X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Em Es
    Zablokowany
    • 2011
    • 394

lepiej w MD niż w lesie a tak serio to umówić się można nawet w poczekalni najbliższej jednostki Policji - bezpiecznie dla obu stron

Komentarz

• Sunders
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 2746

Zamieszczone przez Em Es
      umówić się można nawet w poczekalni najbliższej jednostki Policji - bezpiecznie dla obu stron
      Wydaje się lepiej niż w MD
      Po stwierdzeniu trefnych numerów fabrycznych zgłosić można natychmiast
      Czy aby jednak właściciele lokalu nie będą krzywo patrzeć na handel w ich poczekalni :-?
      :smile:
      Ostatnio edytowany przez Sunders; 27139.
      http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Przemek_PC
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2456

Pod MD kupowałem obiektyw, pod BP obiektyw i lampę, w komendzie Policji kupowałem samochód i wszystko za każdym razem było ok. Ale raz kupiłem w Media Markt nową kamerę Samsunga i wymieniałem ją dwa razy a zaraz po gwarancji padła na amen

Komentarz

• Krasuski
          Początki nałogu
          • 2007
          • 279

Zamieszczone przez janmar
          Sensownie ,[z nieznajomymi osobami i pieniędzmi] coraz częściej umawiając się ludzie wybierają miejsca z monitoringiem [kamery].
          Tylko tak kupuję/sprzedaję z odbiorem osobistym. Kupując 16-35mm i 24-70mm (spora kasa) sprzedający sam zaproponował MD co bardziej upewniło mnie w legalność i bezpieczeństwo transakcji.
          po pracy
          www.krzysztofkrasuski.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

W moim przypadku też była to propozycja sprzedającego i też początkowo mnie to zdziwiło.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Viqy
              Początki nałogu
              • 2007
              • 407

Zamieszczone przez Sunders
              Która waluta zdrożała aż tyle
              Spałeś przez ostatnie miesiące ? Maj: USD/PLN - 2,65 ; Październik: USD/PLN - 3,35
              rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• Sunders
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 2746

Zamieszczone przez Viqy
                Spałeś przez ostatnie miesiące ? Maj: USD/PLN - 2,65 ; Październik: USD/PLN - 3,35
                Kursy średnie NBP:10.05.-2,7361;10.11.-3,2213;co daje wzrost o 17,7%.
                :-)
                http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Bolek02
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 3225

Z tym zakupem w McDonalds to przeciez żaden problem. Ja swego czasu sprzęt za 7k kupowałem w KFC i bardzo milo wspominam transakcję
                  Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• MC_
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3444

Ja swoją A100 również sprzedawałem w McDonalds, bardzo miło to wspominam.
                    Nabywca ma sprzęt do dziś.

Komentarz

• Franek_
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 206

Ja 28mm kupowałem w MacDonald's, 28-70mm w kawiarni, a 85mm nową, bez oględzin. Jak łatwo zgadnąć, po testach okazało się, że to ta ostatnia miała najwięcej wad=)

Komentarz

• _igi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2035

Która waluta zdrożała aż tyle
                        Wydaje mi się, że jak zwykle trafiają się sprzedawcy, którzy chcą "marketingowo" wykorzystać klęski żywiołowe i wyolbrzymiają wahania kursów walut :wink:
                        Nie byłbym taki pewien, w moim ulubionym sklepie, gdzie ceny zawsze były w miarę niskie, nawet bym powiedział, że jedne z niższych w Warszawie wszystkie szkła podrożały.

24-70 kosztowało wcześniej ~4400, teraz ~4900
                        50L stało za ~5800, teraz za 6400
                        35L było za 5300, teraz jest za ponad 5500

I w zasadzie wszystkie szkła poszły do góry o mniej więcej stówkę.

Zamieszczone przez Bolek02
                        Z tym zakupem w McDonalds to przeciez żaden problem. Ja swego czasu sprzęt za 7k kupowałem w KFC i bardzo milo wspominam transakcję
                        Przy sprzętach używanych zawsze staram się dokonywać transakcji w miejscach publicznych, fastfood, centrum handlowe, stacja paliw, kawiarnia, etc. Zawsze jest dużo ludzi, często kamery, tak jest bezpieczniej. ;-)
                        Ostatnio edytowany przez _igi; 15112.
                        5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• jacek_73
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 2587

Zamieszczone przez _igi
                          ...Zawsze jest dużo ludzi, często kamery, tak jest bezpieczniej. ;-)
                          Ostrożności nigdy za wiele (powiedziała zakonnica zakładając prezerwatywę na świecę), ale odrobina zaufania też nie zaszkodzi. Po drugiej stronie przeważnie jest taki sam maniak (albo i większy) jak ja
                          Jestę fotografę
                          miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Em Es
                            Zablokowany
                            • 2011
                            • 394

ludzie czasami są zbyt hmm ufni - miałem taki przypadek że sprzedając samochód ktos wpłacił mi na konto 10kzł zaliczki - pomimo iż nie chciałem w ogóle - facet się uparł i powiedział że to mocna forma rezerwacji odjechał bardzo zadowolony z zakupu

osobiście - nie wysłałbym nieznanej osobie 10kzł zaliczki w dodatku na zakup samochodu którego nie widziałem

Komentarz

• jacek_73
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2587

Zamieszczone przez Em Es
                              ludzie czasami są zbyt hmm ufni ...
                              nie daj się zwieść, to tylko złudzenie :grin: Są ludzie, którzy ściemniaczy i oszustów wyczuwają na odległość
                              Jestę fotografę
                              miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• nowart
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 809

Kursy średnie NBP:10.05.-2,7361;10.11.-3,2213;co daje wzrost o 17,7%.
                                :-)
                                Toż przecież napisałem, że o ok 20%. Podobnie z jenem, euro, o franku nie wspominając. Nie trzymajmy się tak kurczowo chęci złapania adwersarza za słowo, zwłaszcza w okresie, gdy wahania walut dochodzą do kilku % dziennie bo nici z konkretnej dyskusji. Tym bardziej, kiedy wchodzą w grę dziwne komentarze o chęci zysku pazernych sprzedawców - nie każdy ma tylko talarki w oczach... Gdybym Cię nie znał to spuściłbym kurtynę milczenia na takie komentarze ale z Twoich ust taka puenta... no wiesz ...

Co do dylematu autora - mam jeszcze ze starych zapasów ów szkło za 4.2 tys (szkło z UE z oryg. kartą gwar. EWS a nie wydrukowana "swoja" karta gwarancyjna na szkła z USA), jak chcesz to zapraszam na PM.
                                Eot

Komentarz

Pracuję...