X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tezet-gdynia
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1283

Macie pomysly. I moze kazdej osobie obfotografowanej, pozniej taka malutka wizytowke ktos bedzie dawal z napisem: Zdjecia beda dostepne jak komus zechce sie je obrobic i wrzucic na canon-board.info ?? :P Ja bym sie ostro wkurzyl jakby mi tyle osob zaczelo robic zdjecia, nie jedna elka miala by przekoszona przednia soczewke i musiala by isc do justowania na zytnia :P

To juz lepiej udawac ze gania sie cos czego nie ma

Co do tego flashmoba to odrazu pomyslalem o http://www.youtube.com/watch?v=Gm-WvIVpNF0
    www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• rekin
      Zablokowany
      • 2009
      • 253

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
      DAmy RAde!
      Delikatnie:

Albo na ostro:

Albo kulturalnie:
      Ostatnio edytowany przez rekin; 25004.

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

wizytowki..? przepraszanie..? tlumaczenie..? chyba ktos nie zalapal o co chodzi w ideii flashmoba ... a jak go to oburza to nikt nie kaze uczestniczyc
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• pank
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1502

Pomysł ok, ale nie lepiej by było żeby osoba fotografowana była wtajemniczona? Efekt będzie podobny a nikt w zęby nie da.
          Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Zamieszczone przez rekin
            My Canonierzy jesteśmy elitą fotograficzną.
            Buahahaha! Mam nadzieję, że to tylko taki żart, zeby poprawić mi humor w ten poniedziałkowy poranek. Jeśli tak, to Ci się udało

Komentarz

• toshimitsu
              Bywalec
              • 2006
              • 132

Tylko obowiazkowo niech kazdy wezmie zewnetrzna lampe jak ma. Oslepicie "ofiare" tak ,ze sie podda.

Ulozcie potem filmik ze zdjec roznych osob utrzymujac linei czasowa
              Positively dirty minded

Komentarz

• zanussi
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1696

co to wogóle za głupie dyskusje. ten flash mob jest prosty i czytelny. jeśli ktoś się boi ze dostanie w zeby od fotografowanego znaczy jedynie tyle że sam by dał w zęby w takiej sytuacji a to ju z jego osobista sprawa i jego problem
                Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• pank
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Flashmob to zabawa w której uczestniczą osoby wtajemniczone, tutaj angażuje się bogu ducha winne osoby postronne które nie wiadomo jak zareagują i nie musi być to dla nich przyjemne uczucie. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to sam ma problem. Z wychowaniem.
                  Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Ja tylko powiem tyle - wyobraźcie sobie siebie jako fotografowane albo np. swoją żonę / dziewczynę / dziecko... Dla mnie żenada, a najgorsze że jest więcej osób niż pomysłodawca wątku które nie widzą w tym nic złego - nie macie żadnej gwarancji że temu komu będziecie te zdjęcie robić będzie się to podobać a jeżeli tak będzie to nic innego niż zwykłe buractwo. Więcej się już nie odzywam...
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez pank
                    Flashmob to zabawa w której uczestniczą osoby wtajemniczone, tutaj angażuje się bogu ducha winne osoby postronne które nie wiadomo jak zareagują i nie musi być to dla nich przyjemne uczucie. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to sam ma problem. Z wychowaniem.
                    Dokładnie !
                    Ostatnio edytowany przez Krzychu; 475. Powód: Automerged Doublepost
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

Zamieszczone przez pank
                      Trafione w dziesiątkę! Podpisuję się obiema rękami a entuzjastów tej "zabawy" (cudzym kosztem) zachęcam do przemyślenia.

Zamieszczone przez Czacha
                      wizytowki..? przepraszanie..? tlumaczenie..? chyba ktos nie zalapal o co chodzi w ideii flashmoba ... a jak go to oburza to nikt nie karze uczestniczyc
                      Właśnie rzecz w tym, że niektóre osoby będą do tego zmuszone :neutral: Chyba faktycznie ktoś nie załapał, o co chodzi w tej idei.
                      Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Tezet-gdynia
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1283

Flash mob (dosł. błyskawiczny tłum) – określenie, którym przyjęło się nazywać sztuczny tłum ludzi gromadzących się niespodziewanie w miejscu publicznym w celu przeprowadzenia krótkotrwałego zdarzenia, zazwyczaj zaskakującego dla przypadkowych świadków.

Zaskakujacego - nie drazniacego

Jak narazie ten flash mob ma charakter w stylu: wezmy trabki/piszczalki/gwizdki i podczas spektaklu w teatrze zacznijmy robic halas

Zaskakujace - rozrzuceni ludzie na jakims placu, raptem jeden patrzy w gore, celuje aparatem na baaardzo wysoki budynek i krzyczy: ON ZARAZ SPADNIE. Reszta podbiega, udaje ze robi zdjecia, a ludzie sie na to chwytaja i gapia na budynek jak w gwiade betlejemska

Pewnie dla wielu osob fotografowanych to bedzie sytuacja zaskakujaca, ale sa osoby ktore w naturalny sposob maja wrodzona niechec do uwieczniania sie na zdjeciach, a co dopiero do pozowania. A to juz jest zmuszanie bo osoba prywatna raczej nie moze byc fotografowana bez pozwolenia chyba ze jest na imprezie masowej ktorej jest czescia (powyzej 200 osob z tego co pamietam) :neutral:

Sama idea jest dobra, tylko trzeba to dopracowac ;-)

Najlepsze co mi przychodzi na mysl, to jedna osoba puszczona na zwiad, zaczyna robic jednej osobie zdjecia i spawdza reakcje, jesli osoba sie denerwuje - wycofuje sie i reszta sie nie ujawnia. Jesli dana osoba zaczyna pozowac, usmiechac sie itp - reszta momentalnie robi tlum i zaczyna pstrykac
                        Ostatnio edytowany przez Tezet-gdynia; 15198.
                        www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
                          A to juz jest zmuszanie bo osoba prywatna raczej nie moze byc fotografowana bez pozwolenia chyba ze jest na imprezie masowej ktorej jest czescia (powyzej 200 osob z tego co pamietam) :neutral:
                          Od strony prawnej - fotografować możesz każdego, publikować zdjęcia już nie każdego. Czynność fotografowania a publikowania to dwie różne sprawy.

Komentarz

• Czacha
                            fotograf
                            • 2004
                            • 4868

nie widze nic zlego w fotografowaniu ludzi na ulicy, tym bardziej ze nie chodzi o to aby potem publikowac te zdjecia, tylko o fakt ich wykonania i uwiecznienie calej akcji

flashmob nie jest czyms niezgodnym z prawem, forma ktora tu zaproponowano nie wyrzadza nikomu krzywdy, a forma ma zaskoczyc ludzi nie wtajemniczonych.. czyli tych ktorzy beda robili za 'gwiazdy'

ale jesli w czasie robienia zdjec trafi sie na takie marudy jak na forum to fatycznie moze nie warto tego organizowac ... grunt to umiec sie bawic i nie brac dupereli do glowy.. a duperela jest to, ze ktos zrobil mi zdjecie

z aparatem przelazilem po ulicach setki kilometrow przy okazji robiac zdjecia przypadkowo napotkanym osobm - nigdy nie musialem pytac o zgode na zrobienie fotki... nikt tez sie do mnie o to nie przyczepil .. nie wiem skad wniosek ze ludzie nie lubia byc fotografowani? Tezet... bo Ty nie lubisz? ale to nie jest zadnym wyznacznikiem...
                            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• pank
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1502

Jest mała różnica między fotografowaniem ludzi na ulicy a bandą fotografów rzucającą się na niczego nie świadomą ofiarę. Jestem bardzo ciekaw jak wyobrażasz sobie że taka osoba może nie brać w tym udziału.

Komentarz

• Krzychu
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3611

Zamieszczone przez Czacha
                                ale jesli w czasie robienia zdjec trafi sie na takie marudy jak na forum to fatycznie moze nie warto tego organizowac ... grunt to umiec sie bawic i nie brac dupereli do glowy.. a duperela jest to, ze ktos zrobil mi zdjecie
                                Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy byciem fotografowanym przez jedną osobę a kilkadziesiąt czy tylko udajesz ?
                                Pozdrowienia,
                                KZ
                                KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...