Jeśli to jest Twoja pierwsza wizyta na naszym forum, pamiętaj sprawdź listę najczęściej zadawanych pytań FAQ . Zapraszamy do zarejestrowania się
Z uwagi na kłopoty wbudowanej "szukaczki" zalecamy korzystanie z narzędzia alternatywnego, wyszukiwarki google.
Istnieje kilka sposobów korzystania z narzędzia, najprostsze z nich to:
1. Rozbudowana wyszukiwarka Kolaj-a: http://maciejko.net/cbsearch/
W okienku wpisujemy szukaną frazę a w rozwijanym menu poniżej wybieramy całe forum lub też konkretne podfora.
Szukać możemy na całym forum, tylko w tytułach wątków lub też tylko w postach konkretnego użytkownika. Narzędzie umożliwia również wyłączenie z wyników wyszukiwania tematyki ślubnej.
2. Bezpośrednio przez google http://google.pl
w celu wyszukiwania informacji na CB wpisujemy: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie w tytułach i treści postów
lub: allintitle: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie wyłącznie w tytułach
Istnieje też możliwość bezpośredniego wyszukiwania googlem, ograniczonego do poszczególnych forów i działów. Aby znaleźć coś w konkretnym dziale konstruujemy zapytanie w następujący sposób: "Canon Board > nazwa_forum > nazwa_działu" "szukana_fraza" site:canon-board.info
np.: "Canon Board > Sprzet Cyfrowy > Canon dSLR" "7D" site:canon-board.info
3. Za pomocą wtyczki do przeglądarki internetowej, którą możemy pobrać w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=22036
Chcą ograniczyć wyszukiwanie do tytułów wątków wpisujemy. allintitle: szukana_fraza
Wyszukiwanie ograniczone do tytułów wątków działa jak wyżej lecz nie wpisujemy już oczywiście "site...."
Wbudowana wyszukiwarka przyjmuje obecnie zapytania złożone z 5 lub więcej znaków i nie zawierające znaków typograficznych ("-" "/" itp.). Znajdzie więc wyniki dla zapytania "plecak", "teleobiektyw" czy "1200L" ale dla "600D","70-200/2.8", "24-70"czy "35/2" już nie.
Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Gość: Jeśli coś działa - nie ruszaj. Jeśli nie działa - udawaj, że tak miało być.
o ile będzie żona i o ile nie poświęcę życia "tylko i wyłącznie" na robienie zdjęć - czyt. samotne podróże na plenery, powrót do idealnie urządzonego mieszkanka- zero stresów z wydawaniem itd. to moja żona po pierwsze nie będzie miała prawa wtykać nosa w mój portfel - to raz, a dwa że ja nie będę wtykał w jej. trzy to że chętnie nauczyłbym ją robić zdjęcia ale jeśli by się jej spodobało to body by musiała sobie kupić - dla mnie moje body to świętość.
ale szczerze chyba wolałbym tą pierwszą wersję. jestem typem samotnika.
p.s. z moją eks rozstaliśmy się nie zgadniecie przez co - przez fotografie, nie zgadniecie co ona robiła - też zdjęcia , nie zgadniecie dlaczego się rozstaliśmy - bo kupiłem 300D i szkła a ona miała G5 i jej ego niemogło tego wytrzymać i zaczęła mi wytykać że po co mi taki sprzęt skoro nie umiem robić zdjęć ( jak miałem Nikona 5700 mówiła że piękne robie zdjęcia)
a już totalnie ją zdenerwowało jak dostałem zlecenie z prasy na mały reportaż na sylwestra - chciałem gdzieś z nią iść zamiast robić reportaż - a ona że nigdzie nie idzie ze mną 1 stycznia był koniec znajomości , później zaczęła ludziom opowiadać że robię fatalne zdjęcia etc. etc. hehehe
normalnie Harlekin czy Harlequin czy jakoś tak
o ile będzie żona i o ile nie poświęcę życia "tylko i wyłącznie" na robienie zdjęć - czyt. samotne podróże na plenery, powrót do idealnie urządzonego mieszkanka- zero stresów z wydawaniem itd. to moja żona po pierwsze nie będzie miała prawa wtykać nosa w mój portfel - to raz, a dwa że ja nie będę wtykał w jej. trzy to że chętnie nauczyłbym ją robić zdjęcia ale jeśli by się jej spodobało to body by musiała sobie kupić - dla mnie moje body to świętość.
ale szczerze chyba wolałbym tą pierwszą wersję. jestem typem samotnika.
p.s. z moją eks rozstaliśmy się nie zgadniecie przez co - przez fotografie, nie zgadniecie co ona robiła - też zdjęcia , nie zgadniecie dlaczego się rozstaliśmy - bo kupiłem 300D i szkła a ona miała G5 i jej ego niemogło tego wytrzymać i zaczęła mi wytykać że po co mi taki sprzęt skoro nie umiem robić zdjęć ( jak miałem Nikona 5700 mówiła że piękne robie zdjęcia)
a już totalnie ją zdenerwowało jak dostałem zlecenie z prasy na mały reportaż na sylwestra - chciałem gdzieś z nią iść zamiast robić reportaż - a ona że nigdzie nie idzie ze mną 1 stycznia był koniec znajomości , później zaczęła ludziom opowiadać że robię fatalne zdjęcia etc. etc. hehehe
to zaczyna sie zmieniac w nalog, ja dla swojej gotowy bylem kupic f717, (gdzie jest Tomek Golinski? - precz z sony ! ), zeby miec na znajomosc troszke kasy, na szczescie sie wsio posypalo sprzedalem analogi i tez zainwestowalem w trabanta, za to jej jestem wdzieczny nastepna moja zona ? biala eLka
przykro mi Cie poinformowac ze jestem wlasnie sam na swoim u siebie
tez fajnie. tylko pamietaj, ze na chinskich zupkach nie mozna za dlugo jechac. studenci rozne cuda wyczyniaja, ale nawet oni po miesiacu zywienia chemicznym syfem z pelnia szczescia palaszuja kotleciki u mamusi
tez fajnie. tylko pamietaj, ze na chinskich zupkach nie mozna za dlugo jechac. studenci rozne cuda wyczyniaja, ale nawet oni po miesiacu zywienia chemicznym syfem z pelnia szczescia palaszuja kotleciki u mamusi
Ej, a Ty z przyjemnością nie pałaszujesz kotlecików mamusi?
Ja choćbym cuda sobie gotował to na kopytka z podsmażonym boczkiem do mamy pędzę jak na skrzydłach
Ej, a Ty z przyjemnością nie pałaszujesz kotlecików mamusi?
Ja choćbym cuda sobie gotował to na kopytka z podsmażonym boczkiem do mamy pędzę jak na skrzydłach
owszem jak najbardziej. ale ze zona mi czesciej robi, to do mamusi nie musze biegac :-)
[QUOTE=akustyk]oj, bedzie mial Czacha zagryzke
szkoda duplikowac zakresy. jako drugie szklo do Tamrona lowilbym jakies 70-210/80-200. ew. wez sobie tego Canona, a jak dojdzie Tamron to go sprzedasz
[QUOTE]
Tak zrobię! Kocham szkolenia - okazało się, że prowadząca je dziewczyna leci do NY we wrześniu i może mi przywieźć obiektyw!!!
a powoli poruszamy temat idealnej kobiety: wie jak przekonac meza ma ciekawe hobby wogle malo marudzi a jak juz marudzi to na temat foto
Niestety, pudło, jestem złośliwa, zgryźliwa, marudna, zamiast robić kopytka siedzę przy kompie i robię kiepskie zdjęcia. Ale nad tym ostatnim mam zamiar popracować więc zbliżę się nieco do ideału
hehehe
Faktycznie, niezłe ... nigdy bym nie wymyśliła, że można się rozstać z takiego powodu! ja tam się cieszę jak M. przypadkiem zrobi mi zdjęcie, które nie wygląda jakby było robione aparatem lomo (nie to, że mam coś przeciwko lomo).
Faktycznie, niezłe ... nigdy bym nie wymyśliła, że można się rozstać z takiego powodu! ja tam się cieszę jak M. przypadkiem zrobi mi zdjęcie, które nie wygląda jakby było robione aparatem lomo (nie to, że mam coś przeciwko lomo).
hehe no wiesz.. później okazało się że ona była z tych które muszą mieć najlepsze, być najlepsze a jak nie to choroba... wyszło mi tylko na zdrowie to rozstanie
ech... smarkateria ... poki wam mamusia pitrasi to twardzi jestescie... zobaczymy za kilka lat
smarkateria? oj akustyk, po co tyle zaraz udowadniania wyzszosci ? na moj sprzet kase zarobilem sam, pitrasze tez sobie sam a rodzicow widze tyle co w niedziele kiedy przyjada, nie kazdy jest niezaradnym maminsynkiem
Komentarz