X
-
Tagi: Brak
-
-
Ciekawe jak to sobie wyobrażasz? A swoją drogą ciekawe jak istniejący z górą 20 lat bagnet Canona i konstrukcja szkieł zniesie tę "rewolucję" wideo. Innymi słowy nie mam pojęcia czy istnieje możliwość ciągłego sterowania przesłoną, a AF nadaje się do wykorzystania przez szybkie algorytmy detekcji kontrastu.Komentarz
-
po co sterowanie przyslona i po co AF? to sprzet dla bardziej ambitnychCiekawe jak to sobie wyobrażasz? A swoją drogą ciekawe jak istniejący z górą 20 lat bagnet Canona i konstrukcja szkieł zniesie tę "rewolucję" wideo. Innymi słowy nie mam pojęcia czy istnieje możliwość ciągłego sterowania przesłoną, a AF nadaje się do wykorzystania przez szybkie algorytmy detekcji kontrastu.Komentarz
-
-
W sumie dziwi mnie że canon nie wypuści piątki wyprofilowanej jak kamera + raw wideo + bajery. Przecież pozamiatał by tym wszystko na rynku wideo a spokojnie mógłby to sprzedawać za 10k usd.Komentarz
-
-
Ja mam wrażenie, że póki co to ciągle jeszcze nie mogą się otrząsnąć ze stopnia zainteresowania jakim cieszy się nowa 5-tka przez filmy. Podobno te problemy z dostępnością były wynikiem właśnie tego, że piątkę kupowali filmowcy (zresztą do samego Harry Portera
kupili kilkadziesiąt sztuk).
A jednak ciągle dużym ograniczeniem jest wydajność fabów produkujących pełnoklatkowe matryce (taką informację można było usłyszeć min. od przedstawicieli Canona na prezentacji 7D).
Nie wiem jaka jest prawda, tego się pewnie nigdy nie dowiemy ale bardzo możliwe jest, że coś wysmażą niedługo bo nowych kamer z wyższej półki u Canona ciągle nie widać.Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
A chociaż parfokalne są?Czas najwyższy na taki topik bo firma raczej się nie **** w tańcu
Samyang puszcza szkla dedykowane do HDSLR!!! The song remains - tzn cena
się nie zmieni w porównaniu do wersji dedykowanych pod SLR.
Krakowska firma Delta – dystrybutor produktów marki Samyang Optics w Polsce – poinformowała o nowej serii obiektywów manualnych przeznaczonych do zastosowań video DSLR. W jej skład weszły modele 85mm f/1.4 IF MC Asph. i 8mm f/3.5 IF MC Asph. fish-eye, które od standardowych wersji różnią się zastosowaniem bezstopniowego pierścienia przysłony, co pozwala na płynną jej regulację. ...
Go Samy go!!!
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
-
Musieliby jakoś rozwiązać dosyć prozaiczny na pierwszy rzut oka problem - w video-RAW potrzebne byłoby baaardzo dużo pamięci RAM na bufor.
A to pociąga za sobą większe opakowanie i większy pobór prądu.
Bo na taki koncept zbyt wielu chętnych chyba nie będzie
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Komentarz
-
W RED-zie jakoś dają radęMusieliby jakoś rozwiązać dosyć prozaiczny na pierwszy rzut oka problem - w video-RAW potrzebne byłoby baaardzo dużo pamięci RAM na bufor.
A to pociąga za sobą większe opakowanie i większy pobór prądu.
Bo na taki koncept zbyt wielu chętnych chyba nie będzie
choć fakt, że RED z całym osprzętem jest podobny do tego monstrum
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
vide 50/1,4Komentarz

Komentarz