X
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
-
Komentarz
-
A po co? Dlaczego akurat tu?
Jak widzę chcesz na siłę przekształcić to forum w onephoto, czy plfot.
Zapominasz że już istnieją.
To forum powstało po to (przynajmniej ja to tak rozumiem) by pomagać w sprawach sprzętowych. Jak dotąd sprawdza się w tej roli znakomicie, bo jest portalem z największą polską bazą wiedzy na temat sprzętu Canona i nie tylko.
Od pokazywania zdjęć są inne platformy, znacznie lepsze, z lepszym interfejsem pozwalającym na lepszą "oglądalność", z szerszym gronem świetnych, a nawet wybitnych fotografów jako moderatorów i komentujących.
Na razie wygłaszasz pretensje że w sklepie mięsnym nie możesz kupić kożucha.Komentarz
-
A kiedyś mogłem
Wiem, że nie wypada, ale po raz kolejny przytoczę nikoniarzy - od jakiegoś roku tam nie byłem, wczoraj ledwo co zacząłem grzebać i już widzę, że są 100x lepsi od nas. Chętnie zostałbym tam na stałe, ale mam opory zarówno sprzętowe (wiadomo), jak i znajomościowe (na CB już kupę czasu jestem i wiem co kto i jak i ciężko byłoby się przestawić). Czemu mają lepiej? Kasa? A może jednak tylko chęci + trochę organizacji?Komentarz
-
Komentarz
-
Było go trochę kiedyś, ale drzaźniła go konieczność przestawiania się na inne forum, niż CB. Podobnie jak Windows>Linux. Trzebaby z rok posiedzieć, żeby mieć dotychczasową wygodę poruszania się.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Michał, ja Ciebie rozumiem
Jako użytkownik marki C chcesz ratować "honor" CB i próbujesz zachęcić człowieków do wykazania się większą aktywnością, aby poziom artystyczny prezentowanych prac był jak najwyższy. Aby ktokolwiek początkujący kto odwiedza to zacne forum nie stwierdził "eeee.. u żółtych jest lepiej, tutaj nuda, nic się nie dzieje a i foty mizerne.." i nie uciekł do konkurencji.
I nie ma w tym nic złego
Ale szczerze to nie wyobrażam sobie jakby miała wyglądać taka "aktywizacja userów", taka zachęta... trza się uzbroić w cierpliwość i za jakiś czas może ludki się ruszą do komentowania i prezentowania świetnych fotek. Nie widzę innej możliwości. A tymczasem szukać uznania dla swoich zdjęć gdzie indziej?...
Komentarz
-
Ja bym chętnie pochodził po wątkach ze zdjęciami czy nawet sam swój założył, ale regulaminowy rozmiar zdjęć to przecież jakiś żart. Nie da się oceniać czegoś takiej jakości, bo w takim rozmiarze prawie wszystko dobrze wygląda.Ostatnio edytowany przez ThomasVoland; 31924.Komentarz
-
I przemianujemy Canon Board na Fotoboard
I żeby zostać użytkownikiem trzeba będzie zamieszczać jedną fotkę tygodniowo, zaakceptowaną przez Admina miclesa.
Do wstępu na giełdę będzie potrzebne zamieszczenie co najmniej 30 fotografii z następujących dziedzin: sport, reportaż ślubny, krajobraz, dzika natura.
Twórca wątku będzie musiał zamieścić w nim artystyczną fotografię - inaczej wątek będzie kasowany.
A teraz poważnie - czy jak chcesz kupić komputer to idziesz do spożywczego?
Czy jak chcesz pooglądać gołe baby to kupujesz Playboya czy Rzeczpospolitą?
Czy jak chcesz się dowiedzieć o aparatach marki Canon to wchodzisz na onepoto?
Dlaczego chcecie mieć w jednym portalu wszystko? Czyżby żaden portal nie chciał wam zamieścić zdjęć? Jeżeli tak to może czas na własną stronę?Komentarz
-
Pierwsze z brzegu z twojego profilu na mordoksiążce ma 1150 px (better quality), tutaj aktualne maksimum to 1024 px. To aż taka różnica?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Micles chyba chce na c-b oceny swoich zdjęć w aspekcie technicznym, nie ahtystycznym. Tego pewnie nie dostanie na plgnioto ;-)I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Ok, Challenge accepted
nikoniarze.pl vs canon-board.info :
Kategoria : pierwsze wrażenie? (ładny portal, ładne zdjęcia na wierzchu, kategorie + forum vs tylko forum (o różnicach pomiędzy forumami nie będę się wypowiadał, bo tam u nich aż tak nie siedzę))
Kategoria : inspirujące wątki? (wczoraj trafiłem m.in. na wątek ze zdjęciami strażackimi - genialne!)
Kategoria : plenery/warsztaty? (regularne, ogólnoforumowe, solidnie zorganizowane wyjazdy krajobrazowe i modelkowe)
Kategoria : spotkania forumowe? (nawet canonierzy i pentaksiarze (
) przychodzili na nikonowe spotkania w Bdg. Bo Canonowych nie było. To samo teraz w Poznaniu. Cisza)Bo jest to jedno z większych forum fotograficznych i największe w PL Canonowe? To może faktycznie usuńmy działy galeriowe i fapujmy do testów Cichego, naukowych wykładów Janusza i nowości serwowanych przez g3 (bez urazy, robicie kawał dobrej roboty ;D).No mniej więcej.Michał, ja Ciebie rozumiem
Jako użytkownik marki C chcesz ratować "honor" CB i próbujesz zachęcić człowieków do wykazania się większą aktywnością, aby poziom artystyczny prezentowanych prac był jak najwyższy. Aby ktokolwiek początkujący kto odwiedza to zacne forum nie stwierdził "eeee.. u żółtych jest lepiej, tutaj nuda, nic się nie dzieje a i foty mizerne.." i nie uciekł do konkurencji.
Niekoniecznie. Technicznie to ja już mniej więcej wiem co skitrałem i dlaczego. Ale tak, czasami ktoś coś fajnego też zauważy.Komentarz
-
Komentarz
Komentarz