X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Soundman
    Początki nałogu
    • 2008
    • 371

a co to za fotki ?? w takim sensie że oni zyski jakieś teraz czerpią z tego czy co z nimi zrobili ?? U mnie w mieście był przypadek że facet oddał do serwisu GSM telefon do naprawy a po pewnym czasie zobaczył w necie nagie zdjęcia swojej żonki... które rzecz jasna miał w owym telefonie.

Komentarz

• dziobolek
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2634

Zamieszczone przez Soundman
      a co to za fotki ?? w takim sensie że oni zyski jakieś teraz czerpią z tego czy co z nimi zrobili ??...
      A to ma jakiekolwiek znaczenie???

Pozdrówka!
      "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
      Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
      tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez dziobolek
        A to ma jakiekolwiek znaczenie???
        Może mieć, tj. może się przełożyć na wysokość zadośćuczynienia na przykład.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Soundman
          Początki nałogu
          • 2008
          • 371

Zamieszczone przez Merde
          Może mieć, tj. może się przełożyć na wysokość zadośćuczynienia na przykład.
          Mniejwięcej właśnie o to mi chodziło. Dobry serwis nie powinien nawet grzebać w plikach swojego klienta to nie ulega wątpliwości.

Komentarz

• Merde
            • 2008
            • 7756

Zamieszczone przez Soundman
            Mniejwięcej właśnie o to mi chodziło. Dobry serwis nie powinien nawet grzebać w plikach swojego klienta to nie ulega wątpliwości.
            Może/powinien zrobić backup na czas naprawy, ale potem - koszt.
            Przeglądanie zawartości, a tym bardziej upublicznianie prywatnych plików jest skandaliczne.

Komentarz

• KUBAwo
              Początki nałogu
              • 2008
              • 449

No a najgorsze jest to, że jest już mnóstwo spraw związanych z kradzieżą danych w takich punktach, które niestety miało miejsce poprzez odzyskiwanie danych...to jest najgorsze bo kasujesz dane, zdjęcia itp. a tu taka niespodzianka...
              5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Komentarz

• muaol
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 46

Zdjecia jak zdjęcia (ze skoków spadochronowych)jednak pojawiły się w necie bez mojej wiedzy i zgody.
                Gdyby Bóg chciał aby człowiek latał dałby mu skrzydła,gdyby nie chciał nie dałby mu wyobraźni.:-D

Komentarz

• Merde
                  • 2008
                  • 7756

Mnie się zdarzało otrzymywać pocztą ulotki reklamowe konkurencji z moimi zdjęciami (produktów)... W tym tygodniu "złapałem" dwie firmy które sobie wzięły moje zdjęcia "z googla". Trochę inna sytuacja w sumie, kradzież zdjęć z dysku to już poważniejsza sprawa i tym się powinien zainteresować prokurator.

Komentarz

• Bangi
                    Moderator
                    • 2010
                    • 5117

Zamieszczone przez muaol
                    Zdjecia jak zdjęcia (ze skoków spadochronowych)jednak pojawiły się w necie bez mojej wiedzy i zgody.
                    Ja bym, ich tak nie określił skoro ze skoków, nie często się takie fotki przecież zdarzają.
                    Napisz coś więcej gdzie je znalazłeś i do czego zostały wykorzystywne.
                    Tak jak pisze Merde, ma to znacznie w kontekście ewentulanego odszkodowania. bo jak jeszcze na nich zarobilii...

Tak czy owak bardzo pouczający wątek, który jest dowodem na to, że wszędzie można się spodziwać oszustów... (akurat staram się kupić samochód to co chwila takich spotykam )
                    P.S. Zdanie w nawiasie nie jest próbą obejścia giełdy
                    SAMOLOTY CB
                    SAMOLOTY lotnictwo.net
                    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• oskarkowy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2513

Pytanie "co to za zdjęcia" było o tyle zasadne, że jeśli istnieje przesłanka o wykorzystanie ich w celach majątkowych (nie koniecznie reklamowych), to dla Ciebie tylko lepiej. A takie cele są już wtedy, gdy za nie nie zapłacą, żeby z nich korzystać do własnych potrzeb.
                      Czyli powodzenia i daj znać na koniec, na ile ich zgoliłeś.
                      Jarek

Komentarz

Pracuję...