X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

kupi 1ds3 i dopiero będziesz miał zgryz
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• KORD/EPKK
      Bywalec
      • 2005
      • 137

No no , bez zadnych takich
      airliners.net
      50D + BG-E2 + 70D
      + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Komentarz

• wojkij
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1915

Zamieszczone przez tymczasowa
        (...) a pozniej rodzina oraz znajomi zachwyceni ("Jakie ladne zdjecia!") i abstrachujac od obiektywow - wszyscy dookola (ok, ok - 4 osoby) (nawet ciotka z innego miasta!) pytali sie jaki symbol aparatu macie dlatego, ze wlasnie taki sam (akurat taki) chca sobie kupic? (...)
        Mów że masz d700 z 14-24 i 24-70 - myślę że im szybko przejdzie.
        www.kwapisz.org

Komentarz

• jz7
          Bywalec
          • 2008
          • 113

Efekt marketingu cyfrowej fotografii amatorskiej, jesli ktos nie ma checi sil i czasu wnikac w dziedzine, to rozumie ja powierzchownie - z reklam, folderow, opowiesci innych amatorow. Nowszy/lepszy/drozszy model -> lepsze zdjecia. W wielu dziedzinach lepszy sprzet oznacza automatycznie lepsze efekty, po prostu w kreacji niekoniecznie sie to sprawdza.

Komentarz

• andrewjohn
            Początki nałogu
            • 2008
            • 349

Zamieszczone przez tymczasowa
            Witajcie.
            Dodam, ze osoby ktore o to pytaja sa bardzo niezwykle powierzchownie powiazane z fotografią, a model nikona ktory ja posiadam nie jest najnowszy, jest jednym z wielu ktory AKURAT chca miec inni znajomi

Potrzeba czlowieka do posiadania czegos co inni maja jest poprostu rozbrajajaca ).
            Moim zdaniem sprawa jest prosta: poprawa sytuacji ekonomicznej przeciętnego obywatela w Polsce jest jednak faktem, a biorąc pod uwagę obserwowany w ostanich latach trend do ciagłego obniżania cen lustrzanek amatorskich, dziś praktycznie każdy może sobie taką kupić. A marketing i agresywna reklama wytwarzają w społeczeństwie potrzebę posiadania takiego dobra. Jest towar,jest potrzeba posiadania,są pieniądze i handel sie kręci. A że ktos nie zna się na fotografii to juz trudno.Będzie sobie robił fotki na trybie auto i też bedzie zadowolony i to jest w sumie OK (przecież w końcu po są te tryby w lustrzankach amatorskich).
            Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Komentarz

• SirDuncan
              Bywalec
              • 2007
              • 122

-swietny obiad, bardzo smaczny, pycha.... musi miec ciocia bardzo dobre garnki!

tak mi sie przypomnialo....

a cioci doradz kupno jakiegos fajnego obiektywu ktory chialbys miec, ale jest dla Ciebie za drogi... jak Ciocia sie pobawi i jej przejdzie, to po dobrej cenie wybawisz ja z problemu ;-)
              5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Komentarz

• BELFER
                • 2009
                • 12

Mam koleżankę, która namiętnie podróżuje i chętnie fotografuje. Jako że sobie pogadamy czasem o fotografowaniu (nie o fotografii) kupiła sobie dawno temu analoga Canona lustro a jakże. Było dobrze, tylko koniecznie chciała mieć lampę. W komisie, ktoś jej wcisnął niepawdopodobny antyk. Skończyło się to katastrofą w tym sensie, że z tego "lubię fotografować" nie przeszła do fotografii z tej tylko racji, że pewien cwaniaczek wcisnął kobiecie za niezłą kasę złom fotograficzny. Pasmo rozczarowań i żal trawi ją do dzisiaj a fotografuje Sony alfa. Nie każdy ma w sobie moc, by przedrzeć się przez technologię. A tak bardzo chciała fotografować lustrzanką.
                450D, 24-105 L, 75-300 IS, kit, 2 lampy Canon.

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Co do tego, że ktoś chce mieć "to samo", bo myśli że będzie tworzył coś tak samo dobrze to oczywiście bardzo powszechne - w wielu dziedzinach. Prawdziwy zonk następuje wtedy gdy taki laik kupi sobie to "to samo" i wychodzi mu lepsze tworzywo niż temu na kim się wzorował kupując "to samo". .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...