X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KrzysiekT
    Bywalec
    • 2009
    • 141

Kolego zależy gdzie się robi. Jak jakaś ciemna drewniana XVII wieczna szopa, to rzeczywiście tylko halogeny mogą pomóc albo lampa w twarz. Nie ma czasu na żaden artyzm, zwłaszcza że, trzeba mieć każdego dzieciaka. Wyobraź sobie, że jakaś dziewczynka ma 3-4 piękne zdjęcia (bo siedzi z przodu), a inna 0, ponieważ siedzi na końcu między ławkami. Rodzice by nas zjedli.

Pozdrawiam.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Komentarz

• Przemek_PC
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2456

Ja po południu robiłem 5D na ISO800 50/1,8 z przysłoną 4.
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      przy zastanym żarowym w RAW oczywiście bo mieszanka zwykłych żarówek i energooszczędnych to trudny temat.
      Ostatnio edytowany przez Przemek_PC; 1405. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• ely13
        Coś już napisał
        • 2007
        • 85

Zamieszczone przez Przemek_PC
        przy zastanym żarowym w RAW oczywiście bo mieszanka zwykłych żarówek i energooszczędnych to trudny temat.
        Mieszanka: energooszczędne w kształcie świeczek, halogeny księdza na ołtarzu, dzienne wpadające przez kolorowe witraże, plus halogeny kamerzysty - to jest dopiero mix - co pół metra inne kolory.
        Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów

Komentarz

• Morfii
          Uzależniony
          • 2010
          • 529

Witam
          Zaproponowałem zrobienie fotek za 25zł w tym jedna fotka 15x20 i jedna 10x15 + prezentacja na płycie DVD.
          Czy to doba propozycja ? Ewentualnie co byście zmienili ? Płytka zabezpieczona przed kopiowaniem komunia na ok. 120 os...
          było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Komentarz

• Merde
            Grzeczny i układny podpis
            • 2008
            • 7756

Zamieszczone przez Morfii
            Płytka zabezpieczona przed kopiowaniem
            Jak ci się udało dokonać tego cudu?
            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• arekhit
              Bywalec
              • 2011
              • 206

Zamieszczone przez Merde
              Jakas nowosc ?
              Canon

Komentarz

• janmar
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 3468

Wiara?

Komentarz

• mirasb
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 87

Witaj
                  Cenę masz konkurencyjną.
                  Sam nie dasz rady , potrzebna druga osoba. Do podziału będziesz miał 3000zł i jeszcze trzeba odliczyć koszty + dużo pracy z segregacją zdjęć i wypalaniem płyt.
                  Pozdrawiam
                  Mirek

Komentarz

• Darx
                    Uzależniony
                    • 2011
                    • 725

Zamieszczone przez Merde
                    Zamieszczone przez arekhit
                    Jakas nowosc ?
                    Zamieszczone przez janmar
                    Wiara?
                    Panowie, spadłem z krzesła. Oczywiście o tym rzekomym zabezpieczaniu, to fałsz. Zawsze były i będą opcje by skopiować te zdjęcia. Nawet taki kowalski poradzi się dalekiego wuja z kolorowymi literkami i podwójnym "o" w imieniu
                    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• KrzysiekT
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 141

Btw z doświadczenia, zabezpieczenie płyt nie ma żadnego sensu. Osobiście stawiam sprawę w ten sposób, albo płytę biorą wszyscy, i kosztuje po 10 zł sztuka, albo nikt. Po temacie. Zawsze będzie ktoś, komu nie pasuje, ale psychologia tłumu działa tutaj wystarczająco skutecznie.
                      Pozdrawiam, Krzysztof

Komentarz

• Strebor
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 242

U mojej córy było tak, że kupowało się odbitki ceny nie pamiętam ale przyjmijmy 1 pln a dodatkowo można było nad cd pliki po 2 plny sztuka.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
                        Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Komentarz

• Morfii
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 529

to że samemu tego nie obrobię to wiadomo... aczkolwiek przy takiej propozycji jak dałem można by się skupić na fotkach - 1 fotka - kilka dzieci na niej... tylko czy to przejdzie. Chodzi mi o to by nie było indywidualnych zdjęć... co o tym myślicie ?

PS
                          Wiem że płytki można kopiować z zabezpieczeniem... też podchodzę do tego tematu ostrożnie... ale znajomy który robi kręci filmy na ślubach wspominał że wysyła płytki do jakiejś firmy która zabezpiecza te płyty... i przy okazji kopiuje.. pytanie czy to coś daje ? Chodzi o to by kowalki nie mógł druknąć tych fotek i tyle
                          było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Komentarz

• Goomis
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1893

Witam
                            Zaproponowałem zrobienie fotek za 25zł w tym jedna fotka 15x20 i jedna 10x15 + prezentacja na płycie DVD.
                            Czy to doba propozycja ? Ewentualnie co byście zmienili ? Płytka zabezpieczona przed kopiowaniem komunia na ok. 120 os...
                            Jak to mówią każdy się uczy na błędach.
                            Jak przyjdzie Ci wypalić 120 DVD to powodzenia (jedna płyta to tak koło 15-20min) Dajmy, że 15 czyli 4 w godzinę = 30h samego wypalania

Komunie robiłem raz i nigdy więcej, chyba, że indywidualnie komuś.

Ja bym dał tą cenę dla każdego 20-30zł płatne z góry w tym jedna fota 15x21.
                            W necie galeria - foty w małej rozdziałce i ze znakiem wodnym i sobie rodzice mogą zamawiać dodatkowe odbitki np. przez 2 tyg. w cenie z małą przebitką.
                            Umawiasz potem spotkanie wszyscy odbierają, kładą gotówkę na stół i wtedy dajesz linka do ściągnięcia prezentacji i już.
                            Ew. dla tych nie obytych z internetem (nie wiem jakie okolice) 5płytek i niech sobie nimi we własnym zakresie dysponują.
                            Chcą wszystkie foty w wersji elektronicznej?
                            Spoko 15-20zł płatne na konto, w tytule dają mail na który wysyłasz link który jest aktywny przez 24h i uprzedasz, że mogą ściągnąć tylko 3 razy.
                            Oczywiście tak jak złamią zabezpieczenia na płycie (jest to prymitywnie proste, chyba że masz soft warty kilka-kilkanaście tysięcy to wtedy jest po prostu trudniej ) tak samo sobie te foty pozgrywają/porozsyłają ale na pewno nie wszystkie 120 osób między sobą
                            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• jacek_73
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2587

... ale znajomy który robi kręci filmy na ślubach wspominał że wysyła płytki do jakiejś firmy która zabezpiecza te płyty... i przy okazji kopiuje.. pytanie czy to coś daje ? ...
                              Nie pamiętam filmu, którego nie mogłem skopiować :-? A te zdjęcia to jak? Prezentacja na DVD bądź BR?
                              Jestę fotografę
                              miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• mirasb
                                Coś już napisał
                                • 2009
                                • 87

Witaj
                                Moim zdaniem przy cenie 25zł za pakiet kilku zdjęć/os. (np. komunista, z księdzem i grupowe) nie powinno oddawać się wersji elektronicznej. Możesz oddać płytkę za dodatkową kasę lub gratis, ale dopiero po wykupieniu wersji papierowej przez wszystkich.

Pozdrawiam
                                Mirek

Komentarz

Pracuję...