X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

Zamieszczone przez KuchateK
    Myslisz ze one w "tanich sklepach" nie potrafia duzo wydac?
    Kuchatek - jakie tanie sklepy, jakie tanie sklepy... Mi sie jeszcze z NzZ do taniego sklepu na kobiece zakupy nigdy nie udalo trafic. No moze jeden raz jak jakies 3 swieczki na rodzinna impreze byly kupowane to sie zamknelo w jakis 50 zl. Ale jak mysle o typowo kobiecych zakupach (np. ubrania) to z mojej praktyki wynika, ze nie ma tanich sklepow. NzZ co prawda masowo takich zakupow nie robi (nawet musze stwierdzic, ze ilosciowo to jest bardzo w zakupach ostrozna). Ale jak juz cos kupi to ponizej jakosci wykonania L-ki nie schodzi.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

Zamieszczone przez Pszczola
      Ale jak juz cos kupi to ponizej jakosci wykonania L-ki nie schodzi.
      o w morde... zwyklem mawiac: "trzeba kochac, bo zrozumiec sie nie da". niestety, kolejny przyklad dowodzacy poprawnosci tego stwierdzenia. po cholere komu tyle ciuchow?
      www albo tez flickr

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Ludzie, o czym wy mówicie? Jakie wydawanie masy $$$ na szmaty, perfumy, inne dzyndzelki? Zaczynam się zastanawiać... może ja tak naprawdę nie mam żony, tylko w jakiejś alternatywnej rzeczywistości żyję? ;-)
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Polaco
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1135

Zamieszczone przez muflon
          Ludzie, o czym wy mówicie? Jakie wydawanie masy $$$ na szmaty, perfumy, inne dzyndzelki? Zaczynam się zastanawiać... może ja tak naprawdę nie mam żony, tylko w jakiejś alternatywnej rzeczywistości żyję? ;-)
          Moze po prostu masz nieprzecietne szczescie ??

Ps.: Gratulacje za nowy zakup !
          Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
          Troche moich knotow

Komentarz

• KuchateK
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 4895

Zamieszczone przez akustyk
            o w morde... zwyklem mawiac: "trzeba kochac, bo zrozumiec sie nie da". niestety, kolejny przyklad dowodzacy poprawnosci tego stwierdzenia. po cholere komu tyle ciuchow?
            Po to aby ta twoja jedyna ukochana byla najpiekniejsza w kazdej mozliwej okazji
            ...

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

A tam zone... Taka zona to skarb... Skarb masz

Powiedz gdzie znalazles Moze tam wiecej takich maja
              ...

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez KuchateK
                A tam zone... Taka zona to skarb... Skarb masz
                Wiem :-D Tylko lubię o tym co jakiś czas "od niechcenia" przypomnieć, żeby Was bardziej podenerwować
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Pszczola
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1760

Ludzie, o czym wy mówicie? Jakie wydawanie masy $$$ na szmaty, perfumy, inne dzyndzelki?
                  Aparaty chodza na kliszach albo na matrycach, samochody sa na benzyne, ON lub podobne wynalazki. Dzieci chodza na zarciu i zabawkach, itp., itd. Wiekszosc zas Pan 'dziala' (obok milosci) na diamentach, kosmetychach, ubraniach itp. I to jest generalnie 'norma statystyczna'. Nie ma powodu, zeby nad tym biadolic. Trzeba to brac jako standardowy element trudow zycia codziennego i tyle.

Dzisiaj kupilem NzZ, dzieciom i sobie nowego synka - szczenie bernenskiego psa pasterskiego (cenowo: 'tansza L-ka ;-( ). Rodzinaka juz sie w nim zakochala, dzieki czemu wzmocni sie argumentacja co do koniecznosci zakupu body cyfrowego. NzZ juz nawet 350D w sklepie pokazywalem. Jest zrozumienie, ze na dzieciach nie ma co oszczedzać.
                  EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Dolek
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 101

Pszczola tak na razie to może i tańsza L-ka ale poczekaj jak to zacznie rosnąć i jeść to nie wiem czy cię ze cztery L-ki nie wyjdą . Trzeba było kupić ratlerka to byłoby ekonomiczniej choć do ratlerka to pewnie tylko smienę mógłbyś kupić
                    Jak na razie u mnie, żona jest ale dla niej 28-75 czy też 100-400 to to samo i nie ważne, że kolor nie ten.
                    Coś tam jest do pstrykania

Komentarz

• Pszczola
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1760

Zamieszczone przez Dolek
                      Pszczola tak na razie to może i tańsza L-ka ale poczekaj jak to zacznie rosnąć i jeść to nie wiem czy cię ze cztery L-ki nie wyjdą
                      No niestety wiem. Zakladajac, ze psiak nie choruje i wszystko idzie ok to utrzymanie wychodzi mniej wiecej L-ka/rok ;-(

Zamieszczone przez Dolek
                      Trzeba było kupić ratlerka
                      Zartujesz?! przy moim gabarcycie? ;-)

Komentarz

• Mac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2063

Zamieszczone przez Polaco
                        No i moja zobaczyla watek, powiedziala ze jestesmy swinie i ze nie wiemy ile kobiety sobie odmawiaja zeby utrzymac dom a my tylko o naszych zabawkach
                        O kurcze skąd ja to znam, na szczęście wszystkie zabawski kupuję na firmę a faktur nie pokazuję. Poza tym co jakiś czas proszę o wyrażenie opinii o fotkach i jest spokój, to działa.
                        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• kopytko
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 56

Ja tam nie narzekam, lubię się drażnić kosztami sprzętu (Odpowiedź - frik ) A najlepsze to jest nowe określenie tele - mówię na to "sąsiadka tele", hehehe znęcam się i wiem jestem świnia :-(

Komentarz

• Jac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4813

wiecie co ja wam powiem :-)... teraz przed nastepnym zakupem pokaze mojej juz_prawie_zonie ten watek z ktorego jasno wynika ze jestem normalny facet
                            Instagram

Komentarz

• gr86
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 328

moja kobieta powiedziała że trzeba dobrze inwestować pieniądze (z moich obserwacji według większości kobiet jest to inwestycja w ciuchy i perfumy balsamy itp..) a ja inwestuje w sprzęt foto i nietylko

Komentarz

• perlpa
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 350

A moja dziewczyna nosi torbe, trzyma szkla przy wymianie (nie obawiam sie jej nawet 70-200 dac), filtry, oslony itp
                                Uważaj żeby nie zaczęła się interesować forografią bardziej od Ciebie bo na początku możesz stracić wyłączność na pieszczenie sprzętu a później będziesz mógł co najwyżej pomagać jej w zmianie obiektywów

Komentarz

Pracuję...