X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

Jeśli już decydujemy się „chłyty” to mamy ku temu inne możliwości: http://vimeo.com/5181845
    Wywiad z miclesem nie jest pierwszym wywiadem z użytkownikiem Forum CB i nie ostatni bo w kolejnym wydaniu pojawi się następny. Jeśli jakiś artykuł lub informacje zamieszczone w czasopiśmie miały związek z Forum CB informowałem o tym w jakimś ze swoich wątków. W tym jednym przypadku założyłem oddzielny temat. Ale widzę, że zapraszając miclesa do rozmowy dokonałem słusznego wyboru skoro co po nie którym z użytkowników wywiad „poparzył ręce” jeszcze przed przeczytaniem.

Nie mam najmniejszego zamiaru nikogo namawiać do zakupu tego czasopisma z takiego czy innego powodu. Jeśli komuś się nie podoba skład, opracowanie czy po prostu nie jest mu z nami po drodze to „wolna wola” Jednocześnie na Forum obowiązuje ta sama „wolna wola” w swobodzie wypowiedzi i za wszystkie serdecznie dziękuję.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez pank
      Vitez, czy nie bycie targetem czasopisma wyklucza mnie z możliwości dyskusji o nim?
      Wg mnie tak (sid to ładnie ujął w poście #82), ale pewnie Ty wiesz lepiej .

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Dobra, to tak się umówmy.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Sergiusz
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2708

Sądzę, że pank jest jednak targetem tyle, że brak mu odwagi się do tego otwarcie przyznać. :-D

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Zamieszczone przez Sergiusz
            Sądzę, że pank jest jednak targetem tyle, że brak mu odwagi się do tego otwarcie przyznać. :-D
            Rozgryzłeś mnie. Wjeżdżam też często samochodem w ciemny las, patrzę czy nikogo nie ma, zamykam okna i puszczam sobie diskopolo i papadens.
            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Sergiusz
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2708

Wiesz nie musiałeś tego pisać. Oglądając Twoje zdjęcia od dawna to podejrzewałem. :-D

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Jeśli już decydujemy się „chłyty” to mamy ku temu inne możliwości: http://vimeo.com/5181845
                Niezłe. Prezenter pyta o aparat dla amatora na wakacje a gość najpierw proponuje analoga a potem daje wykład o lustrzankach takim językiem że nie tylko prezenter ale pewnie 99% oglądających nie ma pojęcia o czym ten facet gada.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Wiesz nie musiałeś tego pisać. Oglądając Twoje zdjęcia od dawna to podejrzewałem. :-D
                ipięćspacji
                Ostatnio edytowany przez pank; 15979. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Sergiusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2708

Owszem ten cały wywiad to były niezłe jaja. Mnie ominęło bo był przygotowywany o jakiejś abstrakcyjnej godzinie. Inne pytania dostaliśmy mejlem a zupełnie inne były zadawane na wizji. Nie mniej reklama czasopisma była.

Komentarz

• Paenka
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 727

normalnie komedia
                    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• missgruszka
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 35

Przeczytałam wywiad. I gazetę też (ale nie od deski do deski). Oto moje przemyślenia:

Sam wywiad - jak każdy inny rodem z licealnej lub studenckiej gazetki. W sumie niewiele z niego zapamiętałam oprócz 1 zdjęcia Miclesa które mi się bardzo spodobało Gwoli ścisłości nie był to jego portret

Ogólnie cała gazeta mi się niestety nie podoba. Kiedyś wzięłam ją do ręki w empiku (zanim wiedziałam, że to Sergiuszowa gazeta) i... zaraz odłożyłam. Nie wyglądała mi profesjonalnie.

Logo nie zachęca, układ graficzny tekstu i zdjecia tak samo... Teksty niestety również - pomijając fakt, że większość jest autorstwa jednej osoby (co by mnie zdziwiło w każdej gazecie), to znalazłam błędy interpunkcyjne i chyba jednego ort. A uważnie nie szukałam.

Artykuł o zdjęciach ślubnych mnie nie zachwycił, nie tyle tekst co zdjęcia. Przepraszam, ale były jak dla mnie po prostu słabe (a na jednym z nich modelka zrobiła niezbyt twarzową minę - gdyby takie moje zdjęcie zostało umieszczone w gazecie chybabym kogoś udusiła. Ja sama od razu skasowałabym takie zdjęcie. Czy modelka widziała ten artykuł?)

Ja niestety nie kupiłabym tego pisma - i myślę, że większość młodzieży także - są przyzwyczajeni do ładnej, czytelnej i profesjonalnej grafiki. Myślę ze warto zatroszczyć się trochę o to pismo od tej strony

I tak podziwiam że Wam się chce tyle rozprawiać o tym sprzęcie, to takie nudy że hej
                      galeria na CB
                      zdjęcia ślubne

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Zamieszczone przez missgruszka
                        oprócz 1 zdjęcia Miclesa które mi się bardzo spodobało
                        Które?

Komentarz

• missgruszka
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 35

Chyba z jakiejś inscenizacji historycznej... umierający żołnierz. Fajny kadr, chwila i kolorystyka.
                          galeria na CB
                          zdjęcia ślubne

Komentarz

• axk
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2027

Owszem ten cały wywiad to były niezłe jaja.
                            Szczególnie wstawka redaktora/prezentera o aparatach lustrzankowych implementowanych w telefonach komórkowych.
                            EOS + Speedlite

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

Zamieszczone przez missgruszka
                              Chyba z jakiejś inscenizacji historycznej... umierający żołnierz. Fajny kadr, chwila i kolorystyka.
                              Here you go :
                              Już było wystawiane na CB, w moim wątku Repo

Komentarz

• rolaj
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 584

Micles, kiedyś próbowałem Ci coś przekazać i dostałem warna za wyzłośliwianie. Nie chciałem wtedy, teraz też nie chcę.
                                Gratuluję dobrego samopoczucia.

Pytanie mam jednak: co myślisz czytając np. coś takiego: "Bywając na przeróżnych imprezach masowych łatwo daje sie zauważyć sporą (i coraz większą) liczbę osób z lustrzankami i podpiętymi, co lepszymi szkłami, nie będącymi jednak zawodowym (ani pół-zawodowym) fotoreporterem"
                                Mój ówczesny, niefortunny, post zahaczał o szkołę, o której sam wspominałeś.

I dalej w "Lustrzance": "Swoboda pióra to coś całkiem innego niż fotografowanie". Święta prawda.

Komentarz

Pracuję...