X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyTheCat
    Bywalec
    • 2005
    • 222

Zamieszczone przez muflon
    To żeby temat był kompletny, ja jeszcze dorzucę świętą wojnę Otóz stawiam (raczej przypominam ;-) ) tezę, że na basie to grać jest łatwo, dopiero na 6 strunach to jest prawdziwe granie
    no mozna przeciez jak krzysiu scieranski grac tappingiem oburecznym na 6 strunach
    Canon 30D

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Eee, wy jacyś dziwni jesteście... na p.r.m.g. po zarzuceniu takiego tekstu robi się krwawa rzeżnia na sto postów

Zamieszczone przez kavoo
      Choc z drugiej strony bez perfekcyjnego wyczucia rytmu lepiej sie na drumle przerzucic
      .. i narzucać innym swój brak poczucia rytmu
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• TommyTheCat
        Bywalec
        • 2005
        • 222

Zamieszczone przez kavoo
        Na basie tak na dobra sprawe nie gra sie zadnych wynalazkow, w koncu to sekcja rytmiczna. Tak wiec na pewno latwiej jest bas okielznac.
        Choc z drugiej strony bez perfekcyjnego wyczucia rytmu lepiej sie na drumle przerzucic ;-)
        oj zupelnie sie nie zgodze, na basie sie gra duzo wynalazkow i jest bardzo czesto czyms wiecej wiecej niz sekcja rytmiczna
        Canon 30D

Komentarz

• kavoo
          Zablokowany
          • 2004
          • 1173

A tak BTW to prosilbym moderatorow o posprzatanie tego balaganu ;-)

W regulaminie forum jest cos takiego:
          Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach.
          Podtytul tego podforum brzmi:
          Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia
          A teraz ochotniczo - kto sie pierwszy do bana zglasza ;-)

Komentarz

• TommyTheCat
            Bywalec
            • 2005
            • 222

no jak to nie jest zwiazane z fotografia ?
            przeciez oprocz tego ze wszyscy tu wypowiadajacy sie grali/graja to posiadaja aparaty fotograficzne

skojarzenie cos ala "spiewajace fortepiany" ale moze przejdzie
            Canon 30D

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez kavoo
              Podtytul tego podforum brzmi:
              Hazan, usuń te parę słów z podtytułu :-D

Komentarz

• Polaco
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1135

Zamieszczone przez kavoo
                Na basie tak na dobra sprawe nie gra sie zadnych wynalazkow, w koncu to sekcja rytmiczna. Tak wiec na pewno latwiej jest bas okielznac.
                Choc z drugiej strony bez perfekcyjnego wyczucia rytmu lepiej sie na drumle przerzucic ;-)
                BTW, sa kawaly o perkusistach, ale raczej nie wypada bo mi sie dostanie po glowie ze kogos obrazam (a niektore sa brzydkie).

Dla tych co mowia ze bas jest latwy to polecam Dream Theater (ich basista wymiata), Stuart Hamm, tez niezly.

Ps.: Ale i tak na gitarze trudniej, juz nie mowiac ze fajniejsza jest od basu (no co, w koncu Muflon sie ucieszy ze bedzie jakis flame ).
                Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                Troche moich knotow

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez Polaco
                  Dla tych co mowia ze bas jest latwy to polecam Dream Theater (ich basista wymiata), Stuart Hamm, tez niezly.
                  Eee, no Pilichowski też - so what? Geniusz muzyczny jak sie uprze, to zagra symfonię na grzebieniu Miałem na myśli raczej bardziej zbliżony do naszego poziom

Komentarz

• kavoo
                    Zablokowany
                    • 2004
                    • 1173

No dobra, niech bedzie z innej beczki - kto twierdzi, ze na "szostce" jest trudniej, niech sprobuje sie zmierzyc z basem bezprogowym Po co komu progi... to prawie jak latanie samolotem z wlaczonym autopilotem ;-)
                    Janerka kiedys w Klausie Mitffochu na takim zamiatal ;-)

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez kavoo
                      No dobra, niech bedzie z innej beczki - kto twierdzi, ze na "szostce" jest trudniej, niech sprobuje sie zmierzyc z basem bezprogowym
                      Ja się piszę. Kilka lat grania na skrzypcach powinno mi nieco ułatwić zadanie ;-)

Komentarz

• kavoo
                        Zablokowany
                        • 2004
                        • 1173

Kilka lat grania na skrzypcach powinno mi nieco ułatwić zadanie ;-)
                        Eee, nie liczy sie ;-) Niech sprobuja gitarzysci ;-)

Oczywiscie na pewnym poziomie jest to ganz egal, bo i tak czlowiek nie patrzy na gryf. Ja jednak (podobnie jak w przypadku pisania na klawiaturze) nigdy nie potrafilem zasuwac bezwzrokowo

Komentarz

• Polaco
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1135

Zamieszczone przez kavoo
                          Eee, nie liczy sie ;-) Niech sprobuja gitarzysci ;-)

Oczywiscie na pewnym poziomie jest to ganz egal, bo i tak czlowiek nie patrzy na gryf. Ja jednak (podobnie jak w przypadku pisania na klawiaturze) nigdy nie potrafilem zasuwac bezwzrokowo
                          W graniu na czyms co nie ma progow (tez gralem na skrzypcach - od 5 roku zycia) chodzi tylko o wyczucie, pozniej to juz sie nie mysli nad tym gdzie polozyc paluch ani jakas sila przycisnac, po prostu sie gra...

EDIT: Kavoo, grales na elektryku, wiec na pewno wiesz co to jest bending nie ? (dla niewtajemniczonych - podciaganie struny), tez nie masz narysowane ile masz pociagnac strune zeby podniesc dzwiek o pol tonu, nie ?
                          Troche moich knotow

Komentarz

• DoMiNiQuE
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3548

Zamieszczone przez kavoo
                            No dobra, niech bedzie z innej beczki - kto twierdzi, ze na "szostce" jest trudniej, niech sprobuje sie zmierzyc z basem bezprogowym
                            ja gralem na bezprogowym ...ale mial namalowane nie wiedziec czemu - liczy sie?

Komentarz

• Polaco
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1135

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
                              ja gralem na bezprogowym ...ale mial namalowane nie wiedziec czemu - liczy sie?
                              Oczywiscie ze sie nie lyczy bo to jak progi, tylko ze plaskie
                              Troche moich knotow

Komentarz

• thorin
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1990

To żeby temat był kompletny, ja jeszcze dorzucę świętą wojnę Otóz stawiam (raczej przypominam ;-) ) tezę, że na basie to grać jest łatwo, dopiero na 6 strunach to jest prawdziwe granie

jesli idzie o amatorke to ta, zaczynanie grania na 4 strunowcu jeszcze przy pomocy guitar pro to banal, ale ktos tu przypomnial pilichowskiego ja przypomne jaco pastoriusa, niech ktos poslucha "badziewnego" guns n roses, dzisiejsi muzycy velvet revolver, a o dream theater, oj Polaco, o tym to juz wstyd nie wspomniec wirtuoz wszedzie sie znajdzie ale fakt zaczynanie na basie jest latwiejsze ale dojsc do perfekcji w basie jest trudno zmudna praca i twarde palce

Komentarz

Pracuję...