni raz,no.
Poprawa jakosci następuje w tempie siadania wzroku
Komentarz
-
Komentarz
-
Powołuję się w pelni świadomie
i mam nadzieję że variatus bedzie we mnie trwal wiecznie. :smile: Mniejsza o te Stradi
.A skrzypiec Stradivariusa to akurat nie mialem.Dobre toto ??.Ktoś ma ?? .Pozdrawiam
Komentarz
Komentarz